跳至

首頁

尾頁

男爵府

咁快又過2000喇
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

Re: [[ 2002年3月媽咪會 ]] --part 3

咁搞笑, 在大廳睇唔到part3嘅
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

男爵府

我係想訂22號架, 如果大家都係訂20號, 都無問題, 咁就一齊睇喇, 開心d麻

1) YuYung 1大1小

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

我黎報到先

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

My Two Princess

子爵府

睇嚟個音樂會冇乜人想睇喎! ?-(

Ivy.CL,
呀竣皓哥係咪有乜暗示呀? 佢係唔想再飲奶定係唔想用奶樽飲? ?-(
不過點都好, 我覺得關窗啲個方法只係斬腳趾, 比佢知個嚴重性緊要啲! 我記得思翰試過係兩歲幾時沖沖吓涼, 將件玩具抛高, 唔覺意掉咗落街, 當時佢仲唔識死, 我就一路同佢沖一路話比佢知有幾大件事, 到沖完涼後, 我就同佢一齊落平台, 話睇吓有冇人受傷?(其實嗰件係發泡膠字母, 邊扑得死人丫) 有既話我哋就要負責任, 個樣仲扮到好緊張同擔心咁! 我咁入戲, 佢當然都好驚啦! 到最後終於搵返件玩具時, 見到周圍冇屍骸, 佢至冇咁驚! 所以佢咁攪家都未試過掉嘢落街!

大宅

bebe, Cherryma,
Sun 個日 BBQ 完咳到肺都甩,完全訓唔到 ,Mon morning 走去睇左 "阮中鎏醫生",果然係[size=medium]『掂』,果晚我已經有覺訓,食左 4 日藥,依家好好多啦,間唔中+夜晚有幾聲咳姐,我諗再睇多次應該攪得掂!
THANK YOU 哂介紹呢位好醫生 !

Aunty BOSS,
呀竣皓哥...唔聲唔聲估他唔到原來咁"冷面笑匠"呀下...重好蠱惑添:mrgreen: :mrgreen: ; 昨日重有冇係 d 咩籠籠啦啦再出招! 不過您們有冇認真了解下,他點解要掉左奶樽落街呀?-( ?? Cyrusmum 呢招都得喎,都要即刻 stop 他+俾他知道嚴重性至得,當然您要練下d 戲先 :mrgreen: !

大宅

默劇....我諗 Yuki 冇興趣啦!

我反而想去睇呢個兒童劇...我應該揀 29/7(Sun)2:30pm 個場,大家有冇興趣一齊?! 好似只係經 "快達票" 購票,每張要加多 $10 charges !

[size=large]惡人谷[size=medium] (詹瑞文)

大宅

JacquelineHo 寫道:
默劇....我諗 Yuki 冇興趣啦!

我反而想去睇呢個兒童劇...我應該揀 29/7(Sun)2:30pm 個場,大家有冇興趣一齊?! 好似只係經 "快達票" 購票,每張要加多 $10 charges !

[size=large]惡人谷[size=medium] (詹瑞文)

7:30pm should be the 正場. How about 28 Jul or 4 Aug 7:30pm?

侯爵府

JacquelineHo 寫道:
bebe, Cherryma,
Sun 個日 BBQ 完咳到肺都甩,完全訓唔到 ,Mon morning 走去睇左 "阮中鎏醫生",果然係[size=medium]『掂』,果晚我已經有覺訓,食左 4 日藥,依家好好多啦,間唔中+夜晚有幾聲咳姐,我諗再睇多次應該攪得掂!
THANK YOU 哂介紹呢位好醫生 !

妳又話就唔到時間嘅, 始終都係頂唔順要去睇. 如果早啲知道呢個醫生就好啦, 唔駛我咳左3個月咁慘 :evil: :evil: :evil: 不過現在知都好, 下次再咳的話第一時間走去睇

侯爵府

今次啲劇我暫停唔睇住啦, 因為今年暑假cherry未知讀邊間中學, 有啲中學暑假前已經要返去補課, 或上一些適應班, 而cherry會由中文小學去英文中學, 就算中學無乜安排, 我都會比佢去補習社(現在補緊果間)補習, 打定個底, 特別係科Math, 佢中文都唔掂, 所以我都好驚英文數佢真係攪唔掂 :-x :-x :-x

琴日同樂樂去左健康院見姑娘check耳仔, 先知原來佢4歲要去check眼, 我都無幫佢book到, 所以姑娘叫我book返, 因為係視光師同佢check, 會好啲. 而耳仔就見左醫生, 醫生寫左信去另一處(唔記得個名添)約時間睇. 但5月31日都要再去健康院見醫生傾樂樂嘅情緒問題, 我真係攪唔掂佢啲脾氣, 希望見左醫生會有解決辦法啦

講樣好笑野妳地聽, 琴日去健康院樂樂要磅重, 姑娘叫佢要除鞋除襪, 如果有著底衫底褲就要除左面衫面褲. 樂樂死都唔肯除衫, 差啲重喊埋出黎, 好彩最後姑娘話佢唔肯就由得佢, 先至無事咋

子爵府

JacquelineHo,
思翰最叻既就係好既唔學, 衰既就學足, 我記得上次呀詹Sir啲戲既對白絶對唔係好啱比思翰聽到, 所以我都係唔敢摶!

cherryma,
Cherry中學嗰度幾時會知結果呀? 樂樂耳仔做乜, 點解要再去check?

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

Cyrusmum,
係呀,我都覺得詹Sir既對白真係唔係好岩小朋友
My Two Princess

侯爵府

Cyrusmum 寫道:

cherryma,
Cherry中學嗰度幾時會知結果呀? 樂樂耳仔做乜, 點解要再去check?

Cherry要7月10日先有結果, 真係等到頸都長 :-| :-| :-|
樂樂就最近個幾月都好似成日聽唔到我地講野, 係佢後面叫佢佢有時真係一啲反應都無, 去睇醫生就只係比左啲耳油佢滴, 一啲用都無, 我細佬(Justine daddy)叫我打電話去健康院排期去見姑娘睇下可唔可以轉介去詳細check, 健康院醫生check左都無問題所以轉介再去detail check
我去到健康院就順便同姑娘傾埋佢啲情緒, 細膽同發脾氣野, 所以姑娘又安排我見多次醫生傾下, 我都希望有人幫下我解決樂樂嘅問題 :wink: :wink: :wink:

侯爵府

北京廸士尼click here

好核突又好攪笑

大宅

DuncanMaMa,
Sat - Yuki 要 6:00pm 先係元朗學完琴,7:30pm 要出到演藝會好趕,重冇時間食野嘛,所以我得 Sun 呢場得咋!

Cryusmum, pigpig,
之前 "小紅帽" 就粗鄙 d,不過上次 X'mas 的 "錫錫啤啤熊" 都 OK 又冇乜野喎!

Cherryma,
係呀真係頂唔順....諗住一早去睇完就返工,搭緊車9:05am就打去掛號,點知都要 11:30pm先有得睇,呢兩日都未去覆診呀!
個零月...貶下眼就7月架啦,Cherry 咁掂的成積,唔洗擔心一定派到間理想的學校的,中學應該都會有預備班俾D F1仔,收拾下心情都岩的! 俾心機呀 CHERRY 姐姐 !

大宅

Jacquline, how about Sunday night or Friday night? By the way, Happy birthday to you!!!

大宅

我好開心呀 .......

Last Thur 揀左兩個故事俾 Yuki 二揀一,準備參加學校的講故事比賽,點知呀小姐話二個都唔鍾意,不如講 "勇敢的小樹熊"...呢...o個日我們去聽講故事比賽,4歲那個小妹妹講o個個呀! 我 R 哂頭,又無o個本書,點幫您練呀小姐?! 她竟然得得戚戚咁話:『我記得呀嘛 !』跟住真係講番個story 俾我聽,我 D memory 先 recalled 番黎(個心其實都"服"左隻小鬼 ),可能那個小妹妹真係令她印象很深刻!

於是就將個 story expanded 長 D detailed D 去參賽,估唔到又俾她嬴左個 "第一名" 番黎做 "母親節" 禮物! 真係好開心 !

大宅

DuncanMaMa,

THANKS !!

Friday night ...Yuki 要返 "畫班", 咁不如 29/8(Sun) 7:30pm 呢場啦,您幾多位呀?

男爵府

pigpig 寫道:
Cyrusmum,
係呀,我都覺得詹Sir既對白真係唔係好岩小朋友

係呀, 我都咁覺, 所以都係唔去喇

首頁

尾頁

跳至