跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: [[ 2002年3月媽咪會 ]] --part 3

Hayiu,
吓! 有恐龍睇呀? 比思翰知道實要話去多次, 不過我最近好似睇到長隆有水上樂園開, 所以再去多次都冇問題呀!

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

Hayiu 寫道:
Hi All,

好耐無見啦

長隆 4D:
我復活節去時有睇過呀, 故事係講一隻恐龍既歷險, 段片大概10分鐘到, 要帶立體眼鏡睇既, 都OK 既, 個畫面就唔多立體 (同廸士尼比), 但都會濆下水, 吹下風咁架。

係邊處睇架, 近唔近長隆酒店?
我只係會去歡樂世界, 馬戲同埋動物園, 有得睇埋我都想去睇呀

侯爵府

cnine 寫道:
cherryma,

我係中旅/油麻地旅遊見到,
長隆香江動物園+4D立體電影三天團,
係呢你地個個都去過咁但又唔聽見有人提過話"正"
所以有d奇怪o者,晉晉學校23/5&25/5係假期,
諗緊去行下但咁熱我同晉晉老豆都唔係好想"沃"
可能23/5去下迪士尼,24/5去參加本地團玩下
不過好驚360又多人又可能停....

樂樂24/5去親子旅行, 濕地公園同埋元朗水澤田園一天遊, 25/5都係放假, 不過我地就慘啲, 辛苦完一日第二日重要返工 :-( :-( :-(

大宅

cherryma,

去濕地公園你可以考慮帶望遠鏡觀鳥
我家下都諗緊26/5返唔返工

:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

別墅

cnine,
佢話係 4D 立體電影呀? 我睇個段絶對唔可以叫 "電影" 囉, 十分鐘咋喎, 唔知係咪指緊同一樣野呢 我自己覺得套片麻麻地, 未睇過係可以睇既, 不過睇過就唔會想再睇囉。
(廸廸尼那個我再去都會再睇架, 我睇過一次)

cherryma,
個 4D 院係長隆歡樂世界入面架, 我個日係睇完馬戲 (五點場)之後行過去睇既。

cyrusmum,
個 4D 院出口就連住一間 shop 仔 (好似廸廸尼咁), 全部賣恐龍野架, 不過我見無乜人買, 可能思翰去會做大客仔。

子爵府

Hayiu,
我一話比思翰聽有恐龍睇, 佢已經叫我快啲搵日同佢再去過啦! 不過啲排啲天氣已經開始好炎熱吓, 諗起都有啲驚呀!

侯爵府

Hayiu 寫道:

cherryma,
個 4D 院係長隆歡樂世界入面架, 我個日係睇完馬戲 (五點場)之後行過去睇既。

乜馬戲唔係一日先得一場咩 ?-( ?-( ?-( 點解有五點場嘅 重有去歡樂世界要入場劵, 妳好似講到行入去就OK, 唔駛比入場劵. 重要唔要再比錢睇架?

我一去到會check in左(如果唔比check in會放低行李)就立即去歡樂世界玩左先

大宅

Cyrusmum 寫道:
Hayiu,
我一話比思翰聽有恐龍睇, 佢已經叫我快啲搵日同佢再去過啦! 不過啲排啲天氣已經開始好炎熱吓, 諗起都有啲驚呀!

我都係咁話,熱到熔左,好似話聽日會落雨喎,
奶奶話家陣落完雨仲熱D架,我死梗 :-(
:wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:  :wave:

侯爵府

唉, 琴晚比樂樂折騰左一晚, 今日真係好想唔返工休息一日, 不過無乜大假, 只係得個想字.

樂樂一放學返屋企無耐就話右耳好痛, 我幫佢睇過又無乜野, 咁就幫佢滴左耳油, 睇下好唔好啲, 跟住佢話唔得, 重好痛, 重痛到喊添, 我叫佢去睇醫生, 佢又唔肯, 後來喊到倦係梳化瞓著左. 無耐又痛到醒左, 我叫佢去睇VCD唔好成日諗住耳仔痛就會好啲, 點知佢又唔肯, 一味係處喊, 最後我都無理佢去煮餸. 結果c6放工返黎, 佢喊得重勁, c6沖完涼後見佢重不停話痛就同佢去睇醫生. 我就唔放心又跟埋去, 原來係外耳道發炎. 返到屋企食左藥, 滴左耳水一陣佢就話好啲, 無再喊. 到夜晚11點幾話想嘔, 結果真係嘔晒成日食嘅野咁濟. 到1點幾又發燒, 比退燒藥佢食, 2點幾賴尿, 重要好大篤尿, 連冷氣被都濕埋, 同佢換晒啲衫褲, 到3點幾4點又再賴尿, 又要換衫褲. 現在5點幾就起身弄cherry早餐, 又要開機洗衫, 真係無乜點瞓, 不過好彩佢都退左燒. 同埋好彩唔係係星期六晚發生(係長隆), 唔係重慘

大宅

cherryma,

樂樂同你都慘 佢宜家點呀?

大宅

Cherryma,

樂樂今日好d無???不過發炎又真係要小心d,
可能佢地仲細,未識表達,只係識講好痛,
希望快d好返拉,去長隆玩得開心d

子爵府

cherryma,
樂樂好啲未呀? 你自己都要保重喎! 希望你一家星期六都可以玩得開開心心啦!

侯爵府

Thanks all

樂樂琴日朝返學前又發燒, 不過我比左退燒藥佢食跟住都照返學, 因為佢係都要返學, 話要上興趣班普通話故事. 結果返到學校食完早餐就嘔, 老師見佢又精神, 又無燒(老師同我講架, 不過樂樂話無探過熱 )所以無要人接佢走(樂樂係學校成日都嘔, 老師都慣左 :mrgreen: )咁又比佢捱到放學我先湊佢再去睇多次醫生, 因為我啲退燒都無乜啦. 琴晚無再燒啦, 耳仔都唔痛喎, 希望聽日天氣可以好好開開心心去玩啦

大宅

Cherryma,

樂樂耳仔痛喊成咁,好彩都嚇到您帶他睇醫生咋,初起都痛得咁犀利,唔係上到去要搵醫生您就頭痕;可能未消得哂炎所以先再發燒,昨晚冇再燒+耳仔又唔再痛,咁您倆都有番餐好覺訓了罷!

TAKE CARE ......聽日玩得開心 D 啦!

男爵府

cherryma,

樂樂咁樣樣, 你呢個weekend上去大陸, 可要小心d呀
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

侯爵府

YuYung 寫道:
cherryma,

樂樂咁樣樣, 你呢個weekend上去大陸, 可要小心d呀

知道, 現在最驚係天氣唔好 :-x :-x :-x

男爵府

又雷又閃電呀,
aric同學仔今日生日, 邀請左佢去, 不過我唔識路去先無去, 都好彩無去到呀, 雨落成咁
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

子爵府

我都係咁, 見天氣唔多好, 都冇乜mood去玩添! 老公叫出去行吓, 我都話咪攪我!

男爵府

我老公依家同aric玩緊, 我可以輕鬆頭頭鬆一鬆

大宅

節目--我個名叫麥兜兜古典音樂小計劃
今個暑假, 帶小朋友認識下音樂, 有沙田及中環大會堂2個場地.
http://urbtix.cityline.com.hk/internet/action/event.do?actionFwd=eventDetail&event=3383

我想同 hazel 去睇, 边個去呀 ?-(

首頁

尾頁

跳至