親子旅遊

跳至

首頁
45678...9

尾頁

民房

Re: 番禺長隆

Hi,.....我今星期六去, 家庭套房$1150, no package, 我經大陸旅行社, 4大1小

珍珠宮

好媽媽勳章

hi,我攪左個8月5-6號,你們有興趣join嗎?

詳情

男爵府

我打算13/7去,請問有冇人將會去長隆,可否代問酒店有冇local tour?去邊?由長隆去珠海海泉灣要幾耐車程?酒店包車8個人要幾錢?唔好意思咁多問題.

別墅

我都係星期六去, 兩個大人+1個4歲+1個bb+1個老人家!
係中旅訂, 玩三日, 坐直通車去,去歡樂世界, 大馬戲, 動物園.. total$ 3330

男爵府

Hi, Yukichan1974,

我都計劃呢個月底起行呀! 可唔可以pm有關資料比我呀!
謝謝!

[quote]
yukichan1974 寫道:
我地四家十二口去完長隆返黎喇, 雖然今次去唔到野生動物樂園, 有d遺憾, 但都去左祈福農莊, 見到幾隻孔雀開屏, 總算叫做不往此行.
我地今次係第一次去, 上網搵左一間祈福獨立屋別墅. 渡假屋比起我地預期中好, 絕對唔係大嶼山或長洲渡假屋 feel, 入到去感覺自己置身豪宅一樣, 住渡假屋既好處就係成班人可以一齊玩有傾有講, 唔會好似住酒店咁, 一返入房就各自各休息咁悶. 租金都係千三蚊, 間屋可以容納到5個家庭, 不過我地今次得4家人去, 但除返每家人都係$325一晚, 真係抵過住酒店.
度假屋有六百幾尺大客飯廳, 有大把空間畀小朋友周圍走動, 廚房及廁所乾淨企理, 全部5-6尺雙人大床套房, 有微波爐及電腦上網, 花園仲有一個鯉魚池(原本是私人泳池), 養左幾隻大烏龜及好多大條既錦鯉.

飲食推介︰
1 . 祈福俱樂部天寶酒樓, 我地8大4小, 叫到成

子爵府

蔚晴 寫道:
我打算13/7去,請問有冇人將會去長隆,可否代問酒店有冇local tour?去邊?由長隆去珠海海泉灣要幾耐車程?酒店包車8個人要幾錢?唔好意思咁多問題.

其實長隆酒店一出門口就係歡樂世界及大馬戲入口. 但唔知有冇local tour, 番禺都係得步行街, 響市橋一帶, 打的出去要$40. 如果想玩海泉灣住響海泉灣好d 喎. 級數一樣. 長隆響番禺, 海泉灣響珠海, 係唔同地方, 齋坐車都要1.5hrs 至到呀!
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

大宅

醒目開學勳章

岩岩係長隆返黎 第一日睇動物園 都好驚落雨 好彩到走個時先落 都大叫好彩 點知夜晚睇大馬戲個d 我坐中間個排 唔係太前 但d音樂好勁 仲勁過disco 我個女岩岩一歲咋 嚇到飛起 抱住佢上左山頂都頂唔順 唯有自己同個b返酒店 第2日去又係落大雨 不過都去左水上樂園 但我唔太建議依家去住 因為新開張 勁多人 樣樣野都係排隊排隊再排隊 如果唔係因為落雨玩機動唔方便我都唔會揀玩水上樂園 :-( :-(

我個女嚇到連續喊左3晚啦 唔知今晚仲會唔會喊/.\
第一日去個日係12號 長隆酒店白虎餐廳咁岩維修白虎個屋企 搞到冇得睇 好黑仔
第二日落大雨我地提早左坐船走 不過每位+$10
第2日check out左之後我地係酒店大堂見到夏慧姨...驚嚇程度95%.....

子爵府

∼*candy*∼
Hi, 我想問下水上樂園有冇毛巾&soap提供呀? 同埋幾點關門架?

Thanks!

別墅

hi candy,

請問你知唔知 白虎餐廳會維修至幾時呢?我星期四去住長隆酒店。
我個囡20個月大,唔知會唔會俾大馬戲d 音樂嚇親呢?
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

大宅

醒目開學勳章

白虎餐廳係12號個日維修咋 13號已經開放返 係我個日唔好彩姐~~
我個日睇馬戲都見到有d兩歲幾既小朋友好定咁睇表現 不過始終個個小朋友都唔同 其實你可以拎定d棉花俾佢塞住隻耳仔 咁樣隔左少少聲可能會好d~[長隆酒店入面廁所包左棉花/棉花棒~~
Able 寫道:
hi candy,

請問你知唔知 白虎餐廳會維修至幾時呢?我星期四去住長隆酒店。
我個囡20個月大,唔知會唔會俾大馬戲d 音樂嚇親呢?

大宅

醒目開學勳章

水上樂園開10點到夜晚10點 冇毛巾冇沐浴露供應架 不過個度都有鋪頭 有得賣~佢地只係會一個locker送一個好細既防水盒俾你 用黎放少少現金 因為入場之後有好多水泡出租 要玩既話要自己租 不過好在sir滑梯要用既水泡就包埋架~ 希望幫到你啦 ~~^^
謙仔媽咪 寫道:
∼*candy*∼
Hi, 我想問下水上樂園有冇毛巾&soap提供呀? 同埋幾點關門架?

Thanks!

子爵府

∼*candy*∼

唔該晒你呀!

別墅

∼*candy*∼

唔該晒你!
[/url] [/url] [url=http://www.baby-gaga.com/]

大宅

好媽媽勳章

hi~
我想問帶一個20個月既bb去水上樂園有無野岩玩呢??
thx

複式洋房

你好, 我是新加入, 我都想去長隆, 請問女兒不足100有設施玩嗎?

複式洋房

你好, 我是新加入, 我都想去長隆, 請問女兒不足100有設施玩嗎?

別墅

CamayLO:
都好多野玩呀, 室內個d佢地玩完又玩又唔辛苦, good!

複式洋房

你好, 我都想知那兒的機動遊戲是適合多高的小朋友玩? 因我女兒只有98cm可以嗎? 請指教!

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

別墅

我個女大約102cm, 室內的只有一個碰碰車話佢未夠高唔玩得囉, 其他都無問題! 室外大部份for兒童玩既都ok呀, 有d可以由家長陪同玩架, 所以你女女應該唔駛擔心, 好多野可以玩wo!

首頁
45678...9

尾頁

跳至