自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Re: 【有線電視】.... 信唔信我 cut 你吖嗱

ccdccl 寫道:
我尋日打左去cut有線, 等左30分鐘先有人聽, 佢話承諾7個工作天會寄信比我, 死啦, 聽你地咁講我肯定又收唔到封信, 我冇抄低佢個名呀, 咁點算, 係咪又要去消委會度先得

7 個工作天一定收唔到, 我先前係要佢地寄 form 比我, 由佢地應承寄果日到收到寄黎果張 form 用左 18 日, 就係佢地過左 10 個工作天我都收唔到, 所以至要求佢地 fax 過黎比我.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[size=x-large]各方好友

[size=medium]如果可以嘅,我真係好想錄音 up 上黎比大家聽下我當日點兇果個 CS .... 節錄如下↓ :mrgreen:

由於等左 1.5 hours 先有人聽電話,我已經 都黎,咁果個女仔係都要 pass 番比先前果個男同事同我 follow,咁我已經好唔滿意 becos 驚會突然 cut 左條線,所以我喺電話度已經向果個女仔表達不滿,佢就口頭承諾一定唔會 cut 線 wor .... 當果個男同事接聽,佢就話未收到我張 fax,叫我第二日再打電話比佢 check ..... 呢下,我就真係想打巴佢 .... 所以,我就講左下列數句:

[size=medium](1)你唔好耍我呀 .... 我知道你地有線嘅處理方法 gar ... 我話比你聽,我已經等左 1個半鐘頭先有人聽電話,我已經火黎 gar lar .... 你咪再叫我聽日先打黎 check 呀 .... 有乜可能收張 fax 收 2 日都未收到 gar ....

(2)我知 .... 你都係打份工啫 .... 你比我噴,你都好無辜嘅 .... 但你都要明白,我已經等左個幾鐘先有人聽電話,你依家叫我聽日再打黎,有無攪錯呀 .... 使唔使我同你經理講呀 ....

[size=large]各位,邊個想 cut 有線嘅 .... 當你地同 CS 講野時,兇 d、惡 d lar .... 佢地班友真係欺善怕惡 gar .... 唔好 side 時間比佢地玩你呀!
路遙知馬力,日久見人心!

大宅

hehalady,
你講完呢d說話之後CS是否即時和你CHECK呀

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

zater,

我之前問佢, 佢死都話要6月頭先會寄, 叫我等下

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

shirleyleung15 寫道:
zater,

我之前問佢, 佢死都話要6月頭先會寄, 叫我等下

咁無辦法 wor, 唔知消委會受唔受理呢? 打個電話去消委會問下先 na.......

大宅

我都係咁,有一個好x串0既女仔聽.........我日日都用唔到已經好嬲,跟住打好耐都無人聽,當個女仔聽電話,我都無話過佢一句,我只係問幾時可以用到,我唔覺有問題,態度一定唔差,因為有其他有線cs做証,果個女仔只係識答我佢打工,咩都唔知....用一種極差態度同我講,我咪同你講左唔好意思0羅,你想點............... 我想問一個要俾$仲要受氣,又可以點呀.... :tongue: :tongue:
我不是任你處置
專借吾還

大宅

打去消委會係無用,我上次係和記,首先打去生果日報,跟住打去電訊管理局 or 上電訊管理局個網投訴,會有人跟進.

琥珀宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

請問各位知唔知有線有冇客戶服務部中心呢, 或者我可唔可以直接去有線電視大廈果度攞form?

大宅

Re: 【有線電視】.... 信唔信我 cut 你

mamamolly 寫道:
可以去荃灣海盛路有線電視大樓,去到同門口個reception講話要攞取消表格,佢就會打電話上去office叫人幫你印張form,然後你可以即時填埋、交埋,全程15分鐘搞掂!

之前我又係打左兩個星期電話都完全無用
後來我老公話殺上去佢總部,佢地因怕人偷錄唔會敢玩野,結果真係出奇地順利!

唔該哂你, 咁我又想問佢o地星期六同星期日有冇人辦公? 我想同我老豆親自去, 同埋係咪填完比o左佢就=佢o地confirm收o左o架啦?

禁止訪問

大宅

我都係想CUT 有線,都係成日打無人聽,依家係度等緊佢接聽。

請問係咪一定要自己去還解碼器?星期日佢地有無人辦公架。我諗住一係聽日去果度攞FORM。

你地取消左,申請哪一間寬頻公司呀?有無好介紹呀?唔該晒!截至現在,我已等了24分鐘,希望唔使等個半鐘啦!
"我們愛,因為神先愛我們。"

大宅

我好黑仔呀! 我等左四十幾分鐘,竟然被cut線!!!!!!

點解咁樣對我呀!!!
"我們愛,因為神先愛我們。"

水晶宮

bb33 寫道:
hehalady,
你講完呢 d 說話之後 CS 是否即時和你 CHECK 呀
果個男 CS 聽到我話:咁使唔使我同你經理講呀?!..... 佢即刻叫我等等 .... 果一剎那,我好

水晶宮

HelloKitty* 寫道:
我好黑仔呀! 我等左四十幾分鐘, 竟然被cut線!!!!!!

點解咁樣對我呀!!!
[size=x-large]直接踩上去喇

侯爵府

hehalady 寫道:
[quote]
HelloKitty* 寫道:
我好黑仔呀! 我等左四十幾分鐘, 竟然被cut線!!!!!!

點解咁樣對我呀!!!
[size=x-large]直接踩上去喇 [/quote]

我表哥真係踩上去呀!我就諗住係完約前1個月開始日日係咁打電話去...

大宅

好媽媽勳章

我cut左la....
頂ar, 打電話又唔通, 通左d人服務態度又差wor.
我合約到左期唔記得左, 要俾正價錢$263..... 幾貴a
.其他寬頻都係2百蚊到. 洗唔洗咁貴a

我轉左香港寬頻$168, 現家有線寬頻都係$139, 都係差$30, 但香港寬頻上網快d, 又送電視台, 重點係響3下即刻有人聽a.個心都順d a.

你地話, 仲申請有線寬頻做嘜!!!!!

水晶宮

朗仔 寫道:
我表哥真係踩上去呀!我就諗住係完約前1個月開始日日係咁打電話去...
咪打喇 .... 盞自己谷氣 gar jar .... 直接踩上去吧喇 :-|

水晶宮

小霖媽 寫道:
我 cut 左 la....
[size=x-large]恭喜、恭喜

大宅

好媽媽勳章

仲有a.... 大家要小心終止合約個張fax a!!!!
我明明係2007年4月到期, 但個張fax寫2008年10月 wor.
如果我簽左咪係提早終止合約, 都唔知洗唔洗罰錢a

所以我係張fax寫到明我的合約時期a!!!
費事有咩誤會a!!!

別墅

sweetheart 寫道:
[quote]
mamamolly 寫道:
可以去荃灣海盛路有線電視大樓,去到同門口個reception講話要攞取消表格,佢就會打電話上去office叫人幫你印張form,然後你可以即時填埋、交埋,全程15分鐘搞掂!

之前我又係打左兩個星期電話都完全無用
後來我老公話殺上去佢總部,佢地因怕人偷錄唔會敢玩野,結果真係出奇地順利!

唔該哂你, 咁我又想問佢o地星期六同星期日有冇人辦公? 我想同我老豆親自去, 同埋係咪填完比o左佢就=佢o地confirm收o左o架啦? [/quote]

我老公係星期六上午去,而另外一個朋友就係星期六下午去,至於星期日就唔清楚。填左、佢地收左就應該 confirmed,不過如果唔放心可全程錄音/錄影...

首頁

尾頁

跳至