美容扮靚

跳至

首頁
12345...48

尾頁

男爵府

有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 5)

[size=xx-large]各位姊妹, Part 5啦!!

為慶祝Part 5開張, 為了靚靚~~ 我個簽名都改左個有色彩既大頭照!!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 5)

嘩嘩嘩!!! 咁快趣part 5, 我又黎報到先 :-P
咁啱今日媽媽節, 祝各位靚媽, 媽媽節快樂呀!
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

大宅

Dear all,

Congratulations!!!!!!!!
Mummy,
call U later, very busy.

小白
http://i196.photobucket.com/albums/aa182/sandylaw2323/1086480846.gif

複式洋房

mummy:

嘩!嘩!嘩!咁快又Part 5啦!各位姊妹地繼續happy、繼續分享、繼續努力加油!
:-

[

複式洋房

Happy Mother's Day to all beauty!!!

踏入新一part,大家更進一步, yeah yeah!

複式洋房

ALL:

其實我係一個電腦白痴,但見大家個個都有個blog,我老公就話試下整,由自我介紹、圖片和美甲相都由他整,希望可以快d整好啦!原來我老公都幾支持我呢樣興趣,陪我癲!
[

侯爵府

咁多位靚媽母親節快樂!!

尋晚第一次整晒十隻手指,整得超慢呀 用左7個鐘 到凌晨1點自己都中下中下 整得都唔靚既 :-( 整晒十隻手指原來都幾累架喎 好佩服甘多位對整甲既堅持

等我upload d相比大家睇睇先!

複式洋房

vean:

唔好喊啦!個個初初都係咁,當妳做多幾次時間會快d,會冇咁累的,越整越靚就精神晒的!加油!
[

大宅

vean,

哈哈, 我都試過呀, 整下整下就會快架喇, 整完見到對手咁靚, 咩都值啦
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

男爵府

all,

唔知點解part 4寧捨快, 眨下眼就過2000個post, 好開心黎到part 5!

唔記得邊個問我d日本美甲書o係邊度買
我o係太古城既Basement, 舊UNY果度, 而家叫Apieta (好似係咁串) 既百貨公司入面既日本書店度買。
基本上好多日本書店都有架, 大家摷摷啦!

Vean,

7個鐘, 好正常丫~~ 自己幫自己做係耐好多架! 我次次都整鑊金既, 都差唔多7個鐘啦, 仲有要拆埋舊既出黎都要時間嘛! 你諗下拆套甲都要成粒鐘, 重新再整預佢4個鐘, 有花的話多2個鐘, 7個鐘差唔多架啦。 不過幫人整就一定唔使。 所以比賽要2.5小時內做曬, 諗番都幾癲.....

係喎!! [size=x-large]祝各位[size=x-large]母親節快樂~!!

別墅

報到~~~ mummy個icon真係幾靚喎,點解我見唔到有人回應嘅, 但見到大家d名架喎..... 唔通我部腦有事??

vean, 我都係整好耐啦, 不過同自己整真係慢d架,同人整會快好多.....

mummy,原來Apieta 有日本書買呀, 好嘢~~去睇下先
Emily's Selfmade Gel nailClick here 另一個擺甲的Yahoo Blogclick me please

男爵府

emily,

你見唔到有人回應?? 樓下好多人回左應啦喎! 咁你又見到Vean話整手整好耐?

你有冇搽藥? 有冇好d呀?

係呀, Apieta家庭電器果邊, 行到好入好入盡頭, 有一間專賣日本雜誌的, 我問佢如果一年訂有冇得平, 佢話冇...

複式洋房

[size=x-large]各位媽媽母親節快樂^3^

哎呀咩咁快part 5 架啦 ?? 我頭先仲o係part 4 post , 心諗點解冇人溥頭ge ^^哈哈哈~~~原來已經part5 ~~

別墅

MUMMY,
我先前較錯咗顯示形式呀..... 之後較返好了....
有呀我有搽呀, 好咗好多, 但仲未好晒呢~~~ 等我明天去睇下先~~haha

haahah 通常呢d shop都冇折架喇....hahahhaha
Emily's Selfmade Gel nailClick here 另一個擺甲的Yahoo Blogclick me please

複式洋房

[size=medium]All:

[size=medium]我個 Blog 出世啦!

perth:

點解我未放上來,就比妳知道我個Blog,重咁快留左言! 妳係第一個呀!
[

大宅

julia,

有美甲blog開張, 見到梗係即刻支持啦

侯爵府

all,

原來我整既時間都正常,甘我都定返d。不過照燈果兩分鐘加上眼訓真係等到''牛''下''牛''下。雖然整得唔太好,但見到有成果真係會開心架haha!!

Mummy,

聽完你甘講唔敢想像我拆呢對甲再做要用幾多個鐘,我諗我要分兩日黎做lu

d simple野我都叫ok做到出黎,d有花既真係唔得,未受過訓練嘛!! :-( :-(

**我都開左個blog,得閒睇下啦

男爵府

Julia,

你個Blog名邊個改架, "甲級囚犯" <-- 笑死我~~!! 睇黎你中既 "甲毒" 都好犀利下! hahah 你成日玩甲玩到唔出街, 你老公一定好 "安慰", 無事出街少破財! haha 之前比果舊學費就當 "標尾會"吧!

Vean,

你做乜唔做水晶既? 你去工X會學水晶, 我有冇記錯? Gel係自摸?
你果個白色Gel係咪Express定係傳統做French既白Gel?
你第2幅相既第2隻食指smile line做得幾好, Deep v smile line好清晰。 其他地方當然有待改進吧, 例如甲型, 長度等。仲有, 做甲最好有充足既精神做, 如果唔係會好辛苦的, 例如你可以一早起身做, 做完至多係晏咒姐, 唔使挨更抵夜嘛!
當然, 學過同冇學過係爭好遠的, 所以你唔使咁灰心既, 等有機會可以去進修一下吧。

March,

除左你媽咪同你阿妹既手之外, 你自己有冇做手? 用左幾耐時間? 因為你比較新d, 所以想問你做要幾耐。

Pandapanda,

你可唔可以講講你第一套甲做左幾耐? 最近有冇再做?

Emily,

TST間智源會有的, 平均$48蚊一本日本美甲書如果你訂一年的話。 所以我果日先至問佢有冇訂一年平d囉, 佢地只係話, 訂左就一定買到架咋, 唔會平架!

男爵府

我都係頂唔順個簽名大頭相咁溫馨.. 所以加番個傻笑樣落去 "平衡番", 似我~~ haha

Pandapanda,

我岩岩入左去你相簿度睇, 你都有整甲喎, 橙色果對手都做得唔錯喎, 係咪自己手上次藍色轉款? 但有d相太黑, 真係睇唔到。你果d花用Gel畫? gel畫既係有少少化化地同突突地的, 所以如果你想唔化的話用acrylic color 加支幼筆畫就會好清晰架啦!

男爵府

畀面勳章

ahya,,,,,去咗part4留言tim...

首頁
12345...48

尾頁

跳至