美容扮靚

跳至

首頁
23456...48

尾頁

大宅

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 5)

mummy,

hehe......部燈機同d gel筆, 可以重出江湖 , 因我已好耐冇掂佢地了......而家望住d gel筆, 佢地好似好可憐咁
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

複式洋房

Mummy, Perth,

唔該哂你地!! 我今朝都打咗比佢地, 頭先覆番confirm 29號.

Mummy, 我本來都想問你掂整d甲片, 點知你巳經教埋, 你真係好細心, 唔該哂你. Thanks.

另外, 佢地話可以帶個"海綿銼", 磨花d甲片就可以畫.

Panda

別墅

all,

我又整左套羽毛甲片 得閒睇下啦

複式洋房

amy;

[

男爵府

畀面勳章

march,
真ga, mummy講得冇錯ga, 連我呢個乜鬼都自摸既天才(自大狂) 都唔敢自摸水晶, 有d技巧唔學唔得,自摸會哂時間。
Mummy 寫道:
amy,

岩岩先睇到你3套甲片!! 你都勁左好多!!

march,

畫花都可以自摸畫下畫下當畫下公仔, 但雕花真係唔可以自摸, 一衰左成舊野痴o係度冇得救架啦, 所以呢d比水晶甲仲要再細緻d的項目, 都係一定要學的。

男爵府

畀面勳章

係呀, 我都有同感!
Julialau 寫道:
all:

前排靜左一輪,現在又熱鬧番,又有一團 呀!

男爵府

畀面勳章

amy, 以家先睇到, 你chinaglaze(係嗎?) 果兩隻色我都有喎!

男爵府

畀面勳章

March
如果你真係要自摸, 最好就睇哂呢個topic咁多
part先, hehe...不過...當你睇完...你巳經中咗毒 想去上堂

男爵府

amy,

好幾條識飄既毛!! 好毛! 好毛!! 真係畫多幾次係唔同D既!!

細E,

講樣野你聽, 聽左你會好開心的!! 今日有人搵我做手, 佢print左你果個mary quant話要做你呢個款! 睇下你幾勁!! 因此, 我就照住你個款做左套 "瑪莉嘉兒", o係我個相薄, 你入去睇下!

"自摸天才" <--- 笑死!!! 仲有, 你講得都好岩, 當睇曬我地咁多個part, 知道曬我地既 "成長過程", 點衰法點瘀法, 跟住點樣去學師, 點樣由d野好爛到而家個個都可以有板有眼, 跟住就會中左毒, 唔去學都對唔住自己對手!! 不過好在呢度我地又唔怕衰唔怕瘀唔怕燸爆, 有咩衰左都夠膽拎出黎分享等人地唔好瀨野, 確實都幾難得, 好過一味懶醒丫...
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

大宅

mummy,

你個"瑪利"朵黑色花, 係咪用水晶整架?

細e,

"自摸天才 " <--- , 咁唔摸時, 會唔會"寂寞難耐"呢? (寂寞難耐要用普通話講架 )
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

男爵府

Perth,

係呀! 整5個圓點, 壓bin佢喎, 跟住中間就整個大d既花心, 又壓bin佢就得。 而果d點點就黑色壓bin, 在o係上面白色壓bin, 白色唔好多過白色, 等佢好似有個黑色邊咁就OK架啦, 極之EASY!

Carnival裡面有個黑色係冇閃的叫Voodoo, 果個咪可以做囉!

Perth, 你係咪講 "自摸爛奶"呀嘛??

大宅

mummy,

我而家連個5瓣花都未攪得好, 呢個"壓扁花"都係要遲下先會見得人
哈哈哈哈哈哈!! 係呀係呀! "自摸爛奶"

別墅

PERTH,
你仲係度練5瓣花呀~

細e,好勁呀!!!
Emily's Selfmade Gel nailClick here 另一個擺甲的Yahoo Blogclick me please

大宅

emily,

係呀, 不過每日得好少時間練咋, 因陣味唔係人人頂得住

複式洋房

5瓣花呢家野,我都不敢看輕! 久唔久都要練下!

[

別墅

smalle,

你係咪講我blog入面果2支閃閃甲油呀? 果2支係OPI DS系列, 唔係china glaze喎

男爵府

好一個看似低低能能的5瓣花, 雕得好真係絕不容易的, 出面好多美甲書都雕到成個大快活既 "阿活" 咁, 希望大家久唔久都要拎番出黎練練, 雕花夠唔夠功力, 一睇5瓣花就知。 就連法式都係一樣, 當然係講緊傳統既法色甲, 唔係快速果隻啦!

突然間諗起我老豆成日講既一個比喻, 要睇下間餐廳好唔好食, 你嗌碟乾炒牛河加一個楊洲炒飯就知。

所以...5瓣花就係乾炒牛河, 法式甲就係楊洲炒飯....

我又要練練功先得...

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

amyyu
新作羽毛畫得好好,好輕身呀

侯爵府

細E
我都知自摸好難...所以先唸住去學住彩繪頂住D 毒隱

侯爵府

Mummy
我想問咁我係NON-HKNA MEMBER OR HKNA MEMBER 價報彩繪 同埋佢地係咪有排都唔會響中環開CLASS 旺角果度好隔X 同埋頗遠我呀...

首頁
23456...48

尾頁

跳至