美容扮靚

跳至

首頁
45678...48

尾頁

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Re: 有冇人自己整水晶甲/Gel甲 (Part 5)

呀~仲有,想問nail magazine 有無台灣or any 中文版本

別墅

Hello各位媽咪,
我剛剛學識自己做Gel甲,希望各位點指.....
當我第一次俾人整完Gel甲後,就好似中毒一樣,十分鐘意,
不久就去自己學Gel甲,
稍後我想學水晶雕花,請問有沒有好介紹呢?
該用戶已被刪除

男爵府

畀面勳章

click here 雕ribbon 示範可能你地巳看過, 重溫吓冇壞吧!!

另,我個蟹籽係參考呢個網click here都係之前post過既, 但可能有人未看過的!

男爵府

畀面勳章

尋日我女係學校借咗本彩蝶圖鑑500回來, 真係好靘, 等我今日練吓畫先

別墅

julia,

你套新作好靚呀!

男爵府

March,

你自己做就可以夾住曬, 如果你幫人做就唔可以架啦, 所以你夾完之後再擺番入去就OK架啦, 唔使叫你阿妹渣住的。

除左本地既之外, 中文版既美甲書好少好少, 以前Nail up都出過兩期, 之後絕左版。 有時有d日本既美甲書都會翻譯番中文再拎番出黎賣的, 例如宗中根幸子既Beautyful nail, 仲好平忝!! 之前7仔都有得賣, $38蚊渣!!! 而家唔知仲有冇。 仲有一本叫 內藤典子既3D及彩繪世界, 好正好正!! 你會有 "咁都得???" "哦~~ 原來係咁畫~" 既感覺的。

內滕典子 Click here宗中根幸子 Click here

March, 你可以o係以上條link度買的!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

男爵府

畀面勳章

mummy, 你以前幫我買果樽acrylic nail take away 係點用ga??

複式洋房

細e:

示範Ribbon個支雕花筆,我好有興趣呀!想搵支咁幼咁尖的,我諗可以做d幼細部份。唔知係乜筆呢?
[

男爵府

細E,

acrylic nail take away????!! 我冇見過呢個名? 你係咪記錯左唔係我幫你買架!

Julia,

你有支Gianni 802既, 果支好細好細既野都整到架喎! 如果雕花筆計, 呢支真係可以1支走天涯架! :mrgreen:

別墅

julia,

果支好似gianni 802喎

男爵府

畀面勳章

等我睇多次先, 冇留意佢支筆tim
Julialau 寫道:
細e:

示範Ribbon個支雕花筆,我好有興趣呀!想搵支咁幼咁尖的,我諗可以做d幼細部份。唔知係乜筆呢?

男爵府

畀面勳章

mummy, Gianni ga, 幾十蚊玻璃樽果支呀!!係拆甲定洗肇ga??我放上blog工具你看看, thanks!

男爵府

細E,

OH~~~ 果支係卸甲水黎架, 以備你不時之需, 有時d顏色食到好深, 剷極都剷唔走時, 你可以搵呢支卸甲水濕落棉花度up住手指, 搵鍚紙包住佢, 然後Yip佢15分鐘就會溶化, 之後你搵個推皮棒推番溶左既水晶出黎就得架啦。 其實水晶都唔係話難拆得緊要既, 但有時d色粉太勁, 例如Rainbow果d紅色咪好難磨得曬咪要用呢d囉, 所以如果d好勁既色, 最好搵Clear薄薄打左個底先會好好多。

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mummy
想問,如果做gel 甲想做漸變可以嗎 應該從何入手 ?-(

男爵府

March,

一係就閃粉兩色漸變, 一係就color gel漸變, 不過color gel買時應該買一d深少少色既, 出到黎個色係淺十倍的, 如果睇落去已經好淺色, 上到甲係完全冇料到的, 所以買時一定要好小心, 否則的話包你買左番黎得個擺字, 所以閃粉係最可愛, 要幾閃有幾閃, 又平! 但如果講靚漸變, 水晶就會做得比較靚的。

你去睇下Perth個blog, 佢對銀藍色甲就係clear gel加兩隻唔同色既閃粉做出既漸變甲, 佢做得好好架, 人人都以為係水晶, 你都試試吧。

Click Here ~~~~!!

大宅

mummy,

水晶同gel, 係咪可以"互com"架呢?
[url=http://hk.pg.photos.yahoo.com/ph/niceperth/my_photos Perth's nail[/url] Perthicus's Blog

男爵府

Perth,

磨鞋個面就可以的。 互com <-- 好暴力!!

男爵府

畀面勳章

mummy, 我差d攞咗來洗筆ti, 因為頭先練功時支肇kick咗, 諗住用洗肇水會快d, 但後來都係用番老方法攪掂 , 呢支野我未開過!!

男爵府

細e,

你後來有冇換過你支508?

首頁
45678...48

尾頁

跳至