夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

一段美好姻緣裡面0既一個大話

我同事有個朋友, 3年前同個拍左10年拖0既男朋友散左, 當時佢已37歲。但佢保養得好好, 只係似20幾歲。甩拖後佢好心急再拍拖, 諗住搵個成熟可靠0的0既。 終於佢搵到個48歲0既風度男士, 個男人自己做生意, 幾有型, 又有風度, 對佢仲好好添。雖然48歲, 個樣同身型只係似30幾40, 所以同佢都好襯。
大家都有意向結婚, 拍拖兩年來佢一路都好幸福, 覺得自己標尾會有運行。諗住40歲之前可以嫁出去。
點知最近比佢發現, 原來個男人今年已經64歲
因為佢睇到佢張身份證。於是同佢嘈交, 個男人話佢都唔想講大話, 但如果當時已講真話, 肯定佢唔會肯同佢拍拖。佢話除左年齡, 冇其他野呃佢, 叫佢比次機會佢。
佢其實好愛個男人, 不過一諗起佢出年就可以拎長者咭同埋生果金, 又諗到可能10年8載佢就玩完, 就好唔開心......
而家佢避開個男人先, 想諗清楚....
我同事話.... 易求無價寶, 難得有情郎....不過講大話就.....
大家話佢應唔應該接受個男人....
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

大宅

Re: 一段美好姻緣裡面0既一個大話

你朋友係想求愛情定求要個男人同佢過世,
如果佢好怕個男人會好早走左.........咁就唔好啦...
但係呢d野好難講, 佢係唔係覺得好嘔心呀,
自己同個老左咁多既男人一齊, 可能佢一時間未接受到姐...

水晶宮

嘩!

今年已經64歲, 但個樣同身型只係似30幾40............佢點保樣架?好想知

Sorry ! 離開左topic 添!

女事主今年應該 40歲,如果同e+個男朋友分手,會唔會仲有機會搵到個咁岩自己既對像呢?

我覺得 (touch wood) 年紀大唔一定早死過後生果個,今日唔知tomorrow事嘛。雖然年紀差好遠,但既然一路相處都ok, 又唔係有第三者,我又唔覺得可以繼續law。
siufung 寫道:
我同事有個朋友, 3年前同個拍左10年拖0既男朋友散左, 當時佢已37歲。但佢保養得好好, 只係似20幾歲。甩拖後佢好心急再拍拖, 諗住搵個成熟可靠0的0既。 終於佢搵到個48歲0既風度男士, 個男人自己做生意, 幾有型, 又有風度, 對佢仲好好添。雖然48歲, 個樣同身型只係似30幾40, 所以同佢都好襯。
大家都有意向結婚, 拍拖兩年來佢一路都好幸福, 覺得自己標尾會有運行。諗住40歲之前可以嫁出去。
點知最近比佢發現, 原來個男人今年已經64歲
因為佢睇到佢張身份證。於是同佢嘈交, 個男人話佢都唔想講大話, 但如果當時已講真話, 肯定佢唔會肯同佢拍拖。佢話除左年齡, 冇其他野呃佢, 叫佢比次機會佢。
佢其實好愛個男人, 不過一諗起佢出年就可以拎長者咭同埋生果金, 又諗到可能10年8載佢就玩完, 就好唔開心......
而家佢避開個男人先, 想諗清楚....
我同事話.... 易求無價寶, 難得有情郎....不過講大話就.....
大家話佢應唔應該接受個男人....
天空之城, 快樂之地

洋房

naomicft 寫道:
佢係唔係覺得好嘔心呀,
自己同個老左咁多既男人一齊, 可能佢一時間未接受到姐...

我都覺得係呢樣, 可能佢接受唔到佢可以做到佢阿爸...

不過, 年齡其實唔應該係感情既障礙, 佢諗清楚真係鐘意呢個男人既, 咁咪得囉. 佢地兩個都保養得咁好, 咁即係唔會比街既人指指點點啦. 至於大家係埋一齊既時間會幾耐, 呢 d 事在人為既

複式洋房

我都覺得繼續同呢個男人一齊無影響架。
一生人真係好難得搵到個情投意合既人架…何況係到左女人四十......
既然大家都愛對方,何必介懷?

洋房

個男人只不過係呃年齡啫!又唔係呃有老婆仔女果D,況且佢哋個外形又唔係唔襯~~大家仲可以KEEP得咁好!
諗清楚D啦!唔係咁易搵到真愛0架!年紀唔細咯! :-P

洋房

如果只是呢一個大話,而他們真心真心相愛的話,我覺得沒有問題。反正個男人到而家都keep得咁好,外型上都唔會有什麼問題。咁又介意什麼呢~~~愛情可遇不可求。

男爵府

e個大話我就覺得情有可原啦.不過64歲似30-40咁就誇左d喎會唔會有整過容架?至於過多十年八載之後點話得埋姐可能個女有意外走先都唔出奇架.最緊要而家開心同愛對方,唔係第日後悔.

ps:記住問下個男人有冇整過容,唔係第日又話佢有講而你又話佢扼你.

別墅

如果係愛佢個人,年齡唔係大問題。
不過,我諗女方要check真佢有無其他更嚴重既野隱瞞住。
一個六十幾歲既男人,樣樣都好,唔會無過去既!
小心!

別墅

64歲既男人,可以講成48歲都有人相信 咁一定要保養得好好先得喇~如果你朋友真的愛他,年齡不是一個問題,最緊要係睇下佢仲有咩野瞞住無講。

民房

易求無價,難得有情郎.

冇錯.64歲真係大左d.
但係佢都唔細,可能好耐都揾唔番(年紀越大,越難揾.)同理揾唔揾得番另一個都唔知啦.揾五年唔定,十年唔定.
如果揾倒,剩番既時間都係好少.

如果佢地開心,十年就十年,二十年就二十年啦!
人生命幾長,冇人知,唔洗唸得太多.(無錯年紀大d,理論上係時間少d,但都唔一定.)

至於講e一個大話,我覺得可以完諒.
正如女人唔想人知道年紀一樣,都係自尊心作怪.咪完諒佢囉!

祝你朋友幸福啦!!!

pigpig1314 寫道:
64歲既男人,可以講成48歲都有人相信 咁一定要保養得好好先得喇~如果你朋友真的愛他,年齡不是一個問題,最緊要係睇下佢仲有咩野瞞住無講。

子爵府

我今日番工都直撃訪問我同事現時情況。
原來個男人係星架波華僑, 冇乜親戚, 父母兄弟姊妹都冇。冇結過婚, 但訂過一次, 不過最後個未婚妻移情別戀。
佢同女方講, 真係冇講過其他大話 (訂婚件事佢之前都有交代過)。
我睇過張相, 真係好勁 點睇都最多40幾歲, 直情係後生版0既任達華!! 講真佢話48, 我都仲以為佢報大數呀!!睇樣唔似整過容, 如果真係整得咁好都唔區呀, 真係。
佢已向女方求婚, 為表誠意仲會將佢間公司, 2層樓同戶口都加個女仔0既名。
佢同個女仔講, 講大話係迫不得已, 但請佢原諒佢, 又話醫生話佢身體狀況只有40幾歲, 血壓心跳樣樣都好fit, 自己有信心活到95或以上。(佢一星期做5日占, 好fit)
女方仲未應承, 不過我會再88, 睇下形勢發展成點。
老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

水晶宮

真係好想睇下張相

siufung 寫道:
我今日番工都直撃訪問我同事現時情況。
原來個男人係星架波華僑, 冇乜親戚, 父母兄弟姊妹都冇。冇結過婚, 但訂過一次, 不過最後個未婚妻移情別戀。
佢同女方講, 真係冇講過其他大話 (訂婚件事佢之前都有交代過)。
我睇過張相, 真係好勁 點睇都最多40幾歲, 直情係後生版0既任達華!! 講真佢話48, 我都仲以為佢報大數呀!!睇樣唔似整過容, 如果真係整得咁好都唔區呀, 真係。
佢已向女方求婚, 為表誠意仲會將佢間公司, 2層樓同戶口都加個女仔0既名。
佢同個女仔講, 講大話係迫不得已, 但請佢原諒佢, 又話醫生話佢身體狀況只有40幾歲, 血壓心跳樣樣都好fit, 自己有信心活到95或以上。(佢一星期做5日占, 好fit)
女方仲未應承, 不過我會再88, 睇下形勢發展成點。
天空之城, 快樂之地

子爵府

好媽媽勳章

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

好媽媽勳章

子爵府

好媽媽勳章

其實最重要佢覺得可唔可以接受...而家時代唔同...年齡唔係問題...不過每個人唔同...有d人會介意...有d人唔介意...視乎佢自己點睇...

禁止訪問

珍珠宮

1. 我朋友個爸爸大佢媽咪2x. 佢以為爸爸身體會出問題先但係而家佢阿媽6x, 中咗風都係由佢8x的爸爸照顧, 所以年老未必係早死過佢
2. 個男人6x咁佢應該結過婚仲可能有仔女喎, 要查清楚, 呢個問題好重要
3. 如果個男人無錢, 比我就絕對唔考慮
4. 放棄咗呢個男人, 到時人老咗嫁唔出, 會唔會後悔?

我覺得2係最要, 因為騙得太離普...

民房

外國幾多老牌男明星不知幾"索"我地咪話人地有形靚仔。叫佢當個Bayfriend係男明星咁看待咪得囉

公爵府

牛年勳章

64歲真是大左D, , 不過每人立場唔同, 我覺得個男人 好自私, 他明白一早表明結果會點

首頁

尾頁

跳至