跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 07年7月預產期準媽媽 part 12

泡泡浴 & 731mon,

bb真係大大隻會好湊好多, 個時我表妹出世有成8.9磅, 佢真係少d病痛.....

宜家我個c+估我阿b出世有6磅幾-7磅幾, 我屋企人都好似唔係咁滿意, 成日叫我食多d野.........

大宅

731mon

嘩 ∼ 我鍾意呀 ∼ .....如果阿仔都係咁都唔錯噃 ∼ !!!!!  [quote]
731mon 寫道:
happy727,
係呀! 我返工返埋果上半日, 點知差不多走時就見紅, 好少好少, 之後就即刻走人去睇醫生, 其實果日又係 friday, 到saturday 我就生

大宅

嘩!!!真係好快去到part12, 真係追唔到之前的 topic 了..

多謝各位關心我囡囡食魚骨的事...好彩佢現在還肯食魚...真係佩服佢呀....希望日後唔好再發生了...

我前日發覺肚下好痛, 所以去了睇醫生, 當時真係擔心早產...因差些行不到..個肚又痛..後來照完後發覺係之前開刀的"引"帶負荷過重, 所以很痛....醫生就叫我今星期係家中休息, 但最麻煩係, 就算今之好番, 之後行得多都會係咁痛...如唔休息可能行都行唔到呀....真係麻煩了..其實平時返工都係坐係到...除了返工,食飯, 放工...今次真係唔可以出街,係家中悶死呀..仲有另一個原因, 就係小b囡突然由中大碼變成大碼..(只係2星期的時間)...現有2.2kg了...所以都係另我痛的其中一個原因...我幾星期訓得唔好, 原來都係這個原因呀..

pekklebaby,
我沒有info...因有經驗同開刀, 我只預備以下物品..

BB : 出院衫, 包被, Wet tssiue, 尿片, 思詩樂濕棉,
大人 : 網褲, 衛生巾, 乳塾, 奶樽(細)-用來裝熱水, "fu"個乳房(因我餵人奶,), 而床塾係QM買..(又平又厚), 暖水杯, 日用品..

大宅

jackie,

小b突然長得咁快既~~ 我想問下你宜家幾多weeks?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

Hi happy727, 731mon,
先黎報到, 公司要搬好忙,好耐無上黎la !

My Due date is 22/7, 但我同老細講係13/7開始放 ! 你地覺吾覺好'炆' ? 我都唔 知自己頂唔頂得到ga !
不過吾想早放side 假期..
我對腳都開始腫, 之前d鞋著37,依家要39 la ! :-(
stanbb 寫道:
happy727,

傻豬, 攞自己假米有lor.

[quote]
happy727 寫道:
stanbb

嘩 ~你 hubby 咁叻嘅 , 咁又唔錯喎.....你好勁呀 !!
btw, 你話放前2 後 12 , 點解你有 14 wks 產假咁好嘅 ??? 

[quote]

大宅

hi tabo63

仲早我2日 ∼ as long as 你頂得到我覺得無問題呀 !!!
[quote]
Tabo63 寫道:
My Due date is 22/7, 但我同老細講係13/7開始放 ! 你地覺吾覺好'炆' ? 我都唔 知自己頂唔頂得到ga !

別墅

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

yynets 寫道:
tsznok,

我個對係甲組腳來架, 咁點分腫唔腫呀, 我係咪都勁粗喎
--------------------------------------------------------------------------------

我都係呀,所以我一路都唔覺得自己有腫
但係尋日食飯媽媽用手指禁我隻腳眼
即刻凹左落去好恐怖
你都快D自己CHECK下啦

7月12日出世3.19kg  滿月4.86kg 兩個月5.5kg 四個月6.6kg

別墅

re:腳腫
我都開始腳腫啦,手指就肥左,唔覺得係腫

RE: 三腫三消
我都唔覺自己腫,可能消左都唔覺,好難數住呀

尋日檢查完,而家BB有2001G,大約4.4磅,應該係中磅B呀

7月12日出世3.19kg  滿月4.86kg 兩個月5.5kg 四個月6.6kg

大宅

jackie_lau2000, 咁你就休息多d喇! 游水會唔會好呢?

你有冇食咩野黎呀! 2星期變成大碼

----------------------------------------------------
小b囡突然由中大碼變成大碼..(只係2星期的時間)...現有2.2kg了

伯爵府

sammischu 寫道:

bb真係大大隻會好湊好多, 個時我表妹出世有成8.9磅, 佢真係少d病痛.....

宜家我個c+估我阿b出世有6磅幾-7磅幾, 我屋企人都好似唔係咁滿意, 成日叫我食多d野.........

咁我都要食多D野至得啦,因為依家個肚睇落都唔多似七個幾月的..........

大宅

yes, agree w/happy~

其實我地個肚愈大, 真係愈來愈辛苦....... 有時真係想前1後9, 但都要睇返自己既體力可唔可以負荷得到........
happy727 寫道:
hi tabo63

仲早我2日 ∼ as long as 你頂得到我覺得無問題呀 !!!
[quote]
Tabo63 寫道:

大宅

最新消息 : 吉之島17-20/5吉日大特價, 如果有j-card, bb部買野有8折

大宅

我呀女而家都有成3.3磅,我諗出世都有成8-9磅囉。

sammischu 寫道:

大宅

莫非個個bb都當個到係足球?!

stanbb 寫道:
係呀bb 最like 踢果度, 我wonder 究竟佢係米成日對腳都係果度..

[quote]
泡泡浴 寫道:
sammischu,

係呀係呀!~有時我臨放工個陣,佢就踢我踢到頂唔順又要去多次厠所,攪到o的同事要等埋我先走。可能佢太開心可以同我一齊放工喇,我就唔好意思要同事等我囉。
[/quote]

大宅

sammischu,

嘩!我都唔知吉日bb部有八折添,我本來都諗住今晚去睇下點先,不過,聽你咁講隻手又痕想買野添喇。

re:肚大

最近個幾月個肚一星期比一星期大,重係多左好多個隻。攪到我o的速度都慢晒,好似slow motion咁,有時慢到有o的頂自己唔順添呀。唔知遲o的會唔會好似玩太極咁呢?

大宅

嘩~! 好勁呀~!! 突然多左好多頁, 仲開埋新 part, 溫溫書先.

報到先~!!

大宅

泡泡浴,

我頭先已經遙控左我mami幫我買左一套床上用品俾阿b, 本來想weekend先去掃, 點知阿媽打黎話得返3-4套........ 佢話屯門吉之島d人好瘋狂, 咩都"立"左先........

我個肚呢幾個星期都大左好多....... 有d朋友4星期前見我仲話我個肚唔係好大, 4星期後既今日就問我做咩突然大左咁多........

大宅

sammischu,

嘩! 咁恐怖?死喇,唔知今晚大埔吉之島重有大有冇野賣傢。唔係喇,出去睇下先,今晚叫隻豬佬去俾錢先得。今晚再傾過吧!~

哈哈!~我個肚好似放左個大西瓜入去咁,係西瓜就好囉,好想成個食左佢先喇。

伯爵府

剛才去左護協買野,本來想買一支強生沖涼+洗頭2合1的,不過有個職員見我拎起左一支的時候就話,呢隻如果比BB沖涼,會令到皮膚比較乾喎,咁佢介紹我另外一隻"vendome",話效果會好好多,跟住我心諗,如果用番強生沖涼+洗頭2合1,再用佢的BB油又會唔會好D呢??咁兩支加埋都係三十幾蚊,如果買佢介紹果隻成六十幾喎,攪到我好迷呀!!!!

大宅

泡泡浴,

屯門d人係恐怖d架, 上次大減價時已經領教過...........
泡泡浴 寫道:
sammischu,

嘩! 咁恐怖?死喇,唔知今晚大埔吉之島重有大有冇野賣傢。唔係喇,出去睇下先,今晚叫隻豬佬去俾錢先得。今晚再傾過吧!~

首頁

尾頁

跳至