興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

sousmarin 發表於 20-10-8 12:26
Happy ending
都好睇

好啊!我馬上開來看,剛剛看完你們介紹的書,正在煩惱

男爵府

回覆 sousmarin 的帖子

我用 ipad 看書, 有甚麼 app 可 download 書來看? ipad 沒有思兔 app.

男爵府

減齡達人勳章

everydaymom 發表於 20-10-9 11:03
回覆 sousmarin 的帖子

我用 ipad 看書, 有甚麼 app 可 download 書來看? ipad 沒有思兔 app. ...

我冇用apps 直接開web版
搵到唔apps用(emoji)
都苦惱緊

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

各位書友, 我剛剛完成林家成的《玉氏春秋》.

此書故事性强, 超級好睇, 全書237頁, 對我嚟講算長, 但冇乜悶場.

象牙宮

2024年龍年勳章

sousmarin 發表於 20-10-8 11:50
啱啱睇咗佢既 都好睇, 好笑之餘, 都有D反思位..面對疾病..生離死別的態度..
都唔錯
我睇完呢本先醒起你介 ...

thanks, 剛剛完成一本古言, 正好想看現言.

男爵府

見到有jm介紹蔣牧童的書, 所以開了“如意書” 來看, 很長。 但很好看, 三個哥哥對女主的寵愛, 令人羨慕。 男主也很強大。

象牙宮

2024年龍年勳章

sousmarin 發表於 20-10-8 11:50
啱啱睇咗佢既 都好睇, 好笑之餘, 都有D反思位..面對疾病..生離死別的態度..
都唔錯
我睇完呢本先醒起你介 ...

追完呢套, 好睇呀, 作者刻劃人物好成功, 配角也寫得豐滿立體.

多謝好介紹.

男爵府

減齡達人勳章

Sumyeema1 發表於 20-10-12 12:11
追完呢套, 好睇呀, 作者刻劃人物好成功, 配角也寫得豐滿立體.

多謝好介紹.

我都睇完<<拾光>>, 個人覺得 <<照見>> 豐富D, 不論主, 配都好。
之後睇人介紹跳咗去睇夢筱二的<<就這樣戀著你>>, 女主真係強大...雖然窮, 但唔係搵到有錢人就算..都幾好睇...
睇睇下, 先醒起..我睇過<<愛與她>>..又係強大女主, 男主好沉穩

而家唔知睇咩好...
諗住呢兩個作者之間開本黎睇

象牙宮

2024年龍年勳章

sousmarin 發表於 20-10-12 13:23
我都睇完, 個人覺得 豐富D, 不論主, 配都好。
之後睇人介紹跳咗去睇夢筱二的, 女主真係強大...雖然窮, 但 ...

《拾光》可能是作者早期作品, 到《照見》, 作者技巧提升咗好多, 醫學上用詞也解釋得易明, 可能作者識到E生男友?

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

欣賞的作者玖月曦新書連載了 --《八千里路》, 晉江目前只有 7 chapter, 掃了一眼, 不錯, 不錯.

可惜我冇得開晉江account, vip chapter 就看不到了.

唯有等作者完稿後有機會看到.

男爵府

減齡達人勳章

Sumyeema1 發表於 20-10-13 11:33
欣賞的作者玖月曦新書連載了 --《八千里路》, 晉江目前只有 7 chapter, 掃了一眼, 不錯, 不錯.

可惜我冇得 ...

呢位作者,有冇邊本前作你推介架?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

Sumyeema1 發表於 20-10-13 11:33

可惜我冇得 ...

玖月晞新書 好期待

象牙宮

2024年龍年勳章

sousmarin 發表於 20-10-13 16:21
呢位作者,有冇邊本前作你推介架?

你指玖月曦?

1005樓, 我推薦過她的《南江十七夏》.

我最喜愛的作品是《你比北京美麗》(998樓), 在我心目中, 係現言完美作品, 記得一定要睇此書番外篇呀, 好感人.

象牙宮

2024年龍年勳章

lala229 發表於 20-10-14 10:00
玖月晞新書 好期待

係呀, 但我冇耐性一個個 chapter 等...只好等多幾個月, 等到全部小說連載完.

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

各位書友, 介紹一本古言:

启夫微安的《外室》, 見証男主由霸道世子變為貼人膏藥, 女讀者表示好開懷.

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

最近在看顧了之的《咬緊卿卿不放鬆》, 全書111頁, 我花咗一星期才睇完.

作者文筆幾幽默, 但唔知點解睇睇下就覺得平淡. 可能呢個作者嘅書唔啱我口味, 以前開過佢其他作品, 全部未能完成.

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Sumyeema1 發表於 20-10-23 23:16
最近在看顧了之的《咬緊卿卿不放鬆》, 全書111頁, 我花咗一星期才睇完.

作者文筆幾幽默, 但唔知點解睇睇下 ...

這本我也只看了十多頁就棄了,提不起我興趣

象牙宮

2024年龍年勳章

CYWS 發表於 20-10-24 11:39
這本我也只看了十多頁就棄了,提不起我興趣

最近有冇發現好睇的書?

伯爵府

Sumyeema1 發表於 20-10-24 11:43
最近有冇發現好睇的書?

唉!暫時沒有發現,有些失落

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

回覆樓主:

近排睇咗呢本《戒不掉的喜歡》陌言川,雖然冇墨寶、玖月晞嗰d好睇,但都ok可以解下書荒

https://www.sto.cx/mbookintro-176844.html

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊