懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

1/2008預產期

有冇媽媽係1/2008預產期
做左產前檢查未?
會係邊度生?有冇唔舒服?
入來傾下!!
我係15/1/2008
wellcome

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 貓狗褓姆 爸B勳章 BK Milk勳章

Re: 1/2008預產期

carman1011 寫道:
有冇媽媽係1/2008預產期
做左產前檢查未?
會係邊度生?有冇唔舒服?
入來傾下!!
我係15/1/2008
wellcome

好囉 好囉 . 有人開呢個topic 囉
我呀.. 預產期 1/19
我book 左未做呀(產前檢查)
唔舒服有少少呀.. 唔係好自在囉.
book 左oscar 啦, 不過可能趕唔切5/7前去做, 要比加左價$1300 :-(

大宅

Congratulations all 08 mama!
我本來計劃要08豬豬, 不過 "rehersal" bingo咗!
變咗細仔11月出生.

複式洋房

大家好
我預產期是1月8號
暫時去私家照過一次 (因為有出血)
去健康院產檢左第一次
但是未正式見到....抽血驗就有,
但當時是4週, 醫生說正常
希望下星期六再照會照到 (到時應該七週半)
而家好擔心

大宅

littleCC,
7-8 weeks 先見胎見心跳好正常, 放鬆!

大宅

我吾知有冇計錯我預產期1/1/2008(最後一次經期27/3/2007),6w去照只計到得0.4cm胎是否好細,見吾到心跳,明天再去照,希望見到,因之前2次小產,其實可否14w先去政府醫院,因怕好似上2次,

大宅

snow3snow 寫道:
我吾知有冇計錯我預產期1/1/2008(最後一次經期27/3/2007),6w去照只計到得0.4cm胎是否好細,見吾到心跳,明天再去照,希望見到,因之前2次小產,其實可否14w先去政府醫院,因怕好似上2次,

我的預產期醫生說是1月4日, 今天6W3Day只有0.39 ^^
比妳的細, 但已有心跳。 醫生說大小正常。
所以妳的胎不是過細, 放心啦, 心跳我看書說一般在七週才照到的, 妳不要太擔心呀~

我也是剛在三個月前小產了, 今早有少少淡啡, 也是驚得要死, 立刻去看醫生。小產後再有真的會事擔心, 希望我和妳都能走過陰影, 排除萬難, 今胎成功, 大家互勉~ ^^

洋房

我都報到先! 我未知預產期, 我估都係一月頭, 上星期只照到胎long, 下星期二再照.

暫時都無咩唔舒服, 今日個肚有幾下好似針吉的痛, 好緊張, 希望快d見到bb啦,

我last m 係3月21日, 就快已經兩個月啦!

大宅

今日剛在c+做了第一次產檢,預產期是08年1月14日,今日5週4日, 只是見到胎long,未有心跳,醫生叫我3週後再照, 一日未見心跳,都未心安... :-(

洋房

使咗CHECK-UP, 6W, 0.5CM, 但始終樣樣小心為上,
EDD 係 1月8日

大宅

各位你好.

好開心我終於可以參與呢我話題, 我既預產期應該係1月19左右, 依家係5W4DAY, 一般嚟講, 應該要照到我胎, 但我今日睇完醫生啦. 醫生照U/S揾唔到我個胎, 佢話有三個可能性 :

1. 個胎太細, 而咁細就唔係幾好.
2. 個始唔長, 停止發育, 所以唔夠大.
3. 宫外孕, 個胎去咗輸卵管着床, 所以照唔到個胎.

跟住, 醫生抽埋我啲血驗, 睇吓懷孕指數高定低, 高既話, 我胎應該要大啲, 咁都照唔到, 實在唔理想. 低既話, 有機會係發育得慢啲, 咁就等吓先.

我唔敢唔開心都出面, 因為我估我老公都會唔開心. 如果佢見到我唔開心, 會加重佢既負担.

於是揾朋友傾過, 好少少啦.

聽日醫生話會打俾我, 講結果, 希望係好消息啦.

DAY30時, 我都試過暈暈地, 但漸漸無哂呢啲感覺, 但胸有時大, 有時正常, 肚都少YUEN咗, 都唔知係咪個胎唔長, 所以連徵兆都無哂....... :-( :-(

希望希望快啲正常生長番啦.

洋房

cmsfish,

唔洗太擔心, 可能仲早, 個胎細照唔到者, 我第一次去照都係咩都照唔到, 十日後照就照到胎long(那時已經係day50), 雖然一日未見到bb同心jump都係未放心, 但千萬唔好太過憂心, 對bb唔好ga!

我都無咩懷孕感覺, 但我相信bb正努力咁成長!加油呀!

大宅

請問你地幾時開始去第一次產檢呢?睇邊位醫生同埋打算去邊道生?因為是第一胎,所以比較多問題,請指教。

複式洋房

大家好呀! 我預產期係1月2日. 我到而家都未做過產檢,因為我想book的e生都好full呀! 要等到5月28日先有scheulde. 我都好心急呀!! 好彩冇咩唔舒服, 淨係個肚有少少陰陰痛咁啦. 但我好大食左好多, 都肥左呀 !

禁止訪問

別墅

大家好!!!
我今日去左照u/s.....都係照到胎long
now應該係4weeks5day....8/6再照
我都好擔心.....我上次bb都係9週冇生長
今次都好緊張!!

:cry: :cry: 個肚今天都有d唔舒服&背部都會唔舒服
但仲未嘔......要食多d野!!

禁止訪問

別墅

123onebaby
有呀!!!
係到左11weeks去照就冇左
好唔開心呀!!
我生第一個都唔覺有一個bb好咁難!!
:-( :-(

別墅

mmbbb555
我會去政府生!!
我係陸國輝做產檢

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至