自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

想買新電腦(廠機)- 邊間好???

我想買新電腦(要廠機), 請問大家有什麼好介紹??? 謝謝.

男爵府

Re: 想買新電腦(廠機)- 邊間好???

我想提下你,如果買(廠機)有好多野要配番完廠,如果佢out左就煩,如果要加ram同硬盤都唔得,要配完廠,我覺得廠機價錢都貴啲,你要諗下repair既問題!!!

子爵府

我部電腦係旺角砌既, 用左都差唔多成年, so far 部機好ok呀, 冇hang, 冇壞, 價錢俾廠機平好多

翡翠宮

買廠機可以揀Dell,平靚正→click here

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

Hp

別墅

多謝各位的意見.

YING_WAI,

多謝你提醒我呀, 你唔講我真係唔知.

我想買廠機係因為保養較好, 因為我只係識得用電腦, 但電腦'大吉利是'有問題我唔識整, 只會format電腦再install .

pekkle1027,
我都知砌機平, 但電腦'大吉利是'有問題我唔識整, 要煩朋友, 所以貴d都冇法子.

Big-Cat

禁止訪問

男爵府

Big-Cat
唔好意思,我好長氣,仲有野要留意,睇pm喇!!!

男爵府

Big-Cat
你砌機都有保養架!!!
Big-Cat 寫道:
多謝各位的意見.

YING_WAI,

我想買廠機係因為保養較好, 因為我只係識得用電腦, 但電腦'大吉利是'有問題我唔識整, 只會format電腦再install .

pekkle1027,
我都知砌機平, 但電腦'大吉利是'有問題我唔識整, 要煩朋友, 所以貴d都冇法子.

Big-Cat

男爵府

有冇邊隻的tower case係細架, 我想要慳位同輕的。

別墅

砌機都有保養???邊間買呀?我只係識用電腦,其他和電腦有關的一樣都唔識, 我驚買砌機會俾人'扼'...所以我要post上bk, 請教大家

YING_WAI 寫道:
Big-Cat
你砌機都有保養架!!![quote]
Big-Cat 寫道:
多謝各位的意見.

YING_WAI,

pekkle1027,

Big-Cat
[/quote]

別墅

suilangmui,
DELL o既hard drive 出名易壞???我又唔知呀:-( :-( :-( ,我仲覺得好似ok,因為之前做過的兩間公司都用DELL,又唔覺有大問題. 唔通街客同公司客的品質唔同?-( ?-( ?-(

suilangmui 寫道:
DELL o既hard drive 出名易壞! 個個壞親都係壞hard drive先. 所以我遲d都唔會再買DELL.

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

YING_WAI 寫道:
我想提下你,如果買(廠機)有好多野要配番完廠,如果佢out左就煩,如果要加ram同硬盤都唔得,要配完廠,我覺得廠機價錢都貴啲,你要諗下repair既問題!!!

而家很多廠機都比你可以自己加嘢, dell, hp 個 d 都得. 我自己就用緊 hp 仲自己加左 ram 都無問題....

別墅

我的電腦主要都係上網, 做功課(要寫program 同做data analysis), 有時會睇下DVD/VCD同打機 :mrgreen:
我想買core 2 duo,因為夠快, 同埋upgrade後起碼有兩三年唔洗再upgrade, 因為我係低要求user
我都有問過一個電腦發燒友,佢話我部機太耐'歷史', 要大upgrade先可以用core 2 duo,所以我先打算買新...

ha8mo 寫道:
你通常用電腦要來做乜?
如果冇乜heavy load既野要電腦做
其實你可以考慮向D熟識電腦既朋友
以友情價其至一餐茶買佢地upgrade後剩低既特資炒埋一碟
宜家應該有好多人有P4或Athlon XP機丟低晌屋企
你執左佢好過浪費又不必花大量錢買新機

別墅

catjeffcat,
謝謝你的資料
Big-Cat

catjeffcat 寫道:
而家很多廠機都比你可以自己加嘢, dell, hp 個 d 都得. 我自己就用緊 hp 仲自己加左 ram 都無問題....

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我買過acer ibm dell

dell service最好

隻隻機都會壞架啦!

壞咪你唔好彩lor

買廠機最梗要售後服務

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至