媽媽會所

跳至

首頁

尾頁

大宅

2003年10月媽咪

2003年10月的準媽咪,大家一齊分享下啦!我今次是第二胎,有個三歲的女,預產期10月31日,成日都好眼訓。

大宅

Re: 2003年10月媽咪

Hello, hello, anybody? Am i the only October mom?

男爵府

我預產期10月3日.到而家都係去過一次健康院抽血,星期四去威爾斯照超聲波.到時順便問

男爵府

係呢 IngridMaMa 你諗住係邊到生呀?????幾時照超聲波????

大宅

各位準10月的媽媽好

我係第一胎呀, 所以乜都唔識呀. 我預產期係10月23日呀. 我依家成日都好眼瞓好倦呀.

我係"凱晴"呀. 於10月19日出世同大家say hello呀. 10/19 --- 3.4kg4/21 -- 8.37kg

男爵府

我都係第一胎.都係成日想訓.係呢.唔知10月

大宅

我的預產期係7號呀, 是第一胎, 而家兩邊睇緊醫生,
政府係有d 麻煩, 要經常請假, 講你地知呀,
暫時只有我老公知咋,連屋企人朋友都未講架,
佢話等驗血報告ok 左先講喎,
其實咁樣都好麻煩下, 要同公司請假去睇醫生....

男爵府

曉晴 ..我已經話

大宅

我私家係睇梁國齡呀, $380包超聲波及一個月的葉酸及多種維他命,
我都係覆過兩次診咋, 你呢? 係邊到睇呀?

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都係10月呀,16號,乜你地做左咁多野喇,我第一胎,乜都唔識,只係睇左次醫生(江孟儀)$450一次包一個月藥丸.仲未去政府登記,其實可能係私家生,但唸住政府好多野都唔駛錢.所以都登記,但原來要咁快登記架!不過仲未知想去邊間登呀!
睇完次醫生照左超聲波,睇到佢個形又聽到佢既心跳好開心呀!
Anson 大個仔喇,做哥哥要好好照顧細佬呀!

別墅

你們好,我的預產期在十月十三日,也是第一胎!!

我住在天水圍,打算在荃灣港安醫院生,請問有冇人識女醫生在荃灣註冊?

大宅

Dear catcatchong

我都是10月3日預產期,你是第幾胎?我已經是第二胎,大囡已經2yr 4month. 我上星期五去照超星波,當時忍尿忍得好辛苦,都冇心幾看螢光幕. 好可惜. 但唔飲水又照不到.

我現在經常想嘔, 你呢?

洋房

Hi! October Mom

My 預產期 is 21st Oct. It's my first time, hope we can share the feeling and experience

男爵府

dear丁丁媽媽
我第一胎,所以好緊張,你在私家照定政府照呀,咁你知道呀b係仔定女未.我明天照超聲波,乜照超聲波要飲水,係咪到時會比水你飲

男爵府

dear yan
如果你諗住在政府登記要先在健康院登記先,健康院會轉介你去政府,但你去健康院登記前記得帶埋婦科醫生轉介信呀

水晶宮

hi, 各位媽咪
我係2002年的十月媽咪,
看倒你地的topic令我捻返起上年的現在,
anyway係到祝你地個個都生返個肥肥白白的健康bb,
如果有任何問題, 有需要的, 可以問下我,
無任歡迎, 不過我都係個新手媽咪, 有好多野仲要學架
:-P :-P

男爵府

dear曉晴
我無睇婦科醫生.我想問

男爵府

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

dear catcatchong
唔該你喎,其實我想知健康院同醫院有乜唔同,我都知應該後者好d,但我屋企附近就有健康院喇!
Anson 大個仔喇,做哥哥要好好照顧細佬呀!

男爵府

catcatchong,

我係2002年10月媽咪嚟架, 只係想過嚟重温下舊年pregnant的情況啫.

政府有得驗唐氏及度頸皮, 唔駛自己另外俾$做喎!

Micky

男爵府

micky唔該哂.我驚政府唔幫我驗.係咪去登記處同姑娘講

首頁

尾頁

跳至