跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 深圳吃喝玩樂

minnieluo,

到你 check pm

水晶宮

畀面勳章 親子王國15週年勳章

sharon

我 like 羊肉架, 不過班 friend 5 like :-| :-|

富茗 好細, 訓按磨床 only, 又細又窄, 好驚 6 落床 我地個晚訓門口next的房, 勁嘈 :evil: :evil:

佢又好少房, 3人房都係得1張..

侯爵府

環保接龍勳章

Doris,

你是否按中式呀? 泰式床會大d, 上次去在水一方, 又系好嘈, 又唔比鎖門, 反而去地中海, 雖然房內無電視, 但可以lock門 + 環境好靜.

子爵府

各位早晨 !

阿切, 我都收到你的PM啦

水晶宮

親子王國15週年勳章

Minnieluo

我囡囡睇左妳仔仔囡囡我相, 佢都話想影, 妳得閒時比D資料我.
[

子爵府

子爵府

Amy,呢幾日我公私都好忙, 明天再荅你相D嘢.

今日中午我去買咗周六去惠州的車票, 我打電話去東僑, 個姐姐話買一送一的票只可以用到6月31日, 但係去到中旅, 個姐姐又話到7月31日. 我諗你要confirm一下.

你在那里返工呀 ? 你返大陸做嘢, 公司有車去嗎 ? 定係要自己搭車 ?

放工啦, 88

水晶宮

親子王國15週年勳章

Minnieluo

車票簡介係寫住用到7月13日的, 我地響康帝買票時打長途返香港問實先買的, 我都要返屋企睇清楚先得.

我住洪水橋, 響官塘返工, 返惠州是上廠做野, 不過好少返, 遲半年會生產部搬上大陸, 到時都未知點, 老板未有出聲, 現起梗新廠響數碼園, 聽聞好荒蕪, 好似話坐車由廠去人人樂都要半個鐘, 我現在都唔係咁清楚. 公司無車的, 係要自己搭車上的.

我上大陸玩, 多數係去樟木頭, 我"難忍阿哥"買左卿景花園, 一係就去番禺, "難忍朋友"在上面打工, 知邊處有好野食同玩, 最後就去惠州玩.

影相D資料, 得閒先比我, 我都係7月初先去, 妳慢慢啦.

我知妳個仔今年入小一, 去年到我啦, 到時請教下妳呀.

[

子爵府

Amy, 係呀, 我呢排日日係到搞我仔上小一的事. 希望6月3日後可以輕鬆一下.

我都有係觀塘返工媽咪到搭訕的, 你得閑可以上來一齊talk吓.

我住油塘, 返工返鰂魚涌. 你住元朗, 返工好遠wor ,要幾耐時間呀 ?

子爵府

Amy,我其實無咩料俾你, 我無個間的電話, 我睇吓老公返去經過否, 叫佢攞卡片, 問價錢.

我影個間係麗日向步行街方向行少少, 有間賣畫的隔離, 條街叫金帶街口, 佢那一間比較簡陋, 可以講價, 我影個套裝原價要600的, 我減到佢400.

我見麗日5樓都有間影樓, 同埋康蒂附近都有金夫人, 呢D可能合適你多D, 比較新净, 我自己都想去格吓價.

去惠州, 我想去龍門温泉或南昆山, 如果我老公話同佢個妹攞到車, 7月1日我們都可以諗吓返去. 你去過未呀 ?

amychoi 寫道:
Minnieluo

我囡囡睇左妳仔仔囡囡我相, 佢都話想影, 妳得閒時比D資料我.

子爵府

Amy,請問你去康帝按摩要幾錢呀, 有冇facial做 ?

世紀會係邊呀 ? 其實你同你同事可能仲識得去飲去吃, 我問返你轉頭. :mrgreen:

amychoi 寫道:
Minnieluo

響康帝我住左3次, 第一,二次係278/晚, 但係要找個朋友晚上去按摩, 跟康帝說要過夜, 就會有間房比妳住, 但要晚上11點後先有得住, 其實我想這些房會唔會係比D男人有下文用的, 不過是很乾淨的, 與我住5佰多元無咩分別, 是一張床, 但足夠2人訓, 還有一間私人桑拿房在厠所內, 全部係透明玻璃, 所以, 我會想是比D男人有下文用的.

另外有些男同事跟我說, 在世紀會唱K後, 晚上12:00左右, 又係可以攞房, 都係100/晚, 佢地話係超值, 我未住過, 如不同囡囡去, 玩到咁上下, 真係好鬼抵的.

另外妳介紹影相, 我有興趣呀, 得閒比資料我, 可唔可話個價錢比我知先呀!

唔該曬.

水晶宮

親子王國15週年勳章

Minnieluo

我係揸車返工, 因我同我的"難忍"都係響官塘做野, 所以會比搭巴士貴少少, 但車程都係45分鐘左右, 如響我家門口, 要搭轉2架車先返到官塘, 時間我估係個半鐘左右.

影樓如問左價, 單聲我呀.

龍門温泉未去過, 有朋友去過, 佢話幾好玩, 但可能已經有d舊啦, 南昆山會唔會新d呢?

康帝按摩要幾錢呀, 有冇facial做 ? 我上次響門口睇過按摩價錢唔平, 但朋友有套票, 係6折價, 我無用過, 不過佢話日頭去都係收6折, 好抵d, 另facial 我就唔清楚啦.

世紀會響天外天隔離, 我d同事多數響返附近玩(惠環, 陳江), 好少去惠州飲食, 同埋問返香港人好d, 好似岩口味d.
[

子爵府

Morning !

Amy, 今日原本我老公帶埋個囡返惠州, 但係我見落雨, 囡囡無返到, 但係我就要一拖二, 明天又要參加童軍活動, 又要去游水, 辛苦係我 :cry: 希望明天因天雨童軍取消活動.

侯爵府

環保接龍勳章

週末愉快呀!

侯爵府

環保接龍勳章

Minnie

我以為你返惠州過端午節, 下午又會到華僑城Walmart取蛋

子爵府

hi, sharon,又取蛋 , 下次幫我訂D, 睇吓係唔係咁好味.

sharonchoi 寫道:
Minnie

我以為你返惠州過端午節, 下午又會到華僑城Walmart取蛋

侯爵府

環保接龍勳章

好呀!

[quote]
Minnieluo 寫道:
hi, sharon,又取蛋 , 下次幫我訂D, 睇

子爵府

各位早晨 !

昨天我好慘呀, 滂沱大雨下拖住二個小朋友係街上行來行去, 我們全部下身, 鞋湿晒. 好想放棄, 但小朋友玩得好開心, 好彩無病到.

大宅

【copy from newsgroup】

[size=large]300 款 美 食 + 紅 酒 任 飲 = ¥ 138

日 式 壽 司 及 魚 生 吧 係 食 客 最 愛 流 連 位 置 之 一 !

優 游 地 看 了 一 整 天 畫 , 吃 飯 時 想 到 熱 烘 烘 的 地 方 , 於 是 來到 香 港 稻 香 集 團 剛 在 星 期 三 開 幕 的 食 店 , 試 試 新 登 場 的 超級 自 助 餐 。 走 進 店 內 , 發 現 裝 潢 別 具 東 南 亞 度 假 村 風 情 ,那 木 製 涼 亭 Feel 的 VIP 房 、 陽 台 , 令 我 以 為 餐 廳 只 是 吃 泰菜 。 直 至 在 佔 地 1,800 平 方 公 尺 的 店 子 走 一 圈 , 看 到 開 放 式廚 房 包 羅 了 中 、 泰 、 日 及 歐 陸 各 地 的 創 意 及 傳 統 菜 , 由 冷盤 、 刺 身 、 壽 司 、 甜 品 等 , 竟 達 300 款 美 食 ! 肚 皮 才 一 副 ,提 你 先 吃 美 味 無 比 的 創 意 菜 , 如 脆 皮 牛 坑 腩 、 銀 鱈 魚 多 士及 得 獎 菜 金 枝 玉 葉 !

再 食 雞 燉 翅   回 本 !

找 到 有 利 位 置 , 正 想 出 動 拼 砌 自 家 美 食 拼 盤 時 , 侍 應 小 姐即 送 上 1 枚 金 幣 。 不 是 嘛 ! 才 付 出 人 仔 138 , 就 有 金 幣 收 ?細 問 之 下 , 才 知 道 這 是 用 來 換 取 矜 貴 美 食 的 代 幣 , 當 我 看準 合 適 的 「 保 本 美 食 」 後 , 將 金 幣 投 進 攤 檔 的 木 製 豬 頭內 , 師 傅 就 會 為 你 送 上 即 煮 的 心 頭 好 。 我 二 話 不 說 就 選 了足 1 半 的 竹 笙 雞 燉 翅 , 把 它 跟 奉 送 的 紅 酒 同 時 享 用 , 感 覺無 比 享 受 !

金 枝 玉 葉 係 05 年 中 國 烹 飪 大 賽 得 獎 菜 , 乳 豬 皮 伴芒 果 及 脆 炸 包 粒 同 食 , 清 新 , 咬 口 有 層 次 感 !

即 叫 即 蒸 海 鮮 用 料 足 , 有 新 鮮 原 隻 元 貝 、 大 海
斑 、 大 鱔 、 蟶 子 及 大 蝦 等 。肥 美 鮮 鰻 包 住 菠 菜 茸 , 香 口 而 不 肥 膩 。

憑 金 幣 , 可 以 竹 笙 雞 燉 翅 、 黃 金 焗 大 蝦 、 極 品 半隻 龍 蝦 湯 或 辣 椒 膏 即 炒 青 口 大 頭 蝦 中 任 揀 一 味 !

自 斟 自 飲 區 備 有 多 種 靚 茶 任 揀 , 首 推 香 氣 四 溢 桂花 香 茶 。

出 品 總 經 理 戴 惠 文 先 生 從 事 飲 食 業 達 22 年 , 係 廚部 靈 魂 人 物 之 一 。

領 鮮 環 球 自 助 餐 ( 86 755 8220 2822 )
地 址 : 深 圳 市 羅 湖 區 友 誼 路 友 誼 城 B 座 6 樓
收 費 : 11:30am-2:30pm 及 9:00pm-12:00mn 成 人 ¥ 98 , 小 童 ¥ 68 ;
6:00pm-8:45pm 成 人 ¥ 138 , 小 童 ¥ 98 ( 小 童 身 高 90 厘 米 以 下 免
費 , 90 至 120 厘 米 小 童 收 費 , 120 厘 米 以 上 成 人 收 費 ; 茶 、 咖
啡 、 紅 酒 任 飲 。 )
交 通 : 羅 湖 口 岸 乘 的 士 ¥ 12.5 。

子爵府

首頁

尾頁

跳至