跳至

首頁

尾頁

大宅

阿b的長度及重量

按此

複式洋房

Re: 阿b的長度及重量

That's really a great website!!!
It helps me to clear a lot of confusion!!
Thanks so much!

洋房

我啱啱check完oscar, 睇到個size同你嗰個表都啱, 所以應該好正常, 好開心, 唔該晒 !

大宅

哈哈,我10w,size3.2cm,website話3.1cm,所以好match!

複式洋房

我今日因為流啡去左睇醫生, 今次度到阿B有3.21cm!5日前得2.68cm!大得好快!而且醫生睇到佢性別喇!好surprise! 不過又7日sick leave! :cry: 幸好BB無事!

子爵府

都幾準喎!

大宅

Mrs_U 寫道:
我今日因為流啡去左睇醫生, 今次度到阿B有3.21cm!5日前得2.68cm!大得好快!而且醫生睇到佢性別喇!好surprise! 不過又7日sick leave! :cry: 幸好BB無事!

係呀~bb日日都會不斷長大,我星期二check oscar bb都係得5.97cm,琴日星期五去婦產覆診已經有6.55cm喇!

嘩!你咁快知仔定女喇?不如你mark係12月出生個bb list到啦, 大家做個統計好唔好!!

大宅

嘩,mrsu,你就好啦,我同你同一預產期,點解我仲未知架....................................... :-( :-( :-(

仔定女呀,衰鬼!

大宅

我上星期(13wks)去照oscar,bb有72mm,扎扎跳。不過醫生無講仔定女。ok啦,我又唔係好心急,第一胎,生仔生女都好啦!我16週時要去醫生度驗血,我估到時會知道啦! :lol:

伯爵府

畀面勳章

我小B>>>>10weeks>>>>3.8cm E生照佢時重大跳1大下 笑C我同E生

伯爵府

畀面勳章

咁快知道性別???

複式洋房

我都無唸過甘快睇到, 不過個B大字型甘, 好明顯見到有野囉!
不過...依家我唔敢講住, 因為我琴日見紅呀! :-( 嚇死我死!
訓左成日床!要等佢定d至敢加落個list度!:-(

你地知未呀?

洋房

你就好啦,我10 weeks +左右,有咗到衣家都好唔stable,
本來係twins嚟㗎,不過其中一隻8 weeks 返咗"天家",唔多唔少有啲失望,希望剩番呢隻生生猛猛啦.
聽日再覆診,如果有生長都無咁驚.

大宅

rosanhappy and Mrs. U,

take good care ah!!!! 小心,訓床多d啦!!! take care!!
該用戶已被刪除

別墅

Matched!!

My B 12w3d = 5.5cm

大宅

好媽媽勳章

我個小b既身長係:

8wk - 18mm
11wk - 44mm
12wk - 59mm
14wk - 82mm

家陣小b既身長係比average短左少少但都係within the range (醫生話係85mm +/-3mm), 不過佢既頭仔同大脾骨既長度都係正常長度, 咁我都放心啲!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

rosanhappy,

我本來都係陀twins,不過有一個胎long長唔出胎自己流左出黎,所以我從一知道有左就不斷流血/啡但又有一個好健康既bb係度. 我睇書講如果有一個twins係頭3個月就冇左,係應該對留係度個bb冇咩影響架, 所以你可以放心啦.

我BB 12W1時有6.21CM

大宅

畀面勳章

我阿b

12week 1day時有 5.48cm,正常
但之前佢一直比較細粒,好在現在追回,hoho

大宅

我12W3D BB 有 5.97CM,
12W6D 有 6.55CM!

首頁

尾頁

跳至