跳至

首頁
12345...74

尾頁

男爵府

美素佳兒(美素力,美素樂,美素高)媽咪會

各位食緊上述呢3隻奶粉

男爵府

Re: 美素佳兒(美素力,美素樂,美素高)媽咪會

以下優惠包送貨, 貨到付現金. (東涌, 離島不設送貨服務)
金裝美素力(1號):
$70/400克, 買24送12罐.
即係$1680有36罐.
金裝美素樂(2號):
$140/900g, 買9送3罐,
即係$1260有12罐.
金裝美素高(3號):
$135/900g, 買9送3罐,
即係$1215有12罐.

[size=medium]如果想訂的話可PM我,我畀0個電話號碼你打去訂啦.

大宅

hihi...我臭b都係食美素力o架,佢而家三個幾月啦!!其實平均$47一罐,你地覺得抵嗎?
我家有二隻小魔怪 [img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

男爵府

^QQ^,
2罐400g, 差唔多等於一罐大罐, 而家大罐成120-130蚊啦.

大宅

rl2999,
多謝報料!

^QQ^,
你將$1680/36罐/400gm x 900gm=$105(一罐大的900gm).

留意到期日,考慮可否在到期前食哂36罐/400gm.
你bb 一個星期食幾多罐細400gm或大900gm?
你會否中途轉期他牌子?

我醫生話,1 號奶粉可以食到1歲, 2號奶粉可以食到3歲.

伯爵府

Hello 各位,
我囡囡都係食美素佳兒, 佢已經兩歲8個月, 食3號啦。
我平時去藥房買, 大約$103一罐。以前keep吉罐再換400克, 覺得好抵!

大宅

畀面勳章

我阿b係食金裝美素力, 我覺得好好, 唔係點熱氣, 又冇出奶癬. 不過係成日斷貨, 難買d.
rl2999,
請問可唔可以俾個電話no. 我??? thanks

男爵府

kongkong,
pls check pm.

洋房

hi, 我bb食緊"樂仔"轉"高仔", 每次我食剩3-4罐, 就打電話熱線問屋企附近有冇做promotion. 咁就一定可以買到奶粉, 又會有多dd小玩具俾bb玩.

洋房

rl2999
請問可否給我訂購電話?

[email protected]

男爵府

好媽媽勳章

hi:
我仔仔都係食緊(gold)美素力,我覺得我仔仔都好夾這奶粉,因為佢現在7個月有成22磅,d ng ng 都ok.而且美素力奶粉又比其他奶粉平tim

男爵府

好媽媽勳章

rl2999 寫道:
以下優惠包送貨, 貨到付現金. (東涌, 離島不設送貨服務)
金裝美素力(1號):
$70/400克, 買24送12罐.
即係$1680有36罐.

我都有o個sales電話不過唔知係唔係同你個一樣,我之前order 送o個d12罐係2號奶粉,唔知現在係唔係呢 ? 不如你又 pm一次o個個sales 電話比我呀 ! thank !

大宅

rl2999,

我又要個電話,pls pm me..thanks!!
charlene,

唔係到6個月要幫bb轉2號奶粉咩???原來1 號奶粉可以食到1歲o架,會唔會有咩唔同o架~~
我家有二隻小魔怪 [img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

男爵府

好媽媽勳章

我亞b之前食1號, 7個月到轉左2號, 聽人講2號奶粉比較熱氣, 我初頭都驚佢去唔到 "唔唔" 但係到依家8個幾月啦, 每次"唔唔"都幾好唔會太硬. 亞b依家巳經9kg la. 呢隻好粉好多mami都話 佢地個b係慢慢肥唔會似s26 o甘"膨膨聲"肥.

禁止發言

大宅

其實好間單,你可以比較吓兩個罐後的成份,
你便會發現越高號數的奶粉,就越多鐵和礦物質, 所以越難大大.
相反脂肪的比例就越高號數的奶粉越低.
不過高號數奶粉的澱粉質較高,會飽肚D

如果你BB無大大的困難,你可以照轉.個個BB的腸胃都唔同.

不過我的經驗,6個月時要開始食固體,佢未必接受,要慢慢摸索佢的口味.
如果同時轉奶粉,甚至牌子,佢一下子未能接受,佢唔食糊又唔飲奶,你就會好煩.
所以佢食糊仔食得好,隱定下來,才慢慢轉2號奶粉,甚至牌子都唔遲.

只要你明白越低號數的奶粉所含的營養成份越高,你就唔會急於去轉.
留意吓越高號數的奶粉就賣得越平.
值得一提, 隨住BB慢慢大,更多的營養應從糊仔和固體食物吸收,
奶粉只是輔助,所以奶粉的號數和成份亦因此而設計.

要BB食得好,便要花心思在糊仔上.

轉奶時,應該遂餐轉.
如果你真係怕佢腸胃受不住,可以1號溝2號,
不過唔好溝牌子.
我BB過1歲,日間食2號,睡前食3號.
留意依份量開水.3號是大匙,我工人試過開double,好在BB醒目,唔肯飲.

另外要留意這牌子所含的澱粉質,較其他牌子低.
相同3號,相同大匙size,人地5匙開6oz,佢3匙開6oz,
所以較易大大.價錢亦較平.

以上是個人的觀察,請多多指教.

男爵府

好媽媽勳章

joeychai 寫道:
其實我想問下,如果我bb去到6個月時,即刻幫bb轉2號仔,得唔得?要點轉架?係咪一開始就開晒2號仔俾bb飲,或是首先將2號仔同1號仔溝埋一齊餵一排先再開晒全部2號仔奶粉俾bb呀?

我仔仔以家5個半月,奶奶已經叫我買定d 2 號仔,唔好再買1號,但我驚bb一下子受唔到呢!? :-x

其實1號奶粉d營養多過2號奶粉,所以你會發覺2號奶粉會平do家 !所以我打算比我仔仔食1號奶粉到八個月先轉2號

男爵府

quenlyfa,
pls check pm

男爵府

chingyeehk,
我孖囡都好夾呢隻奶粉, 大孖出世得4磅8, 滿月己經有7磅.
細孖出世3磅半, 滿月就5磅半, 但細孖係由出院(27/1)先
開始食呢隻

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
rl2999 寫道:
chingyeehk,
我孖囡都好夾呢隻奶粉, 大孖出世得4磅8, 滿月己經有7磅.
細孖出世3磅半, 滿月就5磅半, 但細孖係由出院(27/1)先
開始食呢隻

首頁
12345...74

尾頁

跳至