潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

點分真假LV呢?

買二手點分真假呢?

大宅

Re: 點分真假LV呢?

venus,
我唔識分呀.....而且monogram 袋d 色批批都唔同咁既...好似上次我去睇咁,佢display 出o黎o個d , d 色怪怪地, 好假咁.....而d 假貨(3A貨)又做到好真喎.... ...都分唔到..hahah..

大宅

而家真係好難分真假LV, 以前就話真LV對花, 假既唔對花, 但而家d假貨都做到對晒花, 同真好似(因我唔識分真假), 我都好想知點分真假, 如果有朋友和道, 大家分亨o下.

複式洋房

check these out!

http://www.books.com.tw/magazine/mook/item/0010183447.htm

http://www.sinoquality.com/dic_2/indexdetail.phtml?news_id=3256&nclass_id=3

http://jou.pccu.edu.tw/weekly/depth/991/3.htm

民房

以品牌特色來說,LV的押花系列,是由LV的mark與花紋構成。檢視包包每個正面、背面與底部,正牌包包的押花是均勻且對稱的。另外LV的商品有五個清楚的編號,前面是英文字母,後面四碼為數字,數字交叉就是成品的出廠日期,例如編碼是A0120,就代表它是2002年10月份出產的一種包包

洋房

o甘請問LV迷,
我想知每個LV袋係o米一定有編號呢?
thank you

別墅

我家姐在LV做內部工作, 佢話除了硬身皮箱之外, 冇保證係對花, 一般流傳話d軟袋唔對花係假, 係d人誤解了.....

另外佢都話家下好難分真同假.... 我馬上同佢講: 可唔可以退番之前買過果d袋呀~
我們應該感恩 神的話語令人清醒

大宅

我都有少少研究...不過好難3言2語解釋...

有serial no唔一定係真... 因為LV 係china 係有廠 ( 吾知closedown左未, 我睇business week 知 ) 所以之前有 d A貨係 99% 真... 又有serial... etc..

LV 係吾一定對花. 而且有made in france/ spain, 好耐之前重有made in USA, germany

同埋我係乜乜站見過假野... 如果您地想係auction 買平野, 不妨send 個site url 俾我, 我幫你睇睇

大宅

重有LV monogram 既係會越用越深色,同越用越soft ... 如果俾光射住, 有油 ( eg hand cream), 濕水 係會變色變得好快.. 所以LV shop 既display 好能同你買既唔同色.. 或texture.. 唔怕既.. 我自己覺得未變色靚d...

同埋每一見lV 既item 都有serial no.

男爵府

我同我家姐既索帶LV都係喺法國專門店買既.不過都係無你地講既no.架!!會唔會係有d款有,有d款無呢?

有人講過,真LV用火燒係唔會起泡架.唔知又真唔真呢?!

大宅

其實每一個都有serial no 不過好多好隱閉, 如果裡面有暗袋, 多數係個暗袋裡面有塊皮仔係邊, 上面有no, 或者係條帶度

我冇你個個款, 所以唔凊楚

民房

我前排出去專門店買,LV售貨員話係有serial no 架!但有D好似唔知我講什麼???!!!

所以都好難講!!!!!!

但有些網址就話一定有.....從我D LV 我個個都有serial no ,我係香港買的!

大宅

我睇過d 書, 係每一樣野都有.. 不過我有個銀包, 都係搵唔到

男爵府

咁就真係難分真假

伯爵府

BK Milk勳章

Bring it to 2nd hand shop and ask them how much you bag worth.

洋房

我只是路過...
我家姐個朋友試過係大陸買左個A貨跟住拿去xx站度賣都收...所以你地要小心d

大宅

o下....唔係嘛..佢地咁雞o既.....好在我唔會係乜乜站買o者...因為我地驚佢地係假野...

大宅

係丫 我上次見到佢地display 個假野係window.. 我同朋友講又冇人信我.. 重話乜乜站熟過我. 激死 !

大宅

不過, 之前都聽人講過, 佢地d 野有機會係假....講真,家o下d 3a 貨 咁似, 佢地都未必識睇啦....而且, 上次我去睇, 見到有個女人拎個lv 去賣, 佢地好似係咁易望一望咋, 已經個價....可能o個個款hit 啦....

男爵府

可唔可以講得再清楚d係邊間或者間野係邊區呀?
因為xx站真係好多喎~
係好出名既米x站?
我真係好想知~thx~

首頁

尾頁

跳至