母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

弊!睇完說明書都唔識用 avent 手泵!

各位用緊呢隻牌子手泵的媽咪,可否教吓我點用,因為我用開 medela 的電泵,但想邊餵邊泵時冇咁嘈囡囡,所以另外一邊想轉用手泵,但係我試用後覺得啲力細到好似冇泵咁,但有好多媽咪話勁好用,我想信何能是我唔識用,唔該各位教吓我,many thanks!
DanDan豬︰ 17/01/04 出世=3.185kg; 17/01/05 1 歲啦!= 9kg 17/05/05 16 個月!= 10.2 kg

大宅

Re: 弊!睇完說明書都唔識用 avent 手泵!

DanDan,

首先,你要把Avent 手泵要每件配件都安裝正確.容易安裝錯的是中間一個小圓件,應該係花紋向上.平滑的一邊向下.(說明書沒有寫的.)

然後應該可以泵到奶.

Avent手泵的確很好用.如果使用正確,乳頭不會覺得扯痛的.

男爵府

平滑的一邊向下的意思是向住奶樽.我用了此泵約兩個月,的確覺得幾好用
祝成功

男爵府

牛年勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

重要貼緊d個breast,小心側邊唔好漏氣,開頭會覺得啲力細到好似冇泵咁,慢慢就會好有力.

大宅

此為Avent奶泵安裝圖:

複式洋房

多謝晒各位媽咪!我會再試下!再唔識再請教! :-P
DanDan豬︰ 17/01/04 出世=3.185kg; 17/01/05 1 歲啦!= 9kg 17/05/05 16 個月!= 10.2 kg

大宅

我想問吓各位媽咪, avent 奶 pump 消毒後, 是否和奶樽一樣放在雪櫃內,用時才用熱水沖洗多一次? thanks

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

pajebaby 寫道:
我想問吓各位媽咪, avent 奶 pump 消毒後, 是否和奶樽一樣放在雪櫃內,用時才用熱水沖洗多一次? thanks

把它一如奶瓶的處理吧.
當然最理想就是即消毒即用是最好的.
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊