夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果妳發覺老公仍然掛住前女友, 妳地會點?

我同事同我講, 佢睇左佢老公既日記, 發覺佢老公仲好掛住之前個女友, 佢仲特登揸車去個EX舊屋企樓下泊底呀! 佢話好嬲.

翡翠宮

Re: 如果妳發覺老公仍然掛住前女友, 妳地會點?

梗係會好嬲喇!!!仲係超級介意個隻~
有時感情的野真係好難講,如果你個朋友真係好愛佢男朋友,唔想無左佢,咁咪同佢男朋友傾下囉!!!
如果你朋友個男朋友掛住ex-gf係係個心度掛,而無做過任何野係想追番ex-gf,咁如囝唔想同佢分開,咁唯有接受架咋,如果唔係可以點,佢又無做過一d實質對唔住佢的野~
但如果佢個男朋友係直情想同番ex-gf一齊既,咁都無辦法架喎,唔分開可以點,長痛不如短痛~

複式洋房

佢已經係我同事既老公黎價啦, 仲有細路添, 呢個EX.已經結左婚十年都有啦, 真係一個情癡.

大宅

咁你朋友個老公知唔知你朋友發覺咗哩件事, 若果唔知的話, 就當無件事發生, 若果知道的話, 同個老公傾吓, 係心平氣和o個種, 幫佢o個種, 問佢點解會咁, 咁多年點解仲放唔低..... 不過問咗, 你個朋友一定會好傷心, 有時女人, 當乜都唔知 , 仲好.

複式洋房

我朋友暫時無出聲, 不過佢都知佢老公係好愛個女人, 其實個女人係佢老公既初戀, 聽我朋友講, 佢老公當日同佢分手後, 為左個女仔博命工作, 到事業有成, 正打算重新追回個女仔時, 就收到佢結婚既消息, 仲差d自殺添, 而最好笑係個女仔到依家都唔知有個甘愛佢既男人, 不過我朋友真係諗唔到禁多年後, 個老公仲放唔低.

別墅

唉~~~~~~~我同我ex-bf 都係咁,大家已經結左婚有細路喇,但係大家都仲未放得低大家,緣份呢家野真係好難搞

子爵府

好媽媽勳章

唉, 自己又有頭幸福的家, 為嘜呢

複式洋房

其實我都好登個男人心up, 我識左佢地好多年啦, 正所謂手心又肉, 手背又肉, 都唔知幫邊個, 不過我都估唔到, 個男人而家有家庭, 有事業 (仲唔係野少個種), 都仲禁想住舊愛.

大宅

我唔知我老公係唔係仲掛住個前女友, 但係佢地依然有contact, 不過佢地既程度有少少似普通朋友...係女人都會妒忌......但係又可以做d咩呢!~

複式洋房

禁又係, 好似我朋友禁, 佢老公只不過去舊女友間屋度睇下者, 就算真係比佢見番, 普通朋友敍舊都要扮大方, 好采十幾年佢地都未遇上咋!

複式洋房

I thinks I will talk to him, because I want to know his feeling, and want he know my feeling as well.

複式洋房

我覺得就算講都未必有用, 因為成十幾年佢都放唔低, 況且佢之前都無穩藏過呢段往事, 只是我朋友以為結了婚生埋細路再加事業有成, 點都唔再記啦, 點知佢都仲係好想念個女仔, 我心裹都覺得呢個男人好痴心.

民房

That is so sad. I used to have a male friend who loves his ex gf so much that even he had a gf at that time, he kept thinking about his ex. (his ex got married with someone else)

Then one day, out of the blue, his ex gf got disvorced and my friend was so happy, he dumped his gf the first thing, then went after his ex gf.

But his ex gf would not go back to him even after. I think this is so dangerous and so sad.

Your female friend must be upset and could feel so insecured about this. Not too fair to her as his husband is her most loved person.

複式洋房

唉, 問世間情為何物?? 原來世間上真係有禁執著既情痴, 不過我都好清楚呢個男人, 佢對我女朋友同對仔女禁多年都好好, 始終佢有今日既成就我女朋友都付出好多, 只不過呢段舊情, 相信點講佢都唔會忘記架啦! 我唯有安慰我女朋友, 阿Q的諗, 雖然佢老公靚仔加有錢, 但都唔洗擔心佢會'潺潺滾', 從另一角度睇, 還是一萬個放心的, 因為佢有情有義嘛!!

洋房

hybb 寫道:
我唔知我老公係唔係仲掛住個前女友, 但係佢地依然有contact, 不過佢地既程度有少少似普通朋友...係女人都會妒忌......但係又可以做d咩呢!~

我朋友個老公都係咁, 同初戀女友日日傾電話, 次數仲拍得住打俾老婆, 但佢老公口口聲話絕對冇

首頁

尾頁

跳至