跳至

首頁
12345...53

尾頁

大宅

~~~ 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 3)

[size=large]Hello, 各位, 話咁快又 Part 3 啦, 快些過來繼續 Happy 啦

珍珠宮

Re: ~~~ 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 3)

大宅

Re: ~~~ 再續架部 ~~~ 西區左鄰右里 (Part 3)

TszHin媽咪,

你果然係我地的主要人物, 咁快就過左來,

珍珠宮

唔係呀! 咁q一上黎就見到之ma...你唔好咁形容我la, 我今日有d唔開心呀! 無心機 :-(

chungmother 寫道:
TszHin媽咪,

你果然係我地的主要人物, 咁快就過左來,

大宅

TszHin媽咪,

唔記得問你, 琴日有冇收穫, 些衫平唔平, 有麥選擇, 我如果明日有時間, 都可能行一轉.

有麥野事呀, 唔好唔開心啦, 講出來會舒服些 (如果方便的話)

珍珠宮

忠媽,

明日你唔使去喇, 一定超多人又無碼!! 收穫....

Chickeeduck 褲 2 條, 登心裇衫 1 件
Hipo 衫(冬天) 2件

合共300大元...

仲有好多裙子都好靚(我覺得)....不過我個係仔

hipo fant- 3折
toonsalnd -3至4折
disney - 4至5折
chickee duck - 4折
不過唔係新款...

TszHin媽咪,

唔記得問你, 琴日有冇收穫, 些衫平唔平, 有麥選擇, 我如果明日有時間, 都可能行一轉.

珍珠宮

chungmother,

多謝關心...不如打比你好嗎??

有麥野事呀, 唔好唔開心啦, 講出來會舒服些 (如果方便的話)

珍珠宮

忠媽,

你走左la...咁算la

大宅

TszHin媽咪,

未走, 你可之 call 我呀 (你知啦, fri 我就最得閒) :mrgreen: :mrgreen:

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我嚟報到呀! 不過點解過100大關就要開新topic呢??-( ?-(

我前晚都有去海港城baby fair,喺Benetton買咗4件恤衫/Polo shirt同2條登心絨褲俾家霖,仲有喺Geox買咗對藍色中間拉鍊波鞋仔,啲款都幾型仔架!

男爵府

Kittylock,
嘩! 收穫豐富喎! 咁買o左幾錢呀?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

侯爵府

around $800
冰冰 寫道:

Kittylock,
嘩! 收穫豐富喎! 咁買o左幾錢呀?

侯爵府

曲曲,

家霖仔上個學年都有讀靈恩nursery班8個月(Nov03-Jun04),非常不錯!!家霖仔讀咗靈恩後識多咗好多嘢(佢未入靈恩之前唔係好識講嘢架!),仲識唱歌仔添....老師都幾有經驗愛心, 不過係佢地好似收咗都幾多新移民嘅小朋友...

你想知多啲不如問忠媽...

珍珠宮

畀面勳章

嘩! 冇上黎一個下午, 已經去到page 2....

我同仔仔今日去完st. paul boys' 面試喇, 一切順利, 父母仲可以見到面試情況. 比起co-edu, 個氣氛差好遠, 校長既問題亦都唔難. 而家總算鬆一口氣喇!!! 明日就去in. kau yan!

侯爵府

Hi Teresa,

Any details of interview process pls?

珍珠宮

畀面勳章

kittylock:

咁快要收料拿??!! ?-( 唔洗咁緊張wo, 你個仔仲有2年至係... 到時都唔知咩世界啦~~~

以下o係st. paul boys' interview 情況:

唔係好難.

去到禮堂, 坐左一陣, 叫名, 父母同小朋友一齊入校長室隔離一間conference room, "木台"上有玩具/圖書, 父母可自由比小朋友玩/睇書, 冇人supervise, 至在kill time (因為隔離校長室做緊另外一個小朋友interview).

當上一個小朋友in. 完, 就會叫名, 小朋友自己入校長室. 校長室既門係打開既, 門口對開仲有2個位比父母坐, 小朋友在校長室既sofa坐, 校長坐小朋友隔離, 全程父母都睇到哂.

就我仔仔而言, in. 左小過5mins, 校長問佢名/幼稚園名/學校有冇寫過"中秋"兩字/中秋節去過邊/中秋節有咩唔做得(我仔仔答"煲腊"). 跟住校長o係一疊卡度抽其中一張圖畫出黎問, 問題就類似iq題, "圖中有幾多隻老鼠"/"大象做緊咩野"/"如果你係隻老鼠你會點"... (我諗係考小朋友既表達力).

珍珠宮

Teresa,

睇黎st. paul boys' interview 真係唔太難喎...kau yan應該都唔難...

祝你一切順利!! 你仲有無唔舒服?? 好番晒未呀??

男爵府

阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

珍珠宮

曲曲,

1. 係呀! 要報名la
2. 咁要睇你有幾多間心水喎
3. 唔知
4. 唔緊要架, 我仔仔報N1個時都唔使講野架, 佢只係對住個miss笑, 個miss話 : 你好可愛呀! 跟住就已經收左 :lol: :lol: 其實入N1個d都只有2歲, 可以識d咩喎!

曲曲 寫道:
hi all
我都來報到先得

請問
1.如果我想朗澄下年9月讀N1,是否依家要報名?
2.我應該報幾多間學校?
3.靈恩好唔好?有無校車?
4.朗澄未識講野,N1會否有面試?

我依家暫時會報小西灣康傑,明天(9/10)3-6pm可以參觀及報名。

首頁
12345...53

尾頁

跳至