跳至

首頁

尾頁

男爵府

森永媽咪會

[size=medium]Dear All

我囡囡泳欣而家一歲一個月,以前因為出過濕疹,所以食能恩低敏配方奶粉,而家大個女,所以最近我同佢轉食森永奶粉,真係幾好呢,奶粉好易溶又唔熱氣,同埋D味道真係幾似鮮奶味呢!

有冇BB食緊森永奶粉呢?

[size=medium]森永細仔沖調資料

[size=large]訂購資料

網上 : [size=medium]Please Click → www.re-on.com.hk
Baby-Kingdom都有得訂[size=medium]Please Click →Baby-Kingdom訂購森永資料

[size=large]大仔成份資料

Protein,Fat,Carbohydrate,Minerals,Vitamin A,
B1,B2,B6,B12,C,D,E,K, Linoleic acid,a-Linolenic acid,
DHA,Niacin,Folic acid,Pantothenic acid,B(打唔到胡蘿蔔個符號)-Carotene,Lacioferrin,Phospholipid,Lactulose,Raffinose,
Calcium,Phosphorus,Sodium,Potassium,Chloride,Magnesium,Iron

伯爵府

Re: 森永媽咪會

cherrylung,
記唔記得我係邊個呀

我囡都係食森永大仔呀, 由12個月開始轉了大囝奶粉了, 之前食和光堂細囝!

lee個星期五, 你知唔知西田做減價呀?

男爵府

[size=medium]呀Kwan

哈哈! 我梗係記得你la~~, 我上次開yahoo messenger時見到你,send過off-line message比你呢:-P

o下~~呢個星期五西田又做減價??
我11月頭先去西田入o左貨,係$150/900g. 佢話要過多4個月先再做promote,而家咁快又做promote!?

大宅

cherrylung~~

阿lim 都岩岩轉食森永呀, 今個星期四西田減價, $125一罐, 只做一日特價咋, 記住去掃貨啦!!

男爵府

[size=medium]Thanks limma

o下 ~~! 正呀,我一定會去掃貨先! :-P

[size=medium]Thanks CriCri

多謝你介紹呢隻奶粉比我! :-P
[size=medium]Thank you very much!

伯爵府

cherrylung,

我之後都收到你個offline message呀, 不過而家公司好嚴, 唔玩得呀, 不過我地兩個b都係食森永, 咁咪又可以在這裏chat law, 我都諗住去入貨呀, 但我就叫o左奶奶幫我去買呀,因為要返工呢!

最近jasper好似出牙, 一日ngng幾次, pat pat都紅晒 :cry: , 你囡囡出了幾多隻牙呀

伯爵府

cherrylung,
有冇去西田買奶粉呀 :mrgreen:

子爵府

to all,
森永大仔奶粉西田大減價$125/900g,只限今天呀!有買快手啦!

男爵府

Re:森永媽咪會

今日我都會去掃貨呢
真係平好多呢~~

我頭先開番yahoo messenger,但係就唔記得你個名,係唔係 j 字頭加數目字o個個呢 ??

我囡囡出咗6隻牙仔,其他仲未出呢~~

有冇同Jasper搽葯膏呢?? 我個囡如果pat pat紅,我會同佢搽倩兒爽膚膏,如果太厲害,我會同佢搽醫生藥膏,一搽即好呢! :-P

伯爵府

有呀, 我係搽"花士芩"架, 都ok架!

cherrylung 寫道:

有冇同Jasper搽葯膏呢?? 我個囡如果pat pat紅,我會同佢搽倩兒爽膚膏,如果太厲害,我會同佢搽醫生藥膏,一搽即好呢! :-P

yes

我頭先開番yahoo messenger,但係就唔記得你個名,係唔係 j 字頭加數目字o個個呢 ??

伯爵府

cherrylung,
我奶奶幫我去買森永, 佢話排長龍, 你早少少去啦!

別墅

請問現在還有貨?

伯爵府

sorry呀, 我唔太清楚, 或者你可以打電話去問下呀!

XYZ媽咪 寫道:
請問現在還有貨?

男爵府

[size=medium]Thanks wandyfok & 呀Kwan

我今日2:00左右去到,都排咗半個鐘頭先比到錢呢! 勁多人呢 其實好多o野都好平,但係我今日同埋個囡一齊去,所以買完奶粉就冇再行lu~~,我買咗5箱呢 夠成年食lu :-P

[size=medium]XYZ 媽咪

只係今日做大特價呢? 你有冇入到貨呢?

禁止訪問

伯爵府

veronica,
又真係好似唔係好多bk媽咪食森永呀, 好似明治多d呀

cherrylung,
嘩, 你入了咁多貨呀, 比你笑"水"o拿, 你間屋梗係好大呀 , 如果我冇晒貨, 就一於要問你借著先o拿

男爵府

[size=medium]Veronica

哈哈哈~~! 唔駛客氣,舉手之勞之嘛

我之前見過森永媽咪會呢個Topic,但係因為過咗30日冇回應,所以o係03年已經回覆唔到lu~~! 我而家趁媽咪會所改革,咪開番佢囉! :-P

我去買之前都係諗住買2-3箱,但係當去到現場,簡直就係場面失控,當時真係失去咗理智,如果唔係Expiry date 係 2006年4月尾,我諗我會入多5箱添呢! :lol: :lol:

我而家暫時都係住o係村屋,但係遲D搬出九龍,我都驚唔知放D o野去邊好呢~~~~~~
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

男爵府

我個女而家越嚟越唔鍾意飲水,食完飯仔唔肯飲水,攪到食完飯仔後要3安水加一匙奶粉佢先肯飲,比佢吹脹~~

男爵府

all,
hi,我25/11都入咗三箱呀!現在囝囝食緊雪印,打算同佢轉森永,希望佢啱食喇!唔係D貨就...... ?-(

別墅

hi ,

我都入左三箱呀,我囡囡就食食緊媽媽奶,諗住同佢轉森永,我都希望佢啱食啦,因為有朋友話森永d 味好似人奶喎!!

首頁

尾頁

跳至