跳至

首頁

尾頁

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

2004年3月媽咪會 ~~~ Part 2

各位媽咪,

快 d 過黎呢邊傾偈啦

公爵府

認識瑞士牛牛第一回 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 2004年3月媽咪會 ~~~ Part 2

JJBB,

見到 jerry 幅相, 好 真係心痛 c 咯 :-( :-( :-( 食抗生素既 side effect 就係~~~~~ 如果咁細個就開始食抗生素, 驚佢以後再大個仔d 既時候, 大吉利是, 有乜頭暈身慶, 會好容易倚賴左抗生素去幫佢打低d 病菌囉, 變左 d 葯就要越食越強, 唔係太好.

複式洋房

JJBB,
Jerry俾蚊咬到咁, 睇見真係好心痛, 希望佢快d好番!
Sonia有次都俾蚊咬到又腫又硬, 都要2星期先散, 不過我地都無睇醫生, 只係用番之前睇醫生拿的蚊膏查, 我地又無想到會入骨或d毒走埋去第d位咁嚴重! 下次我都唔好咁懶, 同佢睇醫生先!

kityi, nicole
心怡真係好鍾意子諾! 好鬼sweet!

[img align=left]http://i6.photobucket.com/albums/y239/sonia_sychan/Sonia/2005-09-1836.jpg[/img]

侯爵府

好媽媽勳章

JJBB,

嘩..... 攪乜隻賤蚊咁毒,咬到jerry仔咁樣呀??冇陰公~~~~

食抗生素o既問題...就好似michel咁講,當某類別o既抗生素食得太多/太年輕就使用的話,最大問題係會令某病毒產生抗藥性;簡單打個比喻,大吉利是jerry下次又俾呢d毒蚊咬到,咁今次食呢隻藥就未必起作用。

§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

大宅

jjbb,

乜隻蚊咁毒架 !!
jerry 有無成日想 r 呀 ??

大宅

[size=large]Good Morning ~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

good morning!

jjbb,
隻蚊真係毒得緊要!
jerry 係咪好唔開心呀? :-( :-(

大宅

各位早晨,
jjbb,
嘩個d哀蚊咬到jerry隻手仔腫到咁,ee 睇見都好心痛呀,jerry真係好野蚊,佢幾個月前都比蚊咬過隻腳lu bor,你地以後outing都要同佢雙重保護先得-噴蚊水and蚊貼.食抗生素 係咪個”新醫生”提出? 我自己覺得因病就無計但佢咁講到咁嚴重真係唔知信好唔信好 可唔可以睇第個醫生比d comment 呢

別墅

JJBB,

真係好腫喎! 我見到都好心痛! 希望快快消腫啦!
隻蚊咁衰架, 如果果日見到隻衰蚊一定吾放過佢!

大宅

多謝晒各位的關心同意見

我當日睇醫生時已同意左俾佢食抗生素, 因為我見真係好西利, 除左紅腫外, 成只手都好慶 又流晒膿, 個醫生仲話D膿會有機會週圍傳染, 最怕佢搞到入眼/耳/口/鼻..... 我見jerry都好聽話只係偷偷地"out"又成日借d意係d硬物上磨, 咁咪決定速戰速決. 但下次真係要諗清楚先敢俾抗生素佢食呀

食左2日藥, 今日真係好左好多喇. 真係心痛死我呀 :tongue: :tongue:

大宅

JJBB,

Jerry 又真係好野蚊喎!! 見到佢腫成咁, 真係心都痛埋!! 都係你唔好, 邊個叫你生個仔咁 sweet 呢!! 除咗我 Carly 比佢吸引到之外, 佢引埋咁多蚊黎錫佢!! 希望佢會快 d 好番哂啦!!

Nicole,

睇相 Trevor 又真係好大件喎!! 真係唔似只得廿五磅!!

Min,

我就冇咁容易比景恒電親啦!! 下次見到, 你叫佢試吓電 Carly 囉!! Carly 都比人電得多, 所以成頭卷髮呀!!!

大宅

JJBB,

隻蚊咬成jerry咁,打c佢。僮僮又係昨日比蚊咬左5啖,
專係佢sleeping時候咬佢,又無仇報,仲激c
不過就無jerry禁利害,我無睇醫生,只係查無比膏咋

大宅

mone

放心啦, 我叫左景恒唔好電carly傢啦........因為carly d 頭髮已經好"卷"la........再比人電多幾次就

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

JJBB,
比蚊咬好似好小事,但其實引起既敏感就可以好大件
事,第一次 lucas 比蚊咬到要睇醫生時,個醫生都好緊張,話敏感可大可少,要lucas 食3種藥水,全都係抗敏感葯 -- 仲吩咐一定要復診,仲話如果比蚊咬完有氣促就要即刻去醫院
係呢,你有無幫 jerry jit d 膿呀? lucas 上次一條小腿咬左十幾粒含曬膿,我做過 control test, 就係 jit 左 d 膿o個粒係真係會好快d:mrgreen: ,但亞仔會好痛 lor :-( :-( :-(

侯爵府

好媽媽勳章

JJBB,

Jerry仔好番d就好喇…,不過都幾恐怖,我估唔倒俾蚊咬都可以攪到流濃~~~~~~

mone,

如今你明白咩野叫"人不可以貌相"啦….格格格格格~~~~~

大宅

準備放工啦!

侯爵府

好媽媽勳章

我要頂到七點半生起碼...
呢幾晚都做到九點先走得....家陣已經病病地~!

大宅

googoo,

我冇同佢jit呀, 因為第二日個d膿都流走晒. 個醫生都有講個d膿包含左只蚊d口水.

侯爵府

好媽媽勳章

jjbb,

....粒蚊係咪o向海洋公園咬倒傢.....??
jit濃...幻想到好痛!!

大宅

tsznok 寫道:
我要頂到七點半生起碼...
呢幾晚都做到九點先走得....家陣已經病病地~!

咁你自己要爭取時間多d休息啦

首頁

尾頁

跳至