自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

想睇番RTHK的電視片,可以點?thx.

但係超過了12個月,咁可以點?
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

子爵府

熱血勳章 2016畫展勳章

Re: 想睇番RTHK的電視片,可以點?thx.

試下
http://www.rthk.org.hk/

子爵府

唔得呀! :-( 得重溫12個月內節目,我想搵02年2月個段片。 :-(

Thx你呀。
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

大宅

鏗鏘集
Click

子爵府

[size=large]我係想搵02年2月個段片。

thx.

男爵府

好媽媽勳章

http://www.rthk.org.hk/channel/tv/tvarchivecatalog/

子爵府

thx

不過要親身去睇

其實我想download係屋企睇

joan121 寫道:
http://www.rthk.org.hk/channel/tv/tvarchivecatalog/

大宅

圖書館都有得睇, 但係唔知你搵那片可否外借, 你打個電視片來幫你手search下?

有冇search過yahoo, msn, google........呀?

子爵府

yahoo,google我都search過,無呀。

係呀,library!
搵到呀,不過要係libray睇,
不過有條link,唔知係咪都可以係屋企睇呢?

(後補:)由 於 版 權 限 制 的 關 係 , 大 部 份 視 聽 資 料 祇 可 在 館 內 使 用<---即係唔得啦!:-(

[url=http://hkclweb.hkpl.gov.hk/hkclr2/jsp/itemrtv.jsp?Pid=2000035&ContentCoverType=ContentVideo ]http://hkclweb.hkpl.gov.hk/hkclr2/jsp/itemrtv.jsp?Pid=2000035&ContentCoverType=ContentVideo [/url]

thx

大宅

我都鐘意search

佢話大部份視聽資料祇可在館內使用, 即未必係全部啦! 你係咪用E度找它?

你記唔記得套片係有邊D演員呢? 可以search下各演員的website, blog, fanclub等......
有Dfans會幫鍾意的演員整website架.....
裡面或會upload那個演員以前初出道到現在的tv, mtv, movie, song, photo........

再唔係就去有關討論區求檔

大宅

今日找到之前條link, 唔知有否你找的?

經典電視頻道 Classics TV

珍珠宮

畀面勳章

不如你講下你要邊個program, 幾時播出....呢d info. 或者我老公有架 (因為佢o係lib借到出黎), 你pm我啦.

子爵府

演員咪........我同學囉!
訪問佢的 :mrgreen:
所以先search唔到。(eg. yourtube)

Chungmama 寫道:
我都鐘意search

佢話大部份視聽資料祇可在館內使用, 即未必係全部啦! 你係咪用E度找它?

你記唔記得套片係有邊D演員呢? 可以search下各演員的website, blog, fanclub等......
有Dfans會幫鍾意的演員整website架.....
裡面或會upload那個演員以前初出道到現在的tv, mtv, movie, song, photo........

再唔係就去有關討論區求檔

子爵府

非常唔該你呀!
不過都係無既。 :-(
因為套野係唔出名的。

Chungmama 寫道:
今日找到之前條link, 唔知有否你找的?

經典電視頻道 Classics TV

子爵府

我pm了你

Teresa 寫道:
不如你講下你要邊個program, 幾時播出....呢d info. 或者我老公有架 (因為佢o係lib借到出黎), 你pm我啦.

首頁

尾頁

跳至