家庭理財

跳至

首頁

尾頁

別墅

想買藍籌股, 有無好既專業推介???

滙豐 / 恒生 / 國泰 / 中銀 / pccw.....

仲有無好介紹呢...

大宅

Re: 想買藍籌股, 有無好既專業推介???

留意中興隻IPO啦

別墅

dummypimp 寫道:
留意中興隻IPO啦

吾好意思, 我係外行, 請問呢隻係mud野來呢?????背景如何, 價位現在點呢???

大宅

抽IPO, 未上市, 好快deadline

複式洋房

如果你係外行,咁咪買匯豐羅,
搵陣麻,有買貴,冇買錯!(個個都係咁講).
我諗都唔會衰得去邊

大宅

依家吾買匯豐住, 都吾知佢升定跌, 好耐都重喺嗰幾個價位! 上星期五25.0 買入中國移動, 依家26.85 - 好開心呀!

大宅

941- 近期真的升得很快.
「我一生要讚美耶和華,我還活的時候,要歌頌我的神。」詩篇146:2

複式洋房

Hi smallfish123,

請問你嘅目標價係幾多??
我喺Nov 02(23.15)買入架,
而家唔知好唔好放,請比D意見。
Thanks!

Hello Ron,

係呢!你話佢升得咁急有冇問題呢?
題外話,你PM比我果個"即時報價的網址,
今日入唔到,:cry: 唔知點解呢?

薯仔阿ME

smallfish123 寫道:
依家吾買匯豐住, 都吾知佢升定跌, 好耐都重喺嗰幾個價位! 上星期五25.0 買入中國移動, 依家26.85 - 好開心呀!

《常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭?》
《而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求。》

大宅

Resend to U.

我不太熟941 :cry:

「我一生要讚美耶和華,我還活的時候,要歌頌我的神。」詩篇146:2

別墅

can u also resend it to me? I also cannot access the website today. :cry:
知足知不足, 有為有不為

複式洋房

Hi Ron,

Thanks for your resend. :wink:

《常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭?》
《而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求。》

大宅

Й你條問題o甘難答㗎! 我嘅目標價約28.0啦! 都要睇情況㗎! 我係作短線投資咋, 你就自己諗下啦!

洋房

Hi Ron,

I also can't access into this web-site, it always show "can not found", would you please send to me again ?

另外想問, 我完全未試過買賣股票, (而家係手上的只係上次的五隧一橋), 如果我只有十來萬身家,係咪最好買d 藍籌, or 有無一d 係新手都o岩買o既股呢, 請指教
活在當下

子爵府

好媽媽勳章

[size=large]2388會否繼續升?

大宅

亞里媽媽 寫道:
Hi Ron,

我完全未試過買賣股票, (而家係手上的只係上次的五隧一橋), 如果我只有十來萬身家,係咪最好買d 藍籌, or 有無一d 係新手都o岩買o既股呢, 請指教

你可考慮 買 藍籌 或一些亞洲區 基金也可,買小型股的風險較大,易賺但易輸。 藍籌 中可考慮 330 思捷。 新手...非11 恆生 / 2 中電 也不錯。

洋房

Hi Ron,

Thanks for your advise.
活在當下

洋房

Hi Ron,
請問買中電定港燈好呢?

thx!!

禁止訪問

民房

媒氣又好無呢?

洋房

請問各位,

點樣買藍籌股呀??我一都唔識架
但我想賺下錢呀, 請指點, thanks!!

首頁

尾頁

跳至