想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

有個湯水可以幫助懷孕架

我之前都試左成年都未有BB,睇過中,西醫都唔得,照過排卵就話我d卵子唔係好成熟,後尾有個亞姨介紹左一隻湯比我飲,加埋西醫的排卵藥,兩個月之後就有左啦,亞姨有好多朋友都試過呢個湯,佢個表妹都係年幾兩年都冇,飲左之後兩個月就有左,
個湯好簡單就係
(小米煲老母雞),百佳都有得買架,將小米洗淨放入老母雞個肚到(老母雞最好越老越好個肚最好有d小雞蛋),煲兩三個鐘,調味就ok架啦,飲完個身同手腳會好暖架(我以前手腳都好凍的),希望可以幫到你地啦

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

Re: 有個湯水可以幫助懷孕架

乜野叫小米呀, 煲兩個鐘好似煲湯咁煲呀 ?-( ?-(

別墅

le829想問下小米系來家?

大宅

呢個湯黎架,我之前係百佳見過有小米架,係細細粒黃色的

別墅

le829想問下小米系乜野來家?

大宅

我唔係好識講係咩,我而家係網上搵d資料比你,因為我之前都有查過,小米係含有好高的維他命E,而維他命E係有助成孕

複式洋房

在哪裡買?

複式洋房

老母雞在哪裡買呀

大宅

我之前都係雞檔同d老闆,叫佢地幫我留定的,百佳都有得買呀,但係冰鮮,唔知有冇咁好喎,(老母雞,即係老雞乸)

男爵府

Le829 :

"小米" 係咪米o旣一種? 百佳係賣米嗰度有得買?
是否將老母雞肚裏面先洗淨,內臟悼去,放入小米,須要聯埋肚皮嗎? 須要去雞皮嗎?吾去皮咪好肥膩煲? 用足絲雞代替可以嗎,聽說足絲雞冇咁燥! 要加薑,果皮...嗎?
排卵前飲定幾時飲較好,飲幾次?
thanks!

別墅

幾耐飲一次?

別墅

見你地問緊咩係小米..我有張相..希望幫到你地啦!

小米食療
1. 含豐富蛋白質及維他命B1、B2、E、胡蘿素
2. 可強化腎臟, 胃, 脾臟及胰臟
3. 對消化不良者有幫助
4. 適合糖尿病者用
5. 小米是很好的安睡食品

複式洋房

Le829,

我想問下應該幾耐煲一次食呀???

大宅

想問d米會唔會煮煮下 漏番出來~~

大宅

我果時一星期飲一次,d米煲煲下會漏小小出黎架,有時會當粥咁食囉

大宅

jo10:
小米係米的一種,有位網友影左張相,係果隻黎的,首先將老母雞裡面洗淨(如果裡面有條帶有d雞蛋仔的可以放埋去煲)亞姨話果d好有益喎,內臟悼去,放入小米,唔駛聯架啦,唔好放咁多,不過點都會漏小小出黎的,你可以當粥咁食都得,隻雞一定要去皮,如果唔係會好油架.加一塊薑就得啦,果時黎完M就開始飲,我一個星期飲一次,因為我都係熱底的人,但飲呢個湯都唔怕好燥架

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

可以去皮, 咁去埋頭/頸及尾得唔得呀?
因為個 d 都一齊煲好似好核突咁!

Tks!!

複式洋房

我想問要放幾多水呀!!

複式洋房

LE829,

可否和老公一起飲的, TKS!

伯爵府

淨係得3樣材料 1) 雞 2小米 3)一片薑? 個湯會唔會好"掛"? di雞肉咪好"鞋"囉? 加幾碗水啊? 明火煲? (本人不懂煲湯, 有點不可思議...)
係咪M完左可馬上飲? 我仲有幾日就完M啦, 好想試下..

首頁

尾頁

跳至