自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

我隻怪獸,我成日笑佢一嬲就好似line隻熊大,佢脾氣都幾臭檔嫁

子爵府

lingluk1306 發表於 18-3-1 21:54
好大隻哦,細隻果時可愛,但大左就有啲惡個樣

佢bb果陣堅可愛嫁(睇下面),雖然話佢脾氣臭檔,但都好嗲,3歲仲成個bb咁扭人抱,其實佢一d都唔大隻,因為bb果陣嚴重cat flu比人遺棄,幾個月大又因為百厭整親郁唔到,醫左半個月先行得返
可能因為咁,佢而家個身形都係幾7,8個月大果陣咁上下大隻,醫生都話有機會係因為整親影響發育

子爵府

evacatcat 發表於 18-3-2 23:02
你呢隻係異短配摺耳... 配到亂晒籠... 你喺邊度買返黎架...

唔係買,領養嫁,佢地奶都未戒就比人遺棄,奇在一胎4隻,只有佢係摺耳

子爵府

RT 發表於 18-3-2 23:33
睇樓主回覆貓貓本身都係比人棄養而佢收養返黎既, 最可憐都係貓貓, 因為的人亂配所以一出世已經cat flu, 將 ...

係呀,奶都未戒就一胎4隻被遺棄,4隻都cat flu,最後我同細佬各自領養左1隻
佢唔止cat flu咁少事,仲天生有白內障,心跳有輕微雜音,白內障暫時到而家3歲都冇惡化,醫生懷疑係當年cat flu後遺症。而家3歲都成日間中流鼻涕,雖然我可能要面對佢將來會好多病痛,但我都唔會放棄,一定會同佢一齊行落去

子爵府

evacatcat 發表於 18-3-3 00:32
啲人真係無陰公!好彩有你收養咋!
我有一隻領養貓都係bb時嚴重cat flu,而家歲幾都成日流鼻涕,有時嚴重 ...

係呀,我成日幫佢撩鼻等佢打乞痴嫁,噴左舊鼻涕出黎佢就舒服晒,但每次幫佢之後就會有上面個熊大樣睇

子爵府

evacatcat 發表於 18-3-3 00:53
原來我地都做同一樣野... 我係用返啲貓鬚撩佢個鼻架

我用紙巾捲到好幼好幼咁撩佢鼻窿,撩2野就打乞痴

子爵府

evacatcat 發表於 18-3-3 00:32
啲人真係無陰公!好彩有你收養咋!
我有一隻領養貓都係bb時嚴重cat flu,而家歲幾都成日流鼻涕,有時嚴重 ...

其實唔駛戥佢難過,佢不知幾幸福,屋企d貓大哥貓大姐隻隻都好錫佢,乜都讓佢就佢,我地又因為佢細個成日病加埋果次整親唔郁得所以好縱佢,結果。。。而家成隻小霸王咁,人地黎我屋企都比佢兇,佢似狗狗多過似貓,不過佢都有可愛嘅一面,好多時一叫佢就跑過黎,放工返到屋企佢又會過黎舉晒手企高要你抱抱,好鬼嗲(唔咬人果陣

子爵府

Lavenda-S 發表於 18-3-3 00:58
我有隻又係瞓瞓下突然慘叫死左, 可能係腎有時, 因為偏大

咁突然都可能係心臟病

子爵府

evacatcat 發表於 18-3-3 01:01
同我屋企呢隻一樣!恃寵生嬌!因為病我地勁錫佢,所以係屋企既小霸王!會吠人添呀!但佢就永遠都係得六個 ...

有你地錫佢就夠喇

子爵府

大富翁 發表於 18-3-3 01:07
佢個樣我成日笑佢似咕嚕骨,黑黑瘦瘦,當時看佢手腳畸形,救佢返黎

佢個樣好得意呀,好似好唔高興咁,比我實忍唔住日日問佢係咪有咩要求投訴

子爵府

大富翁 發表於 18-3-3 01:07
佢個樣我成日笑佢似咕嚕骨,黑黑瘦瘦,當時看佢手腳畸形,救佢返黎

咁而家手腳點呀?

首頁

尾頁

跳至