時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:無咩事,5好去沙田,大人示威

第三期大部分店鋪已落閘

子爵府

引用:自由行係人多煩,但做生意的也是香港人,冇

原帖由 mickeywinnie3 於 15-02-15 發表
自由行係人多煩,但做生意的也是香港人,冇謂攪到人冇飯開吧
agree

子爵府

引用:Quote:原帖由 baba987 於 15-02-15 發表根

原帖由 Harper小哈 於 15-02-15 發表
民生問題唔好政治化啦,講到分裂香港咁大罪,學埋晒梁振英扣人帽子呢家嘢。仲有,你完全跟年青人嘅世界脫節 ...
反還反,但係咪真係做乜都啱呢...

示威者衝入服裝店 店員嚇到縮埋一舊

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20150215/bkn-20150215161722695-0215_00822_001.html

【on.cc 東網專訊】 沙田反水貨客及內地客示威愈演愈烈,數百名示威者不停往返沙田新城巿廣場及一田百貨的方向,在商場內造成恐慌,大批店舖落閘,一田亦暫停商場內的扶手電梯運作。警方增派大批機動部隊人員到場,料為拉人作準備,示威者聞訊即叫同伴「快啲散」,部分人走往希爾頓中心。

有示威者與1名男子在商場內展開對罵,男子其後走入服裝店「Global Work」迴避,示威者見狀即衝入店內,令多名店員受驚,部分人立即蹲下躲藏免成目標。另外,有示威者在1間內衣店外聚集,期間狂拍該店的閘門。

子爵府

引用:Quote:原帖由 ngokwan 於 15-02-15 發表先

原帖由 choco_soup 於 15-02-15 發表
班人叫口號都叫暴民?
叫口號叫到撞爛大閘,音波功嗎?

反水客示威者撞爛大閘 警示紅旗施胡椒噴霧

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20150215/bkn-20150215174613364-0215_00822_001.html

子爵府

引用:Quote:原帖由 ipipipip 於 15-02-15 發表你

原帖由 tonghomama 於 15-02-15 發表
真心問呢位會員, 你除左港台毒果同d100. 你有無睇其他報紙媒體?
乜無,你講嗰D其實都out左,佢地而家睇熱血,852, 獨立媒體嗰D

首頁

尾頁

跳至