想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

剛剛上星期做完引產, 14w, 很傷心,情緒還未復原,昨日一個人喺屋企又喊左幾乎1日, 我知咁喊法對身體唔好,但我控制唔到, 身邊有很多朋友有左, 我表哥前日擺酒,奉子成婚,身邊的人都陀得好順利,偏偏我就因為仔仔染色體有事,要引產,引產完對仔仔又內疚, 覺得其實生佢出黎至少可以見佢錫佢抱佢, 但見到佢受苦,我又唔敢冒險, 很苦, 日日都會喊, 爭在係大喊定細喊, 有時一個人坐喺公園望住個天,又諗起仔仔, 我到底幾時先捱過過悲痛,可以重新出發,我而家直情想避開啲朋友, 唔想同人再提起,怕愈講愈傷心

我媽話要過左一個月先可以返娘家,傳統喎,所以呢排當老公返工之後就係自己一個人, 我都驚我就黎抑鬱。

民房

好唔開心, 今日我媽話要去拜神, 因為早兩日我見過我家姐個仔, 佢而家發燒,我媽話係我個仔吃醋搞表哥,令到表哥發燒, 我即刻喊到竭斯低里, 我話我個仔點會搞表哥, 我個仔好無辜架, 由頭到尾佢冇做過錯事, 係媽媽唔要佢,佢都好乖冇令媽媽受苦, 我叫我阿媽唔好屈我個仔,之後我收左線,我覺得我仔仔好委屈,又喊左一場
。我媽見我咁激動,都即刻好後悔講左啲咁既野, 佢解釋左,但我個心仲好痛

民房

回覆 meowlyy 的帖子

多謝你既鼓勵,我今日比尋日進步左,我知道我唔可以悲傷太耐,我要努力振作,我地一起加油,希望我地可以一齊再懷孕,下次是順利的, 寶寶健康平安的。

首頁

尾頁

跳至