夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實

原帖由 Heymama1222 於 14-07-19 發表
老公琴日話同老闆傾野,要食飯飲酒,我其實好少俾佢單獨去飲野,多數都一齊去,但今次佢話同老闆,我就冇得 ...
如果佢識滾,就唔會有tst同cwb呢個咁大嘅失誤啦
你可能迫得佢太緊喇,老實講,我會去飲酒,反而老公唔會,但我絕對反感對方要求我send相呢類動作,,,
俾啲空間佢啦,今次同佢傾番自己嘅不安感覺,但同時要習慣學習點去放手去信任佢囉。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 fupigpig 於 14-07-19 發表如

原帖由 忌廉寶寶 於 14-07-19 發表
Send相,就算冇野我都覺得有d反感
我多數同男性朋友飲,試過一次其中一個whatsapp報到,影相兼叫我坐開少少,話唔想有女人在場令老婆誤會……
其他人已經笑緊,我叫佢唔洗send相啦,直接成個人send返屋企。
其實男人或女人要去滾,莫講話張相可以假,平時影定一堆,需要時叫朋友send嚟用又得,假gps apps亦有,,做工程嗰班重叻,邊晚真係通頂趕工鬼知咩?
2個人相處,信任比證據重要得多,迫得緊,冇事都遲早變有事。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 yanchan71 於 14-07-19 發表

原帖由 Heymama1222 於 14-07-19 發表
咁我係咪要由得佢 我只係想將佢再出軌既機會減到最低,所以先好少俾佢自己同朋友去飲野 我 ...
如果個男人真係飲大几杯,個女又係咁送上門,有几多個男人真係會唔食。。。我以前真係好信佢  ,,,,,,

如果個男人知自己有可能飲大左而影響到屋企,佢咁大個人會識衡量值唔值得嘛!
我同意有啲情況下,男人婚前少接觸誘惑,婚後屋企又令佢反感或壓力下,佢地會俾藉口自己去放縱吓,但如果係咁,再俾壓力佢又會反效果。
你可唔可以一齊出去?飲野之嘛,陪老細見客就冇得好講……

madkk32  香港邊個無壓力? 咁係咪就要去滾先叫啱? 咁樓主去滾又得唔得?  發表於 14-7-20 01:27

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 fupigpig 於 14-07-19 發表我

原帖由 忌廉寶寶 於 14-07-19 發表
平時影定一堆不過要注意嗰日套衫同張相夾唔夾,或者每套衫影一張,甚至⋯次次飲野都著嗰套
其 ...
我同老公都間中sd相,不過唔係報到用囉。
講番朋友影定相單野,佢地有時去開另一個屋企咪影吓囉,除剩件底衫(原本返工係shirt+tie)影上身,背景咪多數sofa,有時影埋茶几,根本扼老婆個境界去到覺得好玩㗎喇,,,
要check gps,,,咪放低電話喺公司囉,係麻煩啲回程要上番公司攞電話,不過而家有假gps apps啦,set自己喺邊都得,,,,

珍珠宮

回覆:到底我老公講大話為左去飲野定溝女?

樓主,呢度好多意見可能你未必接受,但如果你同佢相處一套係work,咁應該會關係越嚟越好,如果你認為用同一個方法反覆試完唔work再繼續,改善機會有幾大呢?不如都嘗試消化吓某啲意見。
至少,,,
我覺得想男人唔講大話,咁要先自己唔好執著佢講大話。
通常第一個講大話嘅對象係阿媽,咁點解今時今日對象係自己?試吓搵2者有咩共通點就明白……

珍珠宮

引用:你管佢,佢又係呃住你出去,不如你隻眼開隻

原帖由 LIME_BABY 於 14-07-20 發表
你管佢,佢又係呃住你出去,不如你隻眼開隻眼閉由佢去玩,咁樣你會舒服啲。你識佢時已知佢上一次婚姻衰咩, ...
江山易改,本性難移,,,

咁又唔洗咁灰嘅
我老公未係我老公之前,落夜總會要左右各一咁攬女,我同佢都係喺酒吧識嘅,大家當時都係上面嘅熟客,,,
咁又一齊左18年喇,本性真係有機會移嘅。人總會有過去,最緊要前面點行,同埋身體人點同自己一齊行呢?吵吵鬧鬧只會最終各行各路咋。

Heymama1222  我以前都玩得好瘋狂既,一個禮拜七日可以去足lkf蒲,但而家咪又係乖乖地做人妻,做媽咪。。都唔知几多年冇去lkf lu!!! 我覺得人總會有玩厭既時候,總會想停下來過d平穩既生活既。。。   發表於 14-7-20 04:41

珍珠宮

回覆:到底我老公講大話為左去飲野定溝女?

我冇爬晒咁多個post呀?你而家陀緊bb ?
賀爾蒙係真係可以影響情緒起落好大,至少我係咁,你唔好太緊張啦,可能佢就係怕影響到你,先諗多左而講呢個大話,而唔係做左啲乜……
btw,而家老蘭同以前分別,咪係好似變左遊客境點咁,但喺酒吧叫凍檸茶囉,多左好多上樓玩

首頁

尾頁

跳至