夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我同我老公拍拖拍左7年,結婚都已經就嚟8年,有個5歲仔仔,佢竟然同我講對我冇晒感覺,我是否要放棄段婚姻?但一想到我個仔好無辜,我唔想我個仔受好大傷害!我同我老公係好多朋友都好羨慕我哋,我自己都從來冇諗過離婚會發生係自己身上.一個男人要變起嚟真係好冇情!我應該可以點做?

大宅

raymilka 發表於 14-5-30 16:21
我同我老公拍拖拍左7年,結婚都已經就嚟8年,有個5歲仔仔,佢竟然同我講對我冇晒感覺,我是否要放棄段婚姻? ...

佢係咪識左第2個?

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

回覆 raymilka 的帖子

你可問清楚話系咩原因導致緊?有無第三者好重要?

男爵府

Um........他可能已有小三了,
加油,努力
我想问你们是否很少野講,
你是家庭主婦,
如有话题都是你说他很少出聲?

大宅

raymilka 發表於 14-5-30 16:21
我同我老公拍拖拍左7年,結婚都已經就嚟8年,有個5歲仔仔,佢竟然同我講對我冇晒感覺,我是否要放棄段婚姻? ...
幾乎可以肯定有第三者。如果你先生同你咁講,呢段第三者關係已有一段時間,只是你不發覺。不難相信呢句說話係一個"開始"!

glaymo  係...冇的話男人唔會冇啦啦咁講野,拿來煩咩  發表於 14-6-1 18:35

大宅

無感覺不等於要立即離婚,先把情況弄清楚,看看有沒有轉彎餘地,祝好運!
在世間能可有著你,互訴每個心傷悲
一起懷念,一起想 他朝會否改變
<迷失中有著你 - 陳百強>

大宅

開頭都以為係冇溝通出現問題!最初佢一路都唔承認有第三者,而我都信佢冇,加上其他人都話佢唔會,係人識佢都知佢唔會越軌!佢可以唔理我同個仔成一個幾月!佢堅持話要同我分開,我諗極都諗唔明,點解你要咁絕情?最終真係有第三者,我都諗住同佢分開,點知佢搵返我,問我想唔想再試下再一齊,大家再努力去相處,我答應左.但佢開頭唔承認自己有第三者,跟著我講比佢聽你所做既野,我已經知道晒!佢話唔想再提!最近佢又話唔想再傷害我多一次,問我分開會唔會好d?我就發晒顛!唔知係咪係呢一個半月嚟我迫得佢太緊,成日問佢關於第三者既野,一係就喊,成日疑神疑鬼,攪到而家佢話唔想再咁落去,對我好唔公平.但一想到個仔,我就唔捨得放棄,我仲可以點,佢呢兩日,屋企都冇返,戒指都除埋,可能我嗰日太過激動,我扔戒指,第2日佢就除左,黑住面對我!我唔想呢一刻大家作出一個決定,到遲d先嚟後悔!

湘兒  我同個仔宜家生活仲開心過以前, 冇重一身輕  發表於 14-5-31 09:04
湘兒  我記得我同C6朋友哭訴話個仔唔可以冇左爸爸, 到分開後, 個仔咪又好地地  發表於 14-5-31 09:03
alik  唔好想到分開真係對個仔有咁大影響,佢如果見住你地唔溝通、鬧交、大喊,可能影響仲大呢  發表於 14-5-31 00:22

複式洋房

回覆:當老公同你講已經冇晒感覺,我可以點

唔好信身邊既人講咩 要自己睇到同感受到係最準確 我之前果個ex都係信左朋友話佢係好仔 之後點知係個pk仔 唔好比人蒙蔽左雙眼 佢唔岩就係唔岩 做錯就係做錯 自己睇清楚佢係想點 同埋過唔過到自己果關

大宅

因為我老公係好好先生!所以話呢個世界上真係唔會有貓係唔偷食!

glaymo  又唔好咁講........咁對男士好唔公平,最小我一定冇  發表於 14-6-1 18:38

男爵府

回覆:raymilka 的帖子

唉…好老公先危險…

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

無左就係無左.....佢有第三者, 攪到好似佢無錯, 你要就番佢....你都唔忍到好耐....

大宅

回覆 hello_kristy 的帖子

我而家都好認同好老公先最危險,越傷得你最勁!

TropyC  我都係...無啉過佢係咁...  發表於 14-6-3 16:14
siubbchan  因為落差大   發表於 14-5-30 18:11
noeyeseeu  我老公都係好好的.........可惜.....  發表於 14-5-30 17:31

大宅

回覆 gigi1020 的帖子

我最激氣就係呢樣!既然話要大家努力,但佢完全冇比到那份安全感給我!

大宅

我同你既情況差唔多一模一樣,佢話對我既感覺係親人,冇左愛既感覺,佢都係一樣唔認有第三者,但係佢決絕到我冇辦法相信佢會變返以前咁,所以我決定放手,雖然我仲好愛佢,但係佢個心已經唔係我到,我冇得再猶豫離唔離婚

ckmp  係,個心唔係自己度,留到個人係身邊又有咩用!  發表於 14-5-30 20:26

男爵府

佢返得黎, 你又肯一齊返, 默然不語, 等佢內疚下之后先慢慢講返野, 甘未好地地啦, BUT你日日又審犯又發老皮, 雖則佢係要預左要受, 但係你既爆發又的確幾難頂下. 兩公婆, 好好地坐底, 慢慢再傾過啦.

大宅

你要問自己,要繼續行落去你可以前事不計嗎?
如果你接受唔到,心裡面好唔舒服,點行落去呢?
如果你決定同c6行落去的話,就要共同去解決問題,面對問題。
我知道你好唔開心,但係你每日都迫佢.
你好快就會送左個老公俾人

別墅

老實講,鏡破了如還原,妳應該明白吧.

大宅

回覆 kei123 的帖子

你哋有冇細路?真係好痛苦!

複式洋房

你當然有錯, 你既然選擇左比一次機會大家, 為何老是提第三者,
倒轉角色來看,,,,老公願涼你,,,但一齊后老公成日把第三者掛在口唇邊, 你都發啤氣啦..

大宅

回覆:raymilka 的帖子

我有個女,得歲半

首頁

尾頁

跳至