自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

牛年勳章

同事個囡呢排搬入咗大學住hall
諗住佢都大個女識得照顧自己執好自己啲嘢
點知入咗住幾日就打去搵我同事,又話漏啲咩唔見咗啲咩
同事叫佢自己去買返新嘅嚟用,又死都唔肯
硬係要人送過去畀佢,同事無佢符放咗工衝返屋企執好啲嘢
又衝返出去搭車送到去大學,見到佢都攰

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Christinabbg 發表於 22-9-21 17:29
點知入咗住幾日就打去搵我同事,又 ...

我仔中學,非常甩漏

伯爵府

自找的,我唔信一日唔送,個女唔自己走去買...縱慣晒。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

媽媽縱,我都係咁嘅媽媽

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

Christinabbg 發表於 22-9-21 17:29

有人送貨, 梗係唔會自己買啦.
我囡都好鍾意同我地一齊買野, 因為父母會比錢.

男爵府

搵lalamove送去

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

記得當年中大YEAR1入宿後, 發現唔記得拎替換 bra ! 唯有即刻搭校巴出沙田買

已刪除用户

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

獨生女兒?

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

pauline_c 發表於 22-9-21 17:31
媽媽縱,我都係咁嘅媽媽

我笑左,因為我都認自己縱個仔

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

pi0219 發表於 22-9-21 17:34
記得當年中大YEAR1入宿後, 發現唔記得拎替換 bra ! 唯有即刻搭校巴出沙田買 ...

中大個HALL OK 嘛?住HALL要比幾錢? 每年都要續期定點樣呢?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章

gingerszeto 發表於 22-9-21 17:43
中大個HALL OK 嘛?住HALL要比幾錢? 每年都要續期定點樣呢?

sorry 宜家既情況唔太清楚, 因為我入學時講緊20幾年前, 當時香港仲未回歸中國

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大學彩佢都傻,一係自己買,一係自己返屋企攞,你同事咁縱容佢只會繼續甩漏。

大宅

牛年勳章

call lalamove送過去啦
一係叫個女自己返黎執

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 夏天玩到顛 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

其實都係父母縱成

子爵府

BK Milk勳章

大學生都仲要家長送野去?
就係因為家長心軟應承,有求必應,先至令子女會咁多甩漏

如果子女自己未能獨立,照顧自己,我會叫佢唔好住宿舍。

瑪瑙宮

挂一漏万

翡翠宮

畀面勳章

其實只係習慣,只要佢知道冇左back up,自然識得自己搞掂。

我女以前做野都甩甩漏漏,去外國讀書時,初時我都好擔心佢,慢慢發覺好多野佢都可以自己搞掂,獨立到我唔信。
日日是好日

首頁
12345...6

尾頁

跳至