自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我個女前日開始發燒,尋日仲有返學(第一日考試), 點知今日放工後, 我阿媽話佢出咗好多粒粒, 去睇醫生證實係出水豆……

打後十日病假唔返得學, 無得考試, 唉…
都唔知點算~~(>﹏﹏

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:慘, 考試先黎出水豆

無辦法,一定要請假,補考

大宅

回覆:Aeiing 的帖子

打返學校問下有冇得補考?

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我仔學校可以補考

侯爵府

可能比佢隔開考試, 你同學校傾左先

珍珠宮

我仔試過隔離考試^^

子爵府

好媽媽勳章

補考,我個女都試過考試先發燒

如果佢話比你隔離考,你都唔好制,出水豆好辛苦,一定集中唔到精神

子爵府

SORRY, 你話慘, 你的同學仲慘, 可能被傳染

男爵府

乜有得補考咩? 佢話對上一次佢班都有個同學考試發燒,但都無得補考……
唯有聽朝打去學校問下…

佢又痕又唔舒服,唔肯食野~~
本身已 經好瘦, 再咁病一病得返排骨~_~

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

都係唔可以返學架啦,唯有補考囉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

水豆唔到你返

男爵府

引用:水豆唔到你返

原帖由 sasa0208 於 13-06-20 發表
水豆唔到你返
係呀, 醫生即刻寫咗十日病假, 又通報俾衛生署, 所以一定要留在屋企。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

引用:Quote:原帖由+sasa0208+於+13-06-20+發表水

原帖由 Aeiing 於 13-06-20 發表
係呀, 醫生即刻寫咗十日病假, 又通報俾衛生署, 所以一定要留在屋企。
記住問下學校點安排

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我個女尋日出,好彩上星期五已經考晒試又做埋TSA, 其實考試前己經知道低年班有同學仔出水痘都好擔心考試前人心惶惶,因為學校補考成績打8折。今日學校姨姨教我買臘梅油比佢搽,話好快收水暫時未知得唔得,或者用麥片加水沖身呢d都係人教我希望幫到你

珍珠宮

引用:我個女尋日出,好彩上星期五已經考晒試又做

原帖由 leetai 於 13-06-20 發表
我個女尋日出,好彩上星期五已經考晒試又做埋TSA, 其實考試前己經知道低年班有同學仔出水痘都好擔心考試前人 ...
梅油係咩黎架

子爵府

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 魚仔餅 的帖子

蠟梅油60ml一支$25藥房有得賣,今日第二日(用棉花棒點水痘位置無限次數記得就點)見水痘真係收水,阿囡又無話痕同埋出得唔多30粒樓下

珍珠宮

引用:回覆+魚仔餅+的帖子蠟梅油60ml一支$25藥房

原帖由 leetai 於 13-06-21 發表
回覆 魚仔餅 的帖子

蠟梅油60ml一支$25藥房有得賣,今日第二日(用棉花棒點水痘位置無限次數記得就點)見水 ...
thanks

珍珠宮

好媽媽勳章

以前我女出水痘, 去藥房買蠟梅油, 果個人話我知唔好揸, 因為有機會有"喇"同埋另一個原因, 不過, 我唔記得. 結果我無買, 唔知真定假.

男爵府

多謝各位JM既建議。 今日去咗學校, 佢地話無得補考, 當無考試喎!! (駛乜當!! 因為 根本就無去考)

咁無計, 希望佢快啲退, 唔好再瘦落去!!
BTW, 我同事話點解唔打水豆針喎……
我都無預佢會考試先黎出架!!

leetai  打左針都有機會出,只係出少啲  發表於 13-6-22 00:20

大宅

引用:SORRY,+你話慘,+你的同學仲慘,+可能被傳染

原帖由 baby_cat 於 13-06-20 發表
SORRY, 你話慘, 你的同學仲慘, 可能被傳染
Agree

首頁

尾頁

跳至