跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 各位餵緊粥仔媽咪..我有o野想問呀

係呀,我都請教過cuite.bb,前日試過第一次,only粥+瘦肉,但bb只食3-4口,尋日走去買個攪拌器,可以磨埋米,再用瘦肉+紅蘿蔔(磨碎),尋晚再比佢食好d,但都係食多小小,頭先再煲,好d,可食到1安米粉份量,所以真係要日日教佢,同佢試,可以食到一碗就好la....不過係幾好味ge.........

男爵府

hellokitty1011:
唔好灰心!你的態度已經是一位好媽媽啦!BB是一張白紙,最重要比d有營養,有愛心的食物比佢。

男爵府

靚靚劉太,

try try this method :
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=1026627&forum=21&6

i tried it and it works well ar!

靚靚劉太 寫道:
我阿仔都試左4次米糊仔, 係時候試粥仔喇. 不過我想問你地係點煲架. 原本我99可以係晏晝煲比阿仔食既. 不過我又想盡阿媽既責任去煮粥比阿仔, 所以想知有冇D快速煲粥法, 就算放工返去煮都唔駛搞好耐.

首頁

尾頁

跳至