自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:原來真係有媽媽唔會想陪自己仔女玩

佢應該有好嚴重既童年陰影~

郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

子爵府

所謂遊樂時間,其實係教育時間,佢咁都唔明?

珍珠宮

saberlily 發表於 15-9-7 17:10
今日同另外一位媽媽行街,呢位媽媽係ftm,亦有工人姐姐既。見到仔仔鍾意既一套卡通出新玩具,仔仔之前有幫手 ...
佢講野咁冇禮貌既?!

公爵府

好媽媽勳章

我都識呢種人!自已返工將阿b俾父母湊,但收工唔會湊走,星期六、日放假寧願去街都唔願意返父母度湊返阿b!仲有去playgroup,好多阿媽將阿b pass俾工人姐姐上堂,個阿媽就坐埋一邊傾電話(個阿媽一定身體無問題+堂堂都見佢係甘,佢係ftm)!我成日都覺得呢d人甘無愛心,不如唔好生啦!

btw,我以前做補習,有唔少小朋友都話好想我係佢地媽咪,因為話覺得我好take care我女(有時我會帶埋我女返工,重點係佢地覺得我有愛心)

禁止訪問

引用:見唔少,唔出奇!

琥珀宮

依個世界咩人都有,掉哂細路唔理既又有,日日打鬧細路既又有,唔出奇

男爵府

我要番工,番嚟食完飯就陪囡囡玩,睇書,玩煮飯仔……或一家落去樓下散步,等佢去瞓咗先再洗碗執屋,做完家務都夠鐘瞓覺喇……好攰,但覺得佢需要你陪住的日子其實都係得十年八年,之後佢哋大個,你想咁做都未必得
小日子,窮快樂

伯爵府

saberlily 發表於 15-9-7 17:19
呢位媽媽係我地媽媽gp度笑我話從來冇見過有媽媽為左岩仔仔channel而睇哂成套卡通。

...

就算佢唔同睇法, 都唔好係咁多人度笑你MA~ 身教好重要架!
佢唔會姐唔代表其他人唔會既

公爵府

我都鍾意陪小朋友玩,見到好玩嘅玩具就買嚟一齊玩,成屋都係,我自己都好enjoy 玩嘅過程!

侯爵府

到佢老時,想佢個仔照顧/探佢?noway啦,好低b囉! !

伯爵府

玩具勳章 畀面勳章

唔鍾意陪小朋友玩,冇問題,但咁話人就好冇禮貌,唔尊重人

伯爵府

畀面勳章

saberlily 發表於 15-9-7 17:19
呢位媽媽係我地媽媽gp度笑我話從來冇見過有媽媽為左岩仔仔channel而睇哂成套卡通。

...

peppa pig 機乎識背...
有時係街都一齊唱 peppa pig 既歌仔

伯爵府

BK Milk勳章

我同老公一齊陪個仔玩之餘,仲會玩得好投入喎。

老公班員工都話boss 玩得仲癲。

認真就輸了!

公爵府

畀面勳章

引用:今日同另外一位媽媽行街,呢位媽媽係ftm,亦

原帖由 saberlily 於 15-09-07 發表
今日同另外一位媽媽行街,呢位媽媽係ftm,亦有工人姐姐既。見到仔仔鍾意既一套卡通出新玩具,仔仔之前有幫手 ...
大女細時我都唔鐘意同大女玩煮飯仔,所以生左妹妹同佢玩,我從始甩難

子爵府

引用:Quote:原帖由+俙俙媽咪+於+15-09-07+發表實

原帖由 saberlily 於 15-09-07 發表

...
我個b未出世,我諗我係會陪佢玩,但我諗我真係未必會為岩channel而睇卡通,我覺得我冇咁偉大

伯爵府

畀面勳章

sfuhsg 發表於 15-9-7 17:29
到佢老時,想佢個仔照顧/探佢?noway啦,好低b囉! !

我覺得仔女有仔女既世界, 老人家都應該有自己既世界

得閒咪探下我地, 唔得閒, 我都唔介意
我唔會要求仔女照顧, 只求買樓唔好要我地比首期, 更加唔好長唔大, 成世痴住屋企

男爵府

回覆:saberlily 的帖子

我女果時鐘意玩超級市場,我買左一套連車收銀機,返到屋企,將d野食貼晒價錢,跟住角飾扮演現在佢小5啦?玩煮飯仔成日叫我食~

:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 saberlily 於 15-09-07 發表

原帖由 mirandalaw 於 15-09-07 發表
我個b未出世,我諗我係會陪佢玩,但我諗我真係未必會為岩channel而睇卡通,我覺得我冇咁偉大

...
我仔係鍾意麵包超人,我係睇哂麵包超人,記得邊個叫咩名,有時老公要問返我轉頭

依家阿仔鍾意埋妖怪手錶,我又陪佢睇,玩,自己又記下妖怪名,同佢玩時有多啲名可以叫

子爵府

畀面勳章

引用:我都識呢種人!自已返工將阿b俾父母湊,但

原帖由 黑白豬 於 15-09-07 發表
我都識呢種人!自已返工將阿b俾父母湊,但收工唔會湊走,星期六、日放假寧願去街都唔願意返父母度 ...
上堂講電話

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

我身邊又係有呢種人

個B俾99睇

自己得閒做自己野...

嫁左都仲同自己父母住

因為有人買埋煮埋家務做埋

仲好似未嫁之前做女咁...

完全唔識湊BB,但佢唔係冇童真喎

而係佢最愛既人應該都係佢自己

首頁
12345...9

尾頁

跳至