夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

unknown1516 發表於 15-9-26 10:56
回覆 BIGPAT 的帖子

女人並非在apps識的,而是生意上有往來的人,是供應商的伙計,已認識有近十年,也結了婚, ...
好奇個女人設個乜局?
另外,你C6的朋友知道有呢個女人存在,
還攞佢地嘅事來玩,
証明個女人冧你C6已經做到好出面。
應完全隔離個女人,
不能單獨見,
亦不能一班人見,
除非你一齊去!

洋房

回覆 soso1227 的帖子

有,即時用apps通知佢唔使再返,人工就入數俾佢

洋房

回覆 ccgirlcc 的帖子

其實我冇乜怪過佢,我都好明白人有一時軟弱,可能我之前太幸福,所以一次少少打擊都攪成咁,未婚前我哋都三番四次避免xx,直到有次忍唔住......我先生一同我發生第一次關係後就買咗只戒指俾我,全部收入俾晒我,到有能力買樓都淨係寫我名,開公司亦俾大份股權我......事情發生後,我都好冷靜,冇嘈冇鬧過......只係有時會失控咁喊......我真係放唔低,我一路都係問點解,佢只係話自己衰,俾藉口自己貪歡,我問係咪有乜我做得唔夠好?佢話冇,只係不斷道歉,同好內咎......

洋房

個女人約佢去唱k,我先生推咗,佢就叫佢d朋友約,話係個女人生日,於是我先生就去咗......去到就提議人人都鍚壽星女一啖,最终我先生都錫咗,佢哋就派彩,原來不是生日,只是輸睹我先生會否錫我先生坐多一陣就返咗來同我食飯,但我已覺我先生對我態度有d唔同,有d煩躁咁......係女人d朋友,不是我d朋友......翌日就有apps事件了......我真係唔想想像個apps真係send到個女人手上會再發展成點,但我又控制唔到思想,好困擾

洋房

我先生本身好乖,記得我哋拍拖冇耐,有次我發脾氣走咗,佢自己去咗機鋪打機,有個貌似失戀的女仔行埋去,叫佢去xx,佢嚇到即走......又幾年後,佢份工要上大陸驗貨,廠d負責人為咗方便,送咗只禮物G俾佢都冇要......當時廿零歲,又淨係只試過同我一個,咁都忍得......點解今次會咁?

琥珀宮

引用:回覆 BIGPAT 的帖子女人並非在apps識的,而

原帖由 unknown1516 於 15-09-26 發表
回覆 BIGPAT 的帖子

女人並非在apps識的,而是生意上有往來的人,是供應商的伙計,已認識有近十年,也結了婚, ...
你仔女而家幾歲?如都大個或搵到人幫手,真係要做跟得夫人好d,同埋你老公好日唔放假,已經約好咗成家去玩,老實係我我會叫親戚唔好果日嚟

unknown1516    發表於 15-10-13 10:48

琥珀宮

引用:回覆 ccgirlcc 的帖子其實我冇乜怪過佢,我

回覆 ccgirlcc 的帖子

其實我冇乜怪過佢,我都好明白人有一時軟弱,可能我之前太幸福,所以一次少少打擊都攪 ...
唔好再諗再提個件事,然後慢慢融入佢份工作,幫佢打理下業務,d飛來猛係要靠賢內助去擋,加油

unknown1516    發表於 15-10-16 18:32

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

unknown1516 發表於 15-9-26 13:46

個女人約佢去唱k,我先生推咗,佢就叫佢d朋友約,話係個女人生日,於是我先生就去咗.... ...
你C6手快send錯個msg俾你,天意呀,等你及時制止,是你同C6仍然有緣份!

見你C6個msg都冇乜同姣婆曖昧吖,
不過姣婆應該會趁機打蛇隨棍上,
再痴埋D,你C6咁純品,
個姣婆咁有心計,會好麻煩。

有心人裝冇心人,
要原諒C6一次,
要表現返你好愛佢,
分析俾佢知呢個女人好有心計,
你要表現到你和段婚姻都需要C6保護。
以後多D做跟得夫人,同C6多d sweet sweet,
不要只顧仔女和家頭細務。

大宅

引用:我先生本身好乖,記得我哋拍拖冇耐,有次我發

我先生本身好乖,記得我哋拍拖冇耐,有次我發脾氣走咗,佢自己去咗機鋪打機,有個貌似失戀的女仔行埋去,叫佢去x ...
因為睇唔啱囉,或者冇嘢嘅就講番,有嘢嘅就唔講

我親眼見過一個人前人後純到似弱智兼內向嘅已婚男人點狂追人老婆,啲人睇唔到個過程咪已為係人老婆搞事囉,唔係個男人咁單純邊會咁做

妳老公講番嘅「事實」裡面幾成真假,點故事改編真係得佢先知,女人已婚但係搞個生日會自己老公冇份,反而成班朋友「裝個局」出嚟要妳老公錫? 點都好啦,故仔聽過就算,佢對妳好又知衰就得,再諗都冇用

水晶宮

unknown1516 發表於 15-9-23 16:53
可是我一想到三十年咁好感情,(佢嘅家人、朋友同c6自己都好鍾意我)竟然都被人入到位,我就覺得好冇安全感,亦好唔甘心,一向以來建立的信任亦毀於一旦,我真係唔識點行落去 ...
換個角度看,既然有三十年的感情基礎,不就是很強的理由和力量來走下去嗎?

至於有關於信任,最終極的信任,不是人與人之間的,而是你和你自己之間的。我們最終不能依靠別人來給予安全感,而是看你對自己有多信任,有多信任自己值得被愛、值得擁有美好的人事物。以下這篇文章給你作參考:

外遇後的感情重建系列(5) ... 信任
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5595327&fromuid=240655

民房

回覆:思想出軌

真慘肉都未食 就俾人Q左

大宅

唔通做錯一次就永不翻身.....
念在咁多年感情
佢有誠意, 俾一次機會原諒佢la
咁多年真係不容易ga~~~~~~

洋房

回覆 tansyneko 的帖子

我先生其實已經用盡辦法去氹我,我亦相當受落.....可惜我始終放唔低

洋房

回覆 fatfatdietcoke 的帖子

我其實都知唔算好大件事,都想放低,但時不時想起就好難受

琥珀宮

unknown1516 發表於 15-10-13 10:54
回覆 tansyneko 的帖子

我先生其實已經用盡辦法去氹我,我亦相當受落.....可惜我始終放唔低

唔好再諗啦,諗得多愈唔開心關係只會變差,既然係一齊落去,要每天都開心呀

洋房

回覆 myladylady 的帖子

個女人根本幾個月後先生日,咁都唔算設局?

伯爵府

引用:回覆 unknown1516 的帖子對女人來說,棈神

原帖由 mc 於 15-09-24 發表
回覆 unknown1516 的帖子

對女人來說,棈神出軌或肉體出軌是同樣令自己痛心疾首的事,

公爵府

熱血金章 畀面勳章

重新建立信任

男爵府

引用:回覆 myladylady 的帖子個女人根本幾個月後

原帖由 unknown1516 於 15-10-13 發表
回覆 myladylady 的帖子

個女人根本幾個月後先生日,咁都唔算設局?
其實你老公有冇對人好得過份?會唔會其他朋友包括個女人,睇得出你老公對個女人有好感先一齊設局?如果唔係其他朋友都知你老公結左婚,點會咁無聊

侯爵府

回覆:思想出軌

諗咁多又點呀,佢出軌係事實,你既然原諒左,咪算囉,唔原諒,離婚你係咪又會過得好?簡樣野決定左就做啦。。唔好係中間半天吊,折磨自己咁蠢。。

首頁

尾頁

跳至