在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:生完BB後大家仲想向上爬發展事業嗎

點解生b後吾想有事業?
我陀b個時都仍然好博。但無奈點博都無用。人地一知你大肚就吾會加人工 知尒吾會走。我從沒有覺得大肚是做少左野
因為袋得你份糧 都一樣甘做嫁拉。
老板上司總有藉口。
佢地會覺得你拿產假有so 無計拉 男人生吾到仔。做女人個前4後6都吾係咩都吾洗做 好忙 唉 純有感而發

別墅

我都好博,都好想事業家庭兩得意 

盡了力,問心無愧

男爵府

由我有小朋友後,工作上依舊搏但都有底線,唔會OT唔可以影響親子時間。坦白亦失去了很多機會,但仍覺得值得。
每日錫寶貝多一些.一齊努力為將來!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 KateC2012 於 15-10-24 發表

原帖由 nicoleyying 於 15-10-25 發表
Exactly 同你same case....
我都拒絕咗升職嘅機會,因為覺得生得個B出嚟我要對佢負責任,而工作上我都要交 ...
我生完後被掉去做一份辛苦工,日日12個鐘。好辛苦!

大宅

熱血金章

我老公成日叫我去進修,
但我只想在家陪伴小孩。

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

我生完BB後冇哂事業心。BB先係我主业。

我見工時同阿Head 講明唔會OT,要番屋企湊仔

而家日日夠鐘半小時內走人,見到老細的email 都唔理就閃

複式洋房

我有個囡之後都係求穩定,放工回家已經好攰,係見到呀囡同我玩就乜都5記得晒,日日返工都在遊魂,但又5想5返工,多個人,開支點都多左,係咪自己搵黎煩

大宅

我好好彩﹐係亞仔升咗上小六時有一機會比我向上爬﹐而家都叫做可以發展下自己既事業﹐而亞仔又可以都照顧到 (因為佢都中學﹐要顧既野冇以前咁多)

侯爵府

回覆:kk625 的帖子

想,因為自己鍾意做嘢

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至