家庭理財

跳至

首頁

尾頁

公爵府

somehow 發表於 16-12-21 19:48
免找數同全額賠償係指入政府醫院治療嗎?

唔係呀
(利申:屋企人有買)
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

伯爵府

WWT1234 發表於 16-12-21 21:15
唔係呀
(利申:屋企人有買)

私家都得?

公爵府

somehow 發表於 16-12-21 21:21
私家都得?

根本嗰plan係預你住私家大房,半私人房或者私人房。其實同其它住院保險一樣,分大中小手術,各項開支上限等等。如果全數claim 又唔使理………

提議您最好經由佢哋啲網絡醫生先申請,後入院就實好易claim。

有時間自己上佢網站睇下啦。
禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

伯爵府

WWT1234 發表於 16-12-21 21:40
根本嗰plan係預你住私家大房,半私人房或者私人房。其實同其它住院保險一樣,分大中小手術,各項開支上限 ...

(emoji) thanks !

公爵府

somehow 發表於 16-12-21 21:42
(emoji) thanks !

補充:
同其它住院保險一樣,您要留意所謂全額賠償的限制同條件㗎。

大宅

我通常先自付費用,可以用信用卡儲分.之後claim得都好快
佢有一樣唔係咁好係住院雜費係每保單年度計,唔係每証計。即係入院照完腸同胃鏡都差不多用完,萬一再有事入院就冇就claim雜費。所以要加買附加醫療,可以多80%賠。

男爵府

畀面勳章

somehow 發表於 16-12-21 19:45
但保柏做手術一定要揀政府醫院先有得claim?
唔係架,私家醫院都得架,入院前搵佢哋嘅網絡醫生跟,就可以用全數賠償同出院免找數。就算唔用網絡醫生,都可以出院再申請賠償。

大宅

http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56090114&category_guid=10829391&category=instant&issue=20161225
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

別墅

咁我要考慮下先

首頁

尾頁

跳至