時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

黃屍應該好buy,只要唔比大陸人自己無得用都無問題,睇下有邊隻曱甴跳出來話要香港跟台灣做法。

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Jasmine-4711 發表於 20-2-3 23:37
佢地有保健卡咩?
凭卡號賣口罩,應冇預非公民
佔中後去台灣班人,

所以如果無拎口罩著草嘅話,都幾慘㗎 希望當地手足施捨下喇,帶完唔掉比佢哋用囉! 佢哋唔介意dirty

珍珠宮

好媽媽勳章

七年年 發表於 20-2-3 23:21
台灣咁做啲黃絲會話點解林鄭唔學下人,但一單林鄭照樣學樣肯定都俾人鬧爆,一個星期買一次,一次只可以買2 ...

咪就係,阿黃人常客A某123,之前咪又話政府有一千萬口罩做咩唔派,咁有人問佢一千萬個全港市民分先一人兩個都冇,勞師動眾得個吉點辦佢又唔識答,又話一係市價賣囉,另設條件有人免費可以攞,但市價定響邊度(但政府物資派俾市民都要收錢,肯定俾人插到七彩先),咩人先可以免費,佢咪又唔識答!根本俾佢做咪一樣俾人鬧無腦

男爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

一星期兩片........出去買時就用咗一片 咁淨返果一片分晌邊日用呢......

侯爵府

lovelovesing 發表於 20-2-3 23:49
一星期兩片........出去買時就用咗一片 咁淨返果一片分晌邊日用呢...... ...

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

究竟我是誰 發表於 20-2-3 23:32
唔知當日著草嘅暴徒有冇拎口罩傍身呢!

係喎..佢地冇台灣ID, 咪買唔到口罩

侯爵府

逃亡歲月 - 流亡海外的香港學生 - 20190911 - 新聞刺針 - 有線新聞 CABLE News
https://www.youtube.com/watch?v=GNFjzAP-rdA

(RFA專訪)逃亡臺灣無身份病纏身 龔與劍:自由要付代價
https://www.youtube.com/watch?v=J7jETXsPnlQ

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

子爵府

黃人睇下啦!仲話幫香港人,人地第一時間關閘呀

侯爵府

小肉妹 發表於 20-2-4 00:29
黃人睇下啦!仲話幫香港人,人地第一時間關閘呀

台灣冇錯,台灣幫香港人,下都唔俾咩,係信嘅人蠢啫~~~

Cankk    發表於 20-2-4 11:56

男爵府

環保接龍勳章

lovelovesing 發表於 20-2-3 23:49
一星期兩片........出去買時就用咗一片 咁淨返果一片分晌邊日用呢...... ...

問得好或者咁啦,剩返果個口罩就7日之後再買口罩果時用,咁到時咪儲到兩個囉,即係每7日儲一個,一直儲落去,唔洗一年都儲到一盒啦,當然大前提係其他日子唔可以出街啦。

伯爵府

回覆樓主:

爛頭菜真係英名

Ben2003    發表於 20-2-4 01:44

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

政府太好啦!一星期限買2片!

買口罩嗰日出左用一個!另一個幾時用好呢?!

台灣都冇貨!唔好只鬧政府!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

水晶宮

CC1965 發表於 20-2-3 23:07
以香港人標準,一個星期最少10個,星期六日唔出街

一星期两個,香港人出來示威罷工堵路都似,一日两個就差唔多

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

究竟我是誰 發表於 20-2-3 23:47
所以如果無拎口罩著草嘅話,都幾慘㗎 希望當地手足施捨下喇,帶完唔掉比佢哋用囉! 佢哋唔介意dir ...

儍啦!佢哋D黑色頂唔到菌冇人搶嫁!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

水晶宮

Jasmine-4711 發表於 20-2-3 23:32
台灣自己有生產口罩,
都係每人七日得兩片,周日鬥早搶購.

台灣當日咁口響禁口罩輸出,原來自己8成係入口中國口罩。而家佢地買唔到口罩先知

水晶宮

ricecooking 發表於 20-2-4 01:47
台灣當日咁口響禁口罩輸出,原來自己8成係入口中國口罩。而家佢地買唔到口罩先知
...

子爵府

ricecooking 發表於 20-2-4 01:42
一星期两個,香港人出來示威罷工堵路都似,一日两個就差唔多

黃屍咁崇拜鄰近地區防疫做得好特首又跟住出這海報又會點呢

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

伯爵府

呆灣英文

珍珠宮

CC1965 發表於 20-2-3 23:07
以香港人標準,一個星期最少10個,星期六日唔出街

電視上亞嬋話一人最好派200個,系派吾系買

大宅

睇完台灣啲所謂政策,又呢樣果樣,就知香港幾幸福。。。
人一黃, 便脑殘, 人一藍, 便脑叻!

首頁

尾頁

跳至