想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

AkcChan 發表於 21-3-16 22:46
本人37歲,結咗婚9年,近2年好努力想有b 。但個天畀咗個經驗比我。 請問我應唔應該繼續努力?
...

我同你差唔多年紀,都有子宮肌瘤及BREAST LUMPS。。。但醫生話唔會影響懷孕啊,我依家等派彩中,你唔好灰心,去搵個中醫調理下身體

複式洋房

Threeyear2020 發表於 21-3-21 13:54
Hi, 我年紀同你一様,而且都係結咗好耐, 近呢兩年先想生b,而且我又係有子宮肌瘤。我好好彩剛剛8w,但肌瘤 ...

可否pm 醫生資料(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

男爵府

Threeyear2020 發表於 21-3-21 13:54
Hi, 我年紀同你一様,而且都係結咗好耐, 近呢兩年先想生b,而且我又係有子宮肌瘤。我好好彩剛剛8w,但肌瘤 ...

Hi, 可以PM 醫生嗎?

Thx

複式洋房

回覆 Threeyear2020 的帖子

請問一下醫生資料, 謝謝`

男爵府

本人37歲,結咗婚9年,近2年好努力想有b 。但個天畀咗個經驗比我。 請問我應唔應該繼續努力?
...

我當時兩樣都有 但我又無理喎
陀時仲高齡過你 39,生時接近40。。。

複式洋房

...

我年紀同你一樣 一樣有肌瘤 前2年去左照輸卵管 醫生話其實無影響 上年12月開始同老公一齊睇中醫調理+排人工受孕 再加上飲田原香想孕滴雞精同用clearblue advanced排卵棒 今年4月中左但痴唔實 自然流出 接住5月就再中 個人覺得心理好重要 同埋要戒口調理+做運動 祝您好快有好消息

複式洋房

...

食多啲花膠,令子宮黏膜加厚,黐住啲精子(emoji)(emoji)

男爵府

elsidyyy 發表於 21-8-24 19:32
我年紀同你一樣 一樣有肌瘤 前2年去左照輸卵管 醫生話其實無影響 上年12月開始同老公一齊睇中醫調理+排人 ...

你睇邊個中醫?

你介了什麼食物?

你除咗介口,仲做了什麼?

複式洋房

可否pm醫生資料呀? 謝謝

複式洋房

sweethk 發表於 21-9-1 22:04
你睇邊個中醫?

你介了什麼食物?

我介凍飲 做運動 睇中醫 飲田原香想孕滴雞精 + 用clearblue advance排卵棒 半年左右就有孕

別墅

可否請問你肌瘤一開始有多大?之後大左幾多呀?我都係有肌瘤,又剛剛發現有左,好擔心,因為我本身肌瘤都差不多8cm咁大啊

大宅

kingjoanna 發表於 21-10-2 12:27
可否請問你肌瘤一開始有多大?之後大左幾多呀?我都係有肌瘤,又剛剛發現有左,好擔心,因為我本身肌瘤都 ...

我未懷孕時大概有3-4粒,最大好似4-5cm左右。其實好多人話頭三個月會大得最快,我大到9cm. 之後都係26周經歷了缺血,引發了假陣痛、宮縮,入咗院。但好好彩,出院痛過一兩次就無試過再痛。

其實我覺得係好多擔心嘅,不過只可以講盡量小心。加油!

別墅

Threeyear2020 發表於 21-10-2 23:39
我未懷孕時大概有3-4粒,最大好似4-5cm左右。其實好多人話頭三個月會大得最快,我大到9cm. 之後都係26周經 ...

謝謝你解答,其實真係幾多擔心,感覺仲有漫漫長路,又明知諗太多都無幫助,但就忍唔住係咁諗係咁search….希望我都可以平安快樂渡過黎緊的孕期啦

大宅

kingjoanna 發表於 21-10-3 10:01
謝謝你解答,其實真係幾多擔心,感覺仲有漫漫長路,又明知諗太多都無幫助,但就忍唔住係咁諗係咁search…. ...

我都會係咁search , 不停被老公同屋企人同醫生話我。但我本身就係咁嘅性格,我都search 嘅時候,一方面擔心,一方面心中有個預算,所以未去到失控。其實我覺得幫到我知道每個階段有咩要注意,因為個次肌瘤引發宮縮有中度度數,去到醫院醫生竟然立即講話要打強肺針,嚇到我,但照完超聲波話宮頸安全,咁留院一天就返屋企,所以有時有心理準備係需要,不過人人情況唔同當打個底,之後就執生。

別墅

Threeyear2020 發表於 21-10-3 17:11
我都會係咁search , 不停被老公同屋企人同醫生話我。但我本身就係咁嘅性格,我都search 嘅時候,一方面擔 ...

我都係呀,忍唔住想知多啲,唔敢俾老公知我係咁睇呢啲資料(emoji)(emoji) 不過我都係想有個知字,真係事上黎自己心中有個底,希望我都可以好似你咁一切順利咁完成成個孕期啦(emoji)

大宅

kingjoanna 發表於 21-10-3 21:20
我都係呀,忍唔住想知多啲,唔敢俾老公知我係咁睇呢啲資料(emoji)(emoji) 不過我都係想有個知字,真係事上 ...

加油!希望大家都順利!

複式洋房

請問可以PM醫生嗎?thx

複式洋房

可以pm醫生名嗎? (emoji)(emoji) thanks

複式洋房

你好!可以pm幫你檢查子宮既醫生的資料嗎?謝謝你!

複式洋房

可以pm醫生資料嗎,感謝(emoji)(emoji)

首頁

尾頁

跳至