懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

Re: 懷有第二胎既媽咪.. 請安慰我

各位媽媽, 我真係好羨慕你哋呀, 我本來也是第二胎既媽媽, 我有一個4歲半既女, 本來有咗3個半月, 我期待這個bb出世, 我個女都非常開心, 但係上個月19號, 証實個bb有問題, 不可以繼續懷孕, 所以我接受咗終止懷孕, 嗰種受死既感覺真係好難受, 我老公都非常難過, 因為我剛剛有咗1個月的時候, 我奶奶過身, 而家個bb又唔要得, 我記得我老公講過"幾個月內失去了兩個最親既人, 真係好難受呀", 但係佢都要不停安慰我, 男人係咁, 佢哋隠藏自己的難過或唔開心既事, 女人可以喊, 可以發脾氣, 所以我位媽媽, 希望你哋忘記一些不開心既事, 開心去面對另一個新生命, 可以擁有一個健康既bb, 係比任何嘢更加珍貴, 亦都要同老公一齊分享內心的喜與悲, 埋怨只會增加大家既痛苦.
希望你哋可以開開心心迎接你哋既小生命.
我亦會繼續努力! 祝個位母親(包括我自己), 母親節快樂!

禁止訪問

醒目開學勳章

禁止訪問

醒目開學勳章

複式洋房

I also pergancy for about 3 months, very very tired, vomit and want sleep. I never eat rice for 2 months. Initially, I also wonder am I need the baby? Finally, I keep the baby. My daughter is 4 years old, she is very happy to hear that she will have a sister/brother. Sometimes, I feel sweet for it.

Now once I go home, I lie on bed, on Holiday, I also stay at home, don’t go anywhere. If we make the decision, we must courage to face and handle it.

Let it together to overcome!

首頁

尾頁

跳至