美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

謬思係彩光黎咖,脫幾多次都好都唔會脫得乾淨!我覺得要脫毛就一定要做激光,我自己join個間$3000..保養11年,激光

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

引用:謬思係彩光黎咖,脫幾多次都好都唔會脫得乾

原帖由 LOVETRVAEL 於 14-02-28 發表
謬思係彩光黎咖,脫幾多次都好都唔會脫得乾淨!我覺得要脫毛就一定要做激光,我自己join個間$3000..保養11 ...
你係邊度做

大宅

dodosum 發表於 14-2-28 13:10
你係邊度做
佐敦

複式洋房

引用:Quote:dodosum+發表於+14-2-28+13:10+你係

原帖由 LOVETRVAEL 於 14-02-28 發表
佐敦
可以pm detail 比我ma

大宅

del

男爵府

回覆:為"加拿大"而煩惱

我都係m做左兩次,第一次我直頭覺得無用,1月做左第二次,今次明顯少左幼左。。。我諗係要慢慢,呢個價我覺得好ok,又唔hard sell,又好笑容。。。我本來係勁多,夏天日日都要掹

大宅

我喺外國做左laser,個consultant 解釋得好詳細。其中幾點佢教我ge我想分享下:
1,彩光(好似係IPL?)同激光(laser)唔同,激光ge光波集中d強d, IPL就分散d密度低d。其實各有好壞,賣花一定讚花香。不過我揀左激光,因為睇左好多研究,皮膚受傷機會似乎低d。
2,毛髮愈黑,愈易清晒。因為d光係catch on黑色素然後去破壞嗰個毛\"long\"
3,加拿大毛髮週期約6-8星期,所以都建議跟返哩個週期去預約
4,其實所謂「永久」只係指5-6年,因為毛\"long\"係有可能再復活
5,毛long死後條毛係會自己脫落
6,開始左之後,千萬唔好再拔毛,因為會刺激到個毛long再生毛毛
7,做前幾日唔好晒到太陽(不過其實加拿大應該都唔會晒到)哈哈!
8,部機好重要。因為consultant可以調節個光波ge密度從而影響效果。佢對部機同毛髮生長有幾了解係非常重要。到左後期我有d好幼ge毛毛,必要時我個consultant會成個加拿大「打」2次,第一次係for刺激毛long令到d毛毛燶左變黑,隔多10分鐘我冇咁紅佢再打第二次咁就好易catch到嗰d燶左ge幼毛

我當時係每次俾錢,本身有勁多毛(真係勁多,又黑又粗!),做完3次就冇左70%毛毛,但我都keep住做到8次殺死埋其他嗰30%,而家做完有1-2年,每邊都只係得返幾條毛未「死」,但為左幾條毛又唔想返去俾錢做,所以我就由得佢地。

Sorry我唔喺香港住,介紹唔到邊間好,但係我覺得如果佢地冇哩d專業知識我唔會敢俾佢地幫我做。我都係比較左幾間做左好多research先敢做。我建議JM們試探下個consultant有幾有料先決定跟唔跟佢地做。

複式洋房

引用:我都係m做左兩次,第一次我直頭覺得無用,1

原帖由 wing51110 於 14-02-28 發表
我都係m做左兩次,第一次我直頭覺得無用,1月做左第二次,今次明顯少左幼左。。。我諗係要慢慢,呢個價我覺 ...
我就係第一次…覺得無咩效果,又無小到woo,超灰

男爵府

回覆:dodosum 的帖子

但佢係慢。。。

男爵府

回覆:dodosum 的帖子

我$888個時join,做左十幾次先令到啲毛少左同幼左,但未全清,keep住book時間做。
其實本身毛唔太多,一年可能未必咁快見效。

洋房

回覆 candyaust 的帖子

大宅

回覆:jack0609 的帖子

我都係想大家小心d. 因為我有個朋友做左皮膚整傷左好多日先好返,而佢個consultant仲話係正常,但係我知道係唔應該係咁。

禁止訪問

複式洋房

我而家好期待第二次…希望會好d

大宅

我想問脫毛時會吾會幫你美白埋?生完仔仔后五知點解黑色素多左

複式洋房

回覆:aac11223 的帖子

無架,我都好黑,唔知係唔係用得止汗劑太多,而家好勤力做磨沙

禁止訪問

首頁