婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

我家姐都會話我個bb, 但我會一早收皮彈埋去,不過對99就唔可以咁講,所以我會減少見

大宅

回覆 karentabo 的帖子

我都同你一樣,好想開POST 講好耐, 我老爺成日都烘住我個女呀, 成日得0個兩句對白:爺爺呀....幾時識得叫爺爺呀...!! 一聽到就火起...無野講就唔好講啦......

而且仲成日錯口話:俾爸爸抱......我聽到好嘔心呀...

最嬲一次.....C6叫我抱下個女(岩岩放工), C6話驚阿女會唔認得我,老爺就係度答爹,唔認得媽媽唔緊要,最緊要認得爸爸..我即時火都黎......

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我C6啲大嫂(結婚多年未有小朋友), 佢好中意叫我對仔女: 阿仔, 你過來.....! 阿女, 你咁咁咁.........!
唔識我地啲人可能會誤會我對仔女係佢(伯娘)生架;
不過, 我又無咩所謂, 事實又唔會因為佢(伯娘)咁樣而改變個事實
佢(伯娘)好意思叫得出口唔怕核凸, 我又唔係太介意

複式洋房

回覆:99好鍾意叫佢個孫......

當聽唔到

大宅

回覆 小肥楊 的帖子

我姑媽都係叫我阿女...可能佢自己生兩個仔,好想有個女...不過我又無乜所謂...我都冇聽過我媽咪有咩不滿~

大宅

唔洗唔0開心,我都知女人係天生好敏感ge, 你可以同佢地開下玩笑, 99係你mami, 咁99個老公就唔係62啦wor, 係你babi ar, 我覺得咁樣可以令個小朋友知道真正ge倫理關係....米比佢叫囉,冇咩所謂, 自己個仔=62 -_-

男爵府

引用:我奶奶都會話 “我地BB”,我覺得完全無問

原帖由 大豬既老婆 於 14-04-15 發表
我奶奶都會話 “我地BB”,我覺得完全無問題窩
我get到既意思系 我們家的bb
我99同姑仔一樣都係咁樣叫我仔,我唔介意,同你想法一樣,好開心佢地甘錫我個仔,所以佢地叫乜都無所謂。

首頁

尾頁

跳至