自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

回覆:有無人未訓呀~傾算命

咁有沒有邊位師傅準?

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:又到新一年 想搵司傳算命自己之前睇過幾個

原帖由 belibaba 於 16-01-16 發表
又到新一年 想搵司傳算命
自己之前睇過幾個 一係就麻麻
有一個好準既但已經仙遊左 (土瓜灣 何伯)
請問係咪何廣善師父?

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

算命只會越算越差,算命佬唔夠料架,就會先講你過去d野,等你覺得準,一到未來果d就神神秘秘咁講小小,有料果d,天機講得太多佢又折壽,就揀d唔洗咁傷架同你講.

一味講你好架,你又年年月月咁記住,講你唔好架嚇到你有抑鬱,咁知來做咩呢.
<br><br>

大宅

引用:Quote:原帖由+belibaba+於+16-01-16+發表又

原帖由 ii2003 於 16-01-16 發表
何伯我有睇
今年搵左佢徒弟睇流年
流到不得之了
我之前都睇過何伯,真係好準,我乜都無講都瞞唔到佢,比佢由頭到尾講晒出黎,上次問佢徒弟點收費,原來而家轉左用 email 覆,諗諗下就唔睇啦

大宅

andeskinki 發表於 16-1-16 10:27
我自己睇過一個好準,但唔係8字,係紫微斗數,我係算一世個隻,即係睇晒一世人有咩大事,感情,父母,兄弟 ...
Pls pm Thx a lot

公爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+Fion_Chan+於+16-01-16+發表

原帖由 fsforth 於 16-01-16 發表
通常去算命的人都是近期比較黑仔,好地地甚少去算,算得多,知得太多黑暗的將來,人生無盼望,負能量增多, ...
我起碼算左超過十五次,應該好快就會死

FiFiMa    發表於 16-1-17 01:46

大宅

引用:Quote:原帖由+ii2003+於+16-01-16+發表何伯

原帖由 kk32 於 16-01-16 發表
我之前都睇過何伯,真係好準,我乜都無講都瞞唔到佢,比佢由頭到尾講晒出黎,上次問佢徒弟點收費,原來而家 ...
可惜佢離開了
徒弟問卜有冇料就唔知,流年真係流到嘔血

大宅

引用:Quote:原帖由+fsforth+於+16-01-16+發表通

原帖由 koala904 於 16-01-16 發表
我起碼算左超過十五次,應該好快就會死
諗多左
咁我呢d學既成日睇未一早死左
命運早已定,點會睇下就會差

大宅

引用:算命只會越算越差,算命佬唔夠料架,就會先講

原帖由 chinatea 於 16-01-16 發表
算命只會越算越差,算命佬唔夠料架,就會先講你過去d野,等你覺得準,一到未來果d就神神秘秘咁講小小,有料果d, ...
好岩!
有料既人知都唔會講
講左出黎害左人都唔知

禁止訪問

子爵府

回覆:究竟我是誰 的帖子

唔係呀。我個位好似姓黎⋯⋯

大宅

回覆:ii2003 的帖子

你覺得何伯準唔準?我覺得好準!
我本身想搵返佢徒弟睇流年
但佢個助手幾日先覆一次+話好多客 要過左新年先可以預約

佢徒弟點流呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+belibaba+於+16-01-16+發表又

原帖由 究竟我是誰 於 16-01-16 發表
請問係咪何廣善師父?

你睇過?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+鴨鴨比+於+16-01-16+發表屋企

咁你屋企人或者你覺唔覺得都準呀?
都準架

契左比天后娘娘,父母生意都幾順

入大運之前有幾年係好運滯,直情地獄黑仔王

宜家托賴吾錯但係吾係大富大貴,可惜身體好差,算命話我係有財/才冇命

我諗佢用術數計,係個盲人用龜殼算,當年得4-5歲,有留低張紅紙寫低

侯爵府

andeskinki 發表於 16-1-16 15:16
唔係呀。我個位好似姓黎⋯⋯
我未收到你pm,請問係咪遲些先告訴我呢?還是我的account問題。謝!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 究竟我是誰 於 16-01-16 發表

你睇過?
身邊同事,朋友同自己都睇過流年,覺得準。14年尾問過事,所以對於師父已仙遊有啲愕然

男爵府

鴨鴨比 發表於 16-1-16 15:33
都準架

契左比天后娘娘,父母生意都幾順
唔該我想問下上契比天后娘娘個程序點做,第一步要去邊度問?駛唔駛要特定條件先可以上契?

咁算命師傅有冇解釋點解有d人會天生剋父母?
如果有呢類情況而又冇上契比天后娘娘,佢地個家庭會變成點?
[即係父母明知術數上計算到有相剋但又唔去解決個問題]

因為我有個親戚有呢類情況,本身佢地家境頗好,有田有地,
個個親戚都會預計佢地將會小康之家o個種,點知佢其中一個仔又做衰野,又入黑社會,
又坐監,又將身家敗哂,但佢係大仔,所以父母斷續[望子成龍],
個阿媽最後被個仔激到有精神病然後自殺成功左,我唔知佢地有冇去算過命,
不過我個人覺得呢個case,好有可能係一個冇解決先天相剋而攪到悲劇收場既例子.

始終呢d野係冇形,大家用肉眼睇唔到,只有學過術數既人先知[真正的師傅,非呃人個d]
就好似有d人天生食物敏感/先天病,因為大家都睇到佢地一食完某一d野就會出哂疹之類,
係醫院會有証明,有病徵,大家都知道要避免食那種會引致發病既食物,咁病者自然可以冇事,
但玄學病呢d唔係人人理解,亦冇得去立一個名目指明相剋係一個先天疾病,
所以有人會不斷病發直至生命結束都不知究竟出左什麼問題,就好似以前冇人立名抑鬱症一樣,
所有病者都被誤解為自己唔積極面對人生,所以才[諗埋一邊],自己唔幫自己冇人幫到佢等等,
更加加速病情惡化一樣...

公爵府

回覆:有無人未訓呀~傾算命

我睇過一個準,係睇流年,就係因為準,我先唔再去,我寧願唔想知。

我有問過一個學算命朋友,問如果真係睇到一個人過唔到今年,咁點講出口?佢話只會叫佢出門小心啲,要做身體檢查,費是真係形住形住,走去自殺。

Mrs周    發表於 16-1-17 02:22

男爵府

我琴日睇左個,超唔準,我覺得人佢睇下邊個落撘,叫梁善行。冇收我錢,但我一坐低,見佢好多觀音像加上有個唔知乜乜睇相開人價180000,,,,真心覺得似神棍,個個講一樣,睇下邊個中

大宅

引用:Quote:原帖由+belibaba+於+16-01-16+發表係

原帖由 究竟我是誰 於 16-01-16 發表
身邊同事,朋友同自己都睇過流年,覺得準。14年尾問過事,所以對於師父已仙遊有啲愕然

...
我都係 有啲傷感
我前年睇既 上年年中打去岩岩仙遊左幾天
跟住就話徒弟會接手

明明前年仲好健康

首頁
12345...8

尾頁

跳至