6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

我覺得一定要多同人溝通,加油

子爵府

畀面勳章

其實佢點解要關冷氣既?

大宅

回覆 manxwai 的帖子

其實我覺得他想幫我省錢

珍珠宮

自己先調整好,如果覺得ok再湊翻b

複式洋房

回覆:要去看精神科了

其實如果要返工,自己阿媽湊已經係你最放心嘅選擇。我果時99湊,方法唔同唔在講,佢一定唔會聽你嘅。只要阿B有乜頭暈身熱,就算只係俾蚊咬左一啖,佢都第一時間同我老公,老爺話唔關佢事,係我錯...等等等等,果時我足足喊左兩年!
但我好明白我唔可以反佢,因為果陣阿B仲細,好多野未識表達,如果連親人都唔放心,你就更加無可能俾工人湊!
而樓主你而家係媽咪湊,你就更應該放鬆啲。你媽咪肯幫你湊真係出於愛你,想幫你。
以前有人同我講,孩子總會長大架,只要唔係太過份,就隻眼開隻眼閉啦。

大宅

加油, 有咩唔開心上來傾,都會好D

複式洋房

謝家大少奶 發表於 16-6-15 14:54
最近帶BB回醫院複診BB一切正常 反而是我這個做媽媽的要看精神科 去看精神科是我自己要求的 因為覺得自己不 ...

我情況同你一樣(emoji)今日仲衰到發脾氣叫我媽走,唉好後悔

大宅

我想以過來人身份同大家分享下,我媽離婚得我一粒女,肯定係好錫我,但大家也用錯方法去錫,令2人成日嗌交,但我媽超like bb,係街見到BB會同人影合照,她在前年得了末期癌,我才醒覺自己已沒太多時間對她好,得病後她更火爆閙我,我知她恐懼,也沒太多時間了,很遷就她。有日她說:個個都叫我婆婆,我都未做婆婆。
豈料她走後一年我卻懷孕了,所有他的朋友都說:如果佢喺度,一定好開心!直到BB出左世,我都覺得好遺憾,成日心中同佢講:你抱孫呀!湊B同老公嗌交又諗:如果阿媽係度,雖然成日嘈嘈閉嗌交,佢咁中意BB一定爭住照顧同錫到燶。我睇到好多mama怨嫲同外婆,好想講好可能你下一胎或不久將來已不在身邊,到時你便後悔自己這樣對待自己媽媽。

大宅

回覆 Annie8618 的帖子

我點樣發脾氣都0吾夠膽講呢句 因為真係好HURT 反而係我媽整日都話要走

禁止訪問

複式洋房

mong03 發表於 16-6-16 07:49
我bb都係俾我媽咪揍,雖然我地成日意見不合,有d揍b方式我唔滿意,講左都冇改,但我要番工真係冇辦法,但換 ...

認同

別墅

wcm991101 發表於 16-6-15 21:50
餵果汁唔溝水係我屋企已經小 兒科了,我屋企係比冰凍西瓜比bb刨
我老公都有咁做, 凍到個下巴仔紅晒

首頁

尾頁

跳至