自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

水晶宮

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都覺得bk係交代得唔好,不過如果再有其他獎品(掩口費),成件事就變質成有人不滿自己無獎而搞事,而唔係為公平/公義lor。

原帖由 芝芝 於 10-4-23 09:23 發表

小倩我諗你有d誤會喇!我地在活動果版嘈住叫不公平的媽媽從無講過係得唔到獎品!當然,當時參選是睇中'獎品豐富'啦,但我地都明白獎就得5個,又豈可人人有收獲呢?
只是大家都要求評審應基於公平守則下進行,既然定了規則 ...
識網友只限吹下水、交換下資訊、發揮網力,邊個認真就邊個輸。

水晶宮

disney既pr無咁流喇,如果事件引起關注,都係宣傳/反面宣傳。

原帖由 mat媽 於 10-4-23 10:02 發表
大家唔好咁啦... 如果要嘈到 disney 果邊, 好似倒人米就唔係幾好啦...

不如叫 bk 出錢 搞多一次, 之前送左出去的門票就算啦... 如果搞大佢, disney 第時唔送出酒店+門票, 咪又係一班媽咪損失. ...

翡翠宮

好媽媽勳章

再次講明, 我無參加... 唔係尋日樓主出 topic , 跟本唔知有個咁o既比賽....

今次, 真係 bk 唔o岩... 雖然話係 迪迪尼搞, bk 點都俾左個平台人, 唔可以話唔關事、唔理, 任由主辨機構點做都得o架o麻....
到尾, 我覺得 bk 係欠 d 媽咪一句 sorry 囉...
我估 d 媽咪唔係為 d 獎品而嬲, 而係為今次 bk o既處理方式同方法, c 不認錯而不滿...

送一句俾 bk ...
『錯就要認、打就要企定』

唔好踢我出 bk 呀 ~~~

水晶宮

我以為主辦單位係bk,disney只係贊助.

原帖由 jolo 於 10-4-23 10:21 發表
再次講明, 我無參加... 唔係尋日樓主出 topic , 跟本唔知有個咁o既比賽....

今次, 真係 bk 唔o岩... 雖然話係 迪迪尼搞, bk 點都俾左個平台人, 唔可以話唔關事、唔理, 任由主辨機構點做都得o架o麻....
到尾, 我覺 ...

子爵府

原帖由 eeb 於 10-4-23 10:24 發表
我以為主辦單位係bk,disney只係贊助.

廸廸尼昨日覆僑僑b話係贊助禮品的,但都有份參與評審喎。

水晶宮

咁咪啱lor,bk係主辦單位,disney係贊助商。因為"•如有任何爭議,親子王國保留最終決定權。"

原帖由 芝芝 於 10-4-23 10:28 發表

廸廸尼昨日覆僑僑b話係贊助禮品的,但都有份參與評審喎。

子爵府

是否有'不平等條約'架?

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 eeb 於 10-4-23 10:36 發表
咁咪啱lor,bk係主辦單位,disney係贊助商。因為"•如有任何爭議,親子王國保留最終決定權。"

好混亂....
之前 bk 唔係話, 係迪迪尼負責評審o既咩 ???

責無旁貸 啵 .........

水晶宮

學bk講,平唔平等係觀點與角度啫

原帖由 芝芝 於 10-4-23 10:45 發表
是否有'不平等條約'架?

子爵府

最好唔好攪,冇礼物,冇爭拗,冇着數

子爵府

原帖由 emmypun 於 10-4-23 06:38 發表
咁都要抽水?

或者有hk disneyland環保袋派呢
我o個3個bk 環保袋用到厭哂喇

有得抽就抽少少咁囉

水晶宮

有講過咩?
我見到係 "bk + disney + 專人"評審,大家有份,可以互推,不過最終決定權係bk

所以由始至終我都認為係bk處理失當,希望佢地下次搞好d。

原帖由 jolo 於 10-4-23 10:48 發表

好混亂....
之前 bk 唔係話, 係迪迪尼負責評審o既咩 ???

責無旁貸 啵 .........

翡翠宮

好媽媽勳章

原帖由 eeb 於 10-4-23 10:57 發表
有講過咩?
我見到係 "bk + disney + 專人"評審,大家有份,可以互推,不過最終決定權係bk

所以由始至終我都認為係bk處理失當,希望佢地下次搞好d。

...

我都係覺得, bk 一早 say sorry, 知錯, 唔好 c 撐, 就唔會搞成咁 ...

子爵府

原帖由 小玲太太 於 10-4-23 10:57 發表

或者有hk disneyland環保袋派呢
我o個3個bk 環保袋用到厭哂喇

有得抽就抽少少咁囉

小玲太太多謝你出來中和氣氛啊!

子爵府

原帖由 芝芝 於 10-4-23 09:23 發表

小倩我諗你有d誤會喇!我地在活動果版嘈住叫不公平的媽媽從無講過係得唔到獎品!當然,當時參選是睇中'獎品豐富'啦,但我地都明白獎就得5個,又豈可人人有收獲呢?
只是大家都要求評審應基於公平守則下進行,既然定了規則 ...

講得岩

我都唔明成件事對同錯咁明顯, 繼續爭取合理的交待, 何錯之有?!
點解會有人會叫返"受害者"算數唔好咁認真?! 而家又唔係爭取重賽又或者乜乜物物

水晶宮

bk係一間公司,要承認過失,可以係嚴重既事,分分鐘要同律師相量。處理得唔好只可以話自己有唔不妥,會改善云云 (即打官腔)

如果大"巨"/管理員/版主等私人過失先可以認錯。

希望bk既PR/管理員經一事長一智。

原帖由 jolo 於 10-4-23 11:01 發表

我都係覺得, bk 一早 say sorry, 知錯, 唔好 c 撐, 就唔會搞成咁 ...

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

算啦.....希望BK能夠吸取呢次的經驗,以後搞得更加出色啦.....

雖然我冇參加.......之但係.....每個人都希望能夠有一個"公平"既比賽,呢個係每個參賽者既首要祈望......

係咪.....

水晶宮

原帖由 eeb 於 10-4-23 11:09 發表
bk係一間公司,要承認過失,可以係嚴重既事,分分鐘要同律師相量。處理得唔好只可以話自己有唔不妥,會改善云云 (即打官腔)

如果大"巨"/管理員/版主等私人過失先可以認錯。

希望bk既PR/管理員經一事長一智。

...

大臣要改善學習下公關技巧
唔好一有事就話會改善
比人感覺光說不做
少奶奶的身份,丫頭的命...

子爵府

原帖由 小妮子 於 10-4-23 11:12 發表
算啦.....希望BK能夠吸取呢次的經驗,以後搞得更加出色啦.....

雖然我冇參加.......之但係.....每個人都希望能夠有一個"公平"既比賽,呢個係每個參賽者既首要祈望......

係咪..... ...

認同

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 僑僑B 於 10-4-23 07:51 發表

我都知不是所有事都能做到'公平',但這本來只是一個小小的遊戲,但bk給我的感覺係是但求其搵左得獎者,仲要一路死撐,真係覺得一個本是好有公信力的網站都係咁,有d可惜,同埋我都是發表出自己的感受 ...

希望 bk 俾到一個合理既回覆你地

首頁
12345...10

尾頁

跳至