自由講場

跳至

首頁
23456...14

尾頁

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:個男係衝動左,但見個女人完全冇理個仔,冇

原帖由 kirstyau 於 16-02-04 發表
個男係衝動左,但見個女人完全冇理個仔,冇諗住安撫佢,一d5好意思都冇,比我都想鬧爆佢

...
有人話咁樣係教緊仔,吾就範,。但我覺得教仔吾係咁教,可以落車冷靜下,等個細路知道吾係顛就得。雖然我不認同軍佬郁手,但我也覺得個媽自私,同餐廳飯喪喊吾理一樣咁衰。等同話吾理佢喊到吾喊自會停,但點解可以吾理其他人?已是4個站,不短時間。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

水晶宮

connieyee 發表於 16-2-5 00:02
就咁睇片,我都俾個男人嚇親,驚!更何況個小朋友,我覺得唔須要咁惡咁大聲嚇小朋友! ...
我比較另類咗啲,個男既某一程度兇個LAN 囝係有效果的,但真係唔好郁手囉.有時啲細路係零舍怕外人陌生人,陌生人求其話兩句,更勝阿媽話十句.因為個細路同您萍水相逢,唔知您會兇狠去到邊個點,佢地點都會窒咗,阿媽日對夜對,老早個底俾囝囡睇通睇透...認真LAI野.

子爵府

回覆:小朋友喊足4個站 「軍佬」爆Seed怒吼

個男嘅似躁狂

侯爵府

個妈媽應該比部手机小朋友玩,轉移目標都可以静一陣架

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+Missxx+於+16-02-04+發表請問

原帖由 wong191 於 16-02-05 發表
如果我個仔咁哭法,我一定會安撫佢,唔得嘅,就落車,唔會做犯衆僧。

而唔係好似個大陸婆咁懶,理得人死, ...
你講得最正常了
小小喊,扭實有,吾會一喊就比軍佬小掛?
但起碼喊4個站,都不短,太和開始喊到沙田落。點都要安撫啦

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

件德國旗衫好搶眼。

水晶宮

sleepybaby 發表於 16-2-5 00:06
成年人可以失控但小朋友唔可以?咩世界?
正如我朋友所言,依家啲人係要求啲阿B一出世就拎住公事包番工照顧阿媽阿爸,要好叻交際手碗,好識控制情緒,大人反而要包容,行住街玩手機唔睇路撞人都要人包容架.

Rjeuxxx    發表於 16-2-5 00:24

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+susi1024169+於+16-02-04+發

原帖由 sleepybaby 於 16-02-05 發表
成年人可以失控但小朋友唔可以?咩世界?
可以,最後兩個都失控,出現剛才的場面囉,可能個男童年已有 adhd 又或abcd 症,但幾十年前無人知,一直到成年就變到又係特然失控。小朋友就淨叫淨顛,大左發顛就暴力傾向囉。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

~仔仔媽咪~ 發表於 16-2-5 00:03
佢唔係冇理個囝,係一直有理會個囝,人地教緊個囝囉,真係唔教果啲就係個囝扭到爆,仲呵哂摸哂頭仲懶係温柔母愛 ...
呢種"教囝方法"祇適合屋企教,唔多適合喺公眾場所教

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:咁大個仲BB講真睇下個小朋友係咪本身真係有

原帖由 lingwu 於 16-02-04 發表
咁大個仲BB
講真睇下個小朋友係咪本身真係有問題先
如果冇, 係咁係架火車到嘈,而佢阿媽又唔理
個亞媽係咪應該抱住個細路安撫下佢,等佢情緒安靜下呢,係咁唔理佢由佢喊實在係騷擾到人,個男人咁樣又真係嚇親個小朋友,咁細個佢都唔知自己唔啱啦,係個亞媽無能啫

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:~仔仔媽咪~+發表於+16-2-5+00:03+佢

原帖由 hohoho2013 於 16-02-05 發表
呢種"教囝方法"祇適合屋企教,唔多適合喺公眾場所教
就是這樣,平時家中可放任教,不是在街要全車人耳仔受罪來咁樣教。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

育兒性格勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 wong191 於 16-02-05 發表如

原帖由 seaheart88 於 16-02-05 發表
你講得最正常了
小小喊,扭實有,吾會一喊就比軍佬小掛?
但起碼喊4個站,都不短,太和開始喊到沙田 ...
咪係。

橫睇掂睇係個大陸婆完全無諗過想安撫佢個仔,先激到車上d人咁燥。

男爵府

但個男人咁樣郁手真係唔啱,真係會嚇親小朋友,我以為拍緊戲。

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:dazzlelulu 發表於 16-2-4 23:52 阿

原帖由 Minor 於 16-02-05 發表
總之一慣b6作風…
X2, 佢地啲細路响公園玩就算好曳都唔會教訓,都唔知係唔識教定縱容佢地

子爵府

咁以後係車睇戲唔使戴耳筒/ 大人都可以照叫, 包容下就ok.

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:但個男人咁樣郁手真係唔啱,真係會嚇親小朋

原帖由 Rjeuxxx 於 16-02-05 發表
但個男人咁樣郁手真係唔啱,真係會嚇親小朋友,我以為拍緊戲。
最衰之後停左,我想知個小朋友比軍佬喪鬧完有無呆下來?還是更顛。但好野在個媽比軍佬咁搞完個仔都鬧埋自己,都咁細反應?

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:kirstyau+發表於+16-2-4+23:56+個男

原帖由 ~仔仔媽咪~ 於 16-02-05 發表
佢唔係冇理個囝,係一直有理會個囝,人地教緊個囝囉,真係唔教果啲就係個囝扭到爆,仲呵哂摸哂頭仲懶係温柔母愛 ...
佢唔係冇理個囝,係一直有理會個囝得你一個見到個大媽有理會個小朋友⋯

jolo    發表於 16-2-5 07:10

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+Minor+於+16-02-05+發表總之

原帖由 豬仔mami 於 16-02-05 發表
X2, 佢地啲細路响公園玩就算好曳都唔會教訓,都唔知係唔識教定縱容佢地
一句金句,小朋友就是這樣啦,曳?邊個小朋友吾係曳?你個仔吾喊架,你一定無小朋友,都吾包容下

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:Quote:原帖由+~仔仔媽咪~+於+16-02-05+發表

原帖由 susi1024169 於 16-02-05 發表
佢唔係冇理個囝,係一直有理會個囝得你一個見到個大媽有理會個小朋友⋯

...
有,就係用把口話到啦,到啦,就落車,重覆,根本一點安撫都無,都可以話教,係等個仔知道扭係不會得逞。但無理由成車人才咁教仔囉。不理其他人。

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

豬仔mami 發表於 16-2-5 00:26

我覺得兩樣都係…
我有次見幾個b6呀媽響公園掛住傾計唔理D仔打人…D女就班執石頭,但其中一舊唔係石而乾到變灰色既狗屎…我費時話比佢地聽

首頁
23456...14

尾頁

跳至