夫婦情感

跳至

首頁
23456...13

尾頁

大宅

cybil_land 發表於 16-5-21 07:27
2016年5月21日

早晨喔各位姐妹,兩個星期前,男朋友告訴我要回去前妻身邊,令我心情太受傷了。我認識他的 ...

每日二千字的感情安慰???我係正室可能係因為咁眼火爆決定分居,你要知一個女人要避忌,你覺得自己好偉大帮緊賤男的同時又真係做緊傷害正室的事(當你當時不是專登,但事實係)

大宅

回覆樓主:

即使個前妻另結新歡後又食回頭草,
個男嘅依然心甘命抵要重拾舊歡,
可見男嘅幾咁愛佢前妻,
而你,對男嘅黎講,甚麽都不是,
你只係佢一個水泡,用完即棄了。
sorry太直接,忘記呢段孽緣吧啦,
世界咁大,會揾到屬於你嘅Mr.Right

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

SUISUIBEBE 發表於 16-5-21 20:03
他的口味,他的性格...
前妻比樓主熟悉清楚得多啦
認同。幾個月貨仔以為自己好了解好清楚個男人,唔好天真喇!

瑪瑙宮

cybil_land 發表於 16-5-21 17:10
回覆 Gi-leung 的帖子
他前妻交新的男朋友,是讓我現在喜歡的男人戴綠帽? ...

戴綠帽係上過床, 同男人上過床自己有老公咁梗係讓佢老公戴左綠帽喇, 重使定義?

伯爵府

回覆樓主:

邊個男人出去偷食唔係話同老婆無晒感情就嚟離婚? 人地係老婆就係老婆! 我唔明點解依家啲小三可以咁大聲講野!

子爵府

回覆:我傷心了兩個星期,決定要祝福你和前妻吧

可歌可泣偉大愛情故事,不過我唔buy。

其實由頭到尾你都係比人“坤”,初期分隔2地隔山打牛,佢講乜都得,難得你又信,鬼暗眼你中埋過去揾佢,最終火燒後欄要熄火咪飛走你囉。

醒下啦,重新出發。

侯爵府

回覆:我傷心了兩個星期,決定要祝福你和前妻吧

未完成離婚手續嘅妻子就唔叫前妻

未完成離婚手續嘅妻子去勺佬上床就叫俾綠帽老公戴

未完成離婚手續嘅丈夫有另一個女人就叫小三叫狐狸精,即係你呢d

你寫幾多千字俾個男人,做任何嘢去為左得到一個有老婆的男人,不管你包裝到幾靚都好,都係小三狐狸精

8-)

伯爵府

ac321 發表於 16-5-21 18:11
引用你的說話"若說到我是小三,我不知道大家怎樣定義小三,如果小三的意思,是指別人在一段關係終結之後, ...

"在澳洲,這種離離合合的情況,是很平常"

Oh really?

我都係澳洲生活過 亦有好多當地土生土長嘅朋友 但唔多見有你所謂嘅平常事wor

伯爵府

cybil_land 發表於 16-5-21 17:10
回覆 Gi-leung 的帖子

我不知道你有沒有試過用心去給正能量支持一個人,每天寫2000字去令到一個人得到心靈 ...

我份人比較簡單 黑就黑 白就白我對住我嘅真朋友都會鬧 因為係鬧醒對方做錯左 老實講 我亦有曾經係男姓朋友分手比意見同鼓勵 不過我好清楚自己位置 就算知道對方對自己有感覺都無開始到 因為我唔要做人替身 如果真係要開始 都要觀察觀察再觀察 更唔會輕易同居

另外 一個人應該好好處理每一段關係 如果當時你地真係咁想開始發展 有無考慮等正式離婚先開始?好明顯你係無囉 一年姐 好長咩?咁都唔等得?

仲有 我係澳洲生活嘅時間都唔少 亦有好多土生土長嘅朋友 但好彩無識到好似一個你嘅前男友咁嘅人 只可以話 樓主你遇人不淑

我「無知」 或者啦 不過我就好明白宣讀結婚誓詞時律師同我講「婚姻係一夫一妻制 唔容許他人介入」

男爵府

睛靈勳章

我在推測:
樓主在網上認識住在澳洲的男人,
男人扮到感情落泊, 樓主眼見執到荀盤 (外國居留權), 施展渾身解數, 天天發動情書攻勢...
跟著來香港等幾個月, 時機成熟, 弄妥簽証等手續, 之後飛去Melbourne 會合男人同居!

貪字得個貧!

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:ac321 發表於 16-5-21 18:11 引用你

原帖由 Gi-leung 於 16-05-21 發表

"在澳洲,這種離離合合的情況,是很平常"
我吾係樓主呀!
我做吾出破壞别人家庭、傷害别人老婆的事!過吾到自己良心!

男爵府

2016年5月21日

早晨喔各位姐妹,兩個星期前,男朋友告訴我要回去前妻身邊,令我心情太受傷了。我認識他的 ...
似男友呃你,而你仲覺得佢好好

子爵府

畀面勳章

樓主唔好再睇咁多淒美韓劇。。
你腦筍未生埋好易睇上腦。。。

伯爵府

ac321 發表於 16-5-21 22:16
我吾係樓主呀!
我做吾出破壞别人家庭、傷害别人老婆的事!過吾到自己良心!

對唔住呀 我覆錯左

男爵府

2016年5月21日

其實你就係小三,一d唔覺得你地有幾深刻既愛。埋就係佢同老婆出現問題時,你介入入去,根本個男人當你係過渡期者。
做人,5好難为自己

男爵府

開心吸收勳章

soso1227 發表於 16-5-21 13:33
你幾多歲呀?單憑個男人一面之辭,你就信?

事實上,你認識那個男人時,佢和老婆未分居,
我都唔信嗰兩年冇見面,冇上床,跟本就係小三!

琥珀宮

回覆樓主:

瑪瑙宮

未離婚叫人做前妻, 同人夫同居上床都唔認叫小三, 死都戴住個冠-感情顧問, 腦塞.

男爵府

回覆樓主:

人地都未離婚就叫人做前妻,講到自己好慘,愛情顧問wo. 好心你啦,破壞人地家庭先仲好意思上嚟講

大宅

引用:2016年5月21日早晨喔各位姐妹,兩個星期前

原帖由 cybil_land 於 16-05-21 發表
2016年5月21日

咩事係要喺度扮凄美呢? 自己又唔係好了解男人, 就唔好喺度學人扮咩感情顧問啦。
講真人哋嘅心態好有可能係有得食唔通唔食,點知你仲要激到走去澳洲送埋上門。連人哋婚姻狀況都未搞清楚,自己勝算又未搞清楚。拜托你啦呀準老婆! 下次唔好再做埋啲蝕張嘢, 做女人真係要矜貴D㗎。

講真小唔小三呢D我唔評論, 畢竟感情係錯綜複雜。但係我覺得你而家連小三都算唔上,擺到明係人棄你取, 乘虛而入。個老婆係比綠帽老公帶又點啊, 人哋一浦返頭你就被人秒撇啦! 你擺到明係俾人玩,唔該你面對現實。人哋又何需你祝福, 個個都知道發生咩事係得你一個傻吓傻吓。

我祝福你下次醒小小please。

首頁
23456...13

尾頁

跳至