美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

民房

KOSE 卸妝油幾好用,唔會生暗瘖

大宅

chunkiuBma 發表於 16-8-17 16:26
我用 banila co. Clean it zero 粉紅色真係超好用

邊度有賣?

男爵府

好多地方都有架
好似sasa 果啲都一定有

子爵府

回覆 YYKY1585 的帖子

普通冷壓椰子油?冇乳化劑怎樣乳化?

男爵府

bonbonlush 發表於 16-8-25 10:57
回覆 YYKY1585 的帖子

普通冷壓椰子油?冇乳化劑怎樣乳化?

我用呢款咋,之後直接用返平時啲洗面產品洗面就乾淨晒啦

amk650191    發表於 16-8-25 15:29

男爵府

回覆 bigskylittle 的帖子

我是用 RMK 卸眼妝,用椿花油卸面妝(下圖透明樽泵裝)。以前未知道椿花油可卸妝,曾用 Fancl,都幾好用,未曾生粒粒。
唔知點解突然 BK upload 唔到相,自己 Google "Ling Lee無添加純正野生椿花油" 啦!媒氣店有售。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ling Lee無添加純正野生椿花油 (120ml)
容量:120ml
HK$190.00

來自日本千百年來的護膚護髮秘訣。由野生山茶花籽提煉而成。不飽和脂肪酸含量達80%,比橄欖油還要高。可作為日霜、晚霜、卸妝、防曬、髮尾油、及預防妊娠紋等功效。適合任何人仕使用。洗面後別忘記抺上2至3滴椿花油護膚。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
另外,最近睇到經濟日報 topick 網登:椰子油5大功效 有助消滅皮下脂肪團
提及:1. 全面卸粧 2. 替小孩清除防曬 3. 磨砂去死皮 4. 消滅皮下脂肪團 5. 清潔化粧掃

攪到我心思思都想買有機初榨的椰子油來試試。

世俗艱難,相互體諒就好

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

bigskylittle 發表於 16-8-11 12:11
有冇好用卸妝產品推介? 唔要卸妝油。聽講用卸妝油容易生暗瘡。。

...

一定用洗面奶

首頁

尾頁

跳至