嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

民房

回覆樓主:

can shard link please? i want to buy for travel as well, thanks!

別墅

比豬 發表於 19-7-11 20:50
can shard link please? i want to buy for travel as well, thanks!

https://bit.ly/32dKlSU 岩岩睇過仲有特價,我等緊送貨

民房

買定babyfood
Shipapa 有好多
韓國貨
比豬 發表於 19-7-11 20:50

Hello 比豬,帶已加固的BB去旅行,最重要係食得均衡清淡,少吃油膩和生冷食物。如在酒店食早餐,一般都有烚蛋、白粥、麵包,呢D比較適合BB的清淡食物。想帶baby food的媽媽,要留意返香港民航處現行法例,嬰兒奶、果汁、已消毒的飲用水和凝膠狀食品可獲豁免遵從 100 毫升的規定。如有關物品的容器容量超過100毫升,需向海關人員出示,以進行X 光檢查,檢查時,同行BB須在場。回程目的地的相關規定,媽媽可向該航空公司查詢定。BB依家幾大? 有冇對D咩食物敏感?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

Aliceccw 發表於 16-10-13 16:49
Baby food 或者即食粥,就咁用熱水座熱。同最好自己帶撙裝BB純水開奶。以上三樣我都有 (因我同七個月阿B去 ...

Hi, 請問可否pm我 checklist?

男爵府

蘿蔔菜 發表於 19-5-7 10:34
可以pm我嗎 11月帶一歲零兩個月的BB去沖繩,麻煩你

去日本帶bb仲方便,岩岩都帶左bb去沖繩慶祝1歲生日,我都只係帶左少少尿片,奶粉同煲水既煲去,尿片去到當地買時就買埋即食bb粥飯,同bb純水

禁止訪問

大宅

Baby food 或者即食粥,就咁用熱水座熱。同最好自己帶撙裝BB純水開奶。以上三樣我都有 (因我同七個月阿B去 ...

Hi,請問可否pm我checklist

複式洋房

請問可唔可以要個list?? Thank you!

複式洋房

bosch 發表於 16-10-5 23:16
我帶baby food, 有時少少麵包. 情況唔可以開餐時, 我會開支奶代一餐.

請問可以食咩面包?

複式洋房

Hello, 可pm checklist 嗎

首頁

尾頁

跳至