自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

anny246 發表於 20-2-7 22:31
,不過千萬唔好諗住意氣用事鬧奶奶或者追究,因為都係阿女受番。

唉~~~~~ 係你講得好有道理.

但情感上....如果係我...我內心好想爆一鑊佢.

大佬 而家冬天呀 ! 無熱野暖腸胃...點會健康

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

anny246 發表於 20-2-7 22:31
我看到5歲女只係食包時,心裡面真係震驚左一下,難怪JM你唔開心,都明白你只想呻下,不過千萬唔好諗住意氣用 ...
係,我都係嗔下~ 唔會話佢,C6又唔肯同佢媽傾,為咗個女只有忍耐

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

peru 發表於 20-2-7 22:52
你個女唔係食茶餐廳早餐果D 牛油方包呀??

有D 係偏 TAD TAD , 裁成三角形果隻呀....

好似係食雞尾包
為咗個女,真係想唔做份工
雖然有好多姊妹教煮好午餐放壶俾女
但從呢件事睇到,平時佢待我女也不會很好

子爵府

lanloo 發表於 20-2-7 23:26
好似係食雞尾包
為咗個女,真係想唔做份工
雖然有好多姊妹教煮好午餐放壶俾女

D 餡好似係糖+ 一 PAT 豬油之類做餡.....仲衰過三角形果D 牛油方包

如果我係你...我每日返工途中都想哭...好掛住個女.

最重要係冬天呀大佬....食包當午餐

男爵府

認識瑞士牛牛第一回

peru 發表於 20-2-7 23:32
D 餡好似係糖+ 一 PAT 豬油之類做餡.....仲衰過三角形果D 牛油方包
想起心里係難受
不過係度嗔完就算
學呢度嘅姊妹話齋
自己個女自己睇返做返,求人係咁求其㗎喇 咁樣心諗就會舒服啲

男爵府

lanloo 發表於 20-2-6 15:41
前2日我兩公婆要返工,阿女又唔使返學,迫住要99(同住)睇住半日,我返下午。第1日,佢留起碗外賣火腿通俾我 ...

其實有冇同你老公反映?

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

peru 發表於 20-2-7 22:56
唉~~~~~ 係你講得好有道理.
食凍野唔健康? 邊個醫生教你?

男爵府

我都知你唔開心,食啲冇益,買肉又唔比自己女,果一刻真係嬲架,但另一邊其實有人幫你睇小朋友都好感恩! 我長老健康冇工作,我針灸都要帶埋個2歲女 ! 對比我你已經很好 ! 有機會你睇下附近有冇社區保母幫手,或者自己煮整定餸比99番熱比女女,有時唔係親手,難免十全十美 ! 唔好傷心啦

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 BK Milk勳章

lanloo 發表於 20-2-7 23:20
係,我都係嗔下~ 唔會話佢,C6又唔肯同佢媽傾,為咗個女只有忍耐

樓主,你老公可能覺得食包無問題,連我都覺得無問題。

其實你囡囡點睇? 5歲已經知道,並且表達到嫲嫲對佢好唔好。其實可能你個囡,鍾意食包多過你煮飯。好多小朋友,係唔鍾意食飯。

放長雙眼,等到外孫5歲,你買包俾佢外孫食,如果奶奶阻止你,先確定佢偏心。

而家你咪當佢無心,客氣同佢講,一次煮哂2份,外孫食乜,你囡食乜。 可能你奶奶亦唔好意思同你講,你個囡唔鍾意食飯喎。

我有個fd成日呻,話佢囡唔飲湯,無營養,又話佢老公幫埋佢個囡,話唔飲都無所謂。我地一班人,都勸佢放開心懷,做人唔好咁執著。

子爵府

返工返下午,點解吾同個女一齊食午餐?

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至